← Tillbaka

Nya midsommarplaner och traditioner som bryts

Nya midsommarplaner och traditioner som bryts

Vi har de senaste mååånga åren haft en härlig midsommartradition. Samma gäng på 10-15 personer har samlats på någons landställe för grill, chill och en lång helg av mys tillsammans. Men i år blev det av någon märklig orsak inte så och vi har nya midsommarplaner.

Redan för flera månader sedan var alla utspridda och bortbjudna till olika ställen och vi insåg att vårt traditionsenliga midsommarfirande skulle få vänta tills nästa år istället.

Detta passar mig egentligen ganska bra, eftersom jag är en person som gärna ifrågasätter och omprövar gammalt. Jag är lite allergisk mot traditioner som man håller stenhårt fast vid just på grund av att de är traditioner. Gillar att skaka om lite och se hur bitarna faller på plats nästa gång.

Denna midsommar kommer bli väldigt annorlunda från vad jag är van vid. Det går ju alltid bra att skapa nya traditioner eller återgå till gamla i uppgraderad form!

Våra midsommarplaner 2019 - midsommar inne i landet vid sjö

Våra midsommarplaner 2019 – midsommar inne i landet vid sjö

Som skärgårdsbo är midsommar för mig vid havet. Kyla och snålblåst hör lite till. Men i år ska jag utmana mig själv och fira midsommar vid en sjö inne i Finland.

Vi kommer att fira midsommar med ett kompispar på deras landställe. Den ursprungliga planen var att vi skulle ha gjort en veckas vandring över midsommaren, men på grund av Patriks nya projekt som inte i början är så flexibelt och andra överraskande faktorer, blir vårt midsommarfirande bara fyra dagar.

Därför hinner vi inte med vandring utan tar mys i stället. Jag tror det kommer bli riktigt bra och ser väldigt mycket framemot att vidga mina finska midsommarvyer!

Midsommargänget samlas ändå - fast en vecka senare

Midsommargänget samlas ändå – fast en vecka senare

Vårt midsommargäng vill ändå inte spendera en hel sommar utan varandras sällskap. Då vi insåg midsommarfirandet inte skulle ske tillsammans i år, bestämde vi oss för att ändå styra upp ett landeveckoslut, fast en vecka senare!

Vi kommer åka ut till vår holme då och fira sommar istället. Det ser jag också så otroligt mycket framemot! Kommer liksom att få två härliga midsommarvecksolut i år, istället för bara ett. Tycker det är en riktigt bra lösning!


Vad gör du nu på midsommaren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.