← Tillbaka

Jobbresa till Tallinn – teamdag i juni

Jobbresa till Tallinn - teamdag i juni

Hot eller möjlighet? Den frågan ställde en av mina kolleger några dagar före hela min business unit skulle åka iväg till Tallinn för att fira sommar och gå igenom hur den första halvan av året gått.

Finnar i Tallinn har ändå ett ökänt rykte. Många kommer dit för att bli stupfulla, ofta bete sig som svin och köpa hem alkohol. Ett rykte som grundar sig i sanning, men som idag endast stämmer för endel. Många finländare åker idag till Estland också för att upptäcka landet, ha en skön helg med god mat eller leva lite extra lyxigt i det billigare landet än Finland.

Då man åker med en stor grupp finns det ändå alltid risk för att man blir mer som den förstnämnda gruppen. Men programmet vi hade ordnat för oss för våra två dagar visade sig vara perfekt för att hålla gruppen i styr och vi hade en alldeles fantastisk jobbresa till Tallinn. Så här såg vår helg ut.

Jobbresa till Tallinn - teamdag i juni

Program för en lyckad helg i Tallinn – befordring och Amazing Race

båten över till Tallinn hade vi ett hyrt konferensrum. Under den två timmar långa resan över Finska viken hann vi gå igenom det första halvårets resultat och alla våra tre team hade sammanställt små presentationer.

Två gånger om året har vi också möjlighet att bli befordrade – och den här gången blev jag det! Kom inte som en överraskning då jag fått höra om det här redan två månader sedan, men roligt att det nu är officiellt!

I Tallinn hade vi ett Amazing Race i små grupper under de första tre timmarna. Och det var så roligt! På stora företag är det så roligt att bara bli indelad i små grupper med personer du inte känner och genom det få märka hur många fantastiska personer det faktiskt jobbar på ens företag.

Vårt team vann inget, men en rolig dag på Tallinns gator hade vi.

Jobbresa till Tallinn - teamdag i juni

Kvällsprogram för jobbresa till Tallinn

På kvällen hade vi bokat en halv restaurang i Telliskivi och där fortsatte programmet tillsammans med en stor buffet. Klockan 12 var den officiella delen över och vissa fortsatte ut för att dansa. Jag tyckte det räckte med det roliga och gick tillbaka till hotellet.

Följande dag var det frukost, blomshopping och chill på agendan och på kvällen var vi redan tillbaka i Helsingfors.

Min uppmaning till företag är nu att våga åka till Tallinn på teamdag trots dessa resors ökända rykte! Med mycket program blir det så bra!

2 tankar om “Jobbresa till Tallinn – teamdag i juni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.