← Tillbaka

Helsingfors finaste rhododendron – Alprosparken i Haga

Helsingfors finaste rhododendron - Alprosparken i Haga

Helsingfors har under de senaste åren blomstrat upp till en riktigt härlig stad för parker, med underbara blomsterarrangemang och fina planteringar.

Ett måste under junimånad för alla i Helsingfors är att besöka den mysiga Alprosparken i Haga.

Alprosparken i Haga - ta sig dit och sevärtAlprosparken i Haga - ta sig dit och sevärtAlprosparken i Haga - ta sig dit och sevärt

Alprosparken i Haga – ta sig dit och sevärt

Alprosparken ligger 8 kilometer nästan rakt norråt från Helsingfors centrum. Att ta sig dit är superenkelt både med tåg eller med egen cykel.

Med tåg tar det runt 10 minuter till Hoplax som är stationen där man stiger av. Därifrån är det inte många hundra meter till parken.

Jag och min syster valde att cykla dit. Vi tog en längre rutt över de mysiga öarna Granö och Lövö och gjorde resan till parken till ett litet äventyr.

Alprosparken i Haga - ta sig dit och sevärt

Alprosparken i Haga är inte stor i sig, men mängden av olika sorters rhododendron är imponerande. De tiometers höga alprosorna kommer i alla regnbågens färger och i juni blommar de allihop samtidigt. Är du som jag en stor blomsterälskare kommer du inte bli besviken.

På området finns det ofta en glassförsäljare och en utomhustoalett, men vill man picknicka ska man ha med egna läckerheter.

Parker för blomälskare du inte ska missa i Helsingfors

Parker för blomälskare du inte ska missa i Helsingfors

Helsingfors har under de senare åren satsat stort på olika parker och grönområden. Mig glädjer det speciellt att det finns så mycket fina blommor att dofta på i huvudstaden.

Till mina årliga favoriter hör förutom Alprosparken i Haga, även Kasbergets körsbärspark (Roihuvuoren kirsikkapuisto), där körsbärsblommorna står i full prakt i maj ungefär. Dit kommer man lättast med antingen cykel eller metro österut.

Förra året öppnade även den underbara Botaniska trädgården i Kajsaniemi, som har så vackra blommor och mysig stämning. Trädgården finns alldeles i centrum av Helsingfors och har gratis inträde.

Parker för blomälskare du inte ska missa i Helsingfors

Att Helsingfors är en grön stad är ett faktum och förutom parker med blomsterprakt har jag även tipsat om mina favoritparker för somriga utflykter här.

Lockar utflykter till skärgården i Helsingfors ska du läsa mer här!

Ha en fin sommar utomhus i Helsingfors!

2 tankar om “Helsingfors finaste rhododendron – Alprosparken i Haga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.