← Tillbaka

Festhelg i Helsingfors x 3

Festhelg i Helsingfors x 3

Under sommarhalvåret är jag väldigt beskyddande av mina veckoslut. Eller säger som såhär, på vintern antar jag att jag är ledig och färdig att hitta på något varje helg, medan jag på sommaren antar tvärt emot.

Det här beror såklart på att jag vill ha tid att också vara ute i skärgården på sommaren. Att komma iväg på veckoslutsäventyr så ofta som möjligt. Därför försöker jag att inte binda mig vid Helsingfors för lätt om somrarna. Ibland blir jag tvungen att tacka nej till grejer jag gärna skulle göra eller personer jag gärna skulle se, för att jag valt att ha den helgen ledig för mina äventyr – vilka de än må vara.

Det här kan låta lite märkligt, det förstår jag. Men om jag inte skulle reservera helger för mig själv skulle jag snabbt boka in annat kul då. Och jag behöver skärgården, lugnet och egentiden så himla mycket. Därför väljer jag att ha allt sådant prioriterat i kalendern!

Helgen i Helsingfors med tre fester

Helgen i Helsingfors med tre fester

Den förra helgen var ändå en Helsingforshelg. Det visade sig även bli en fullspäckad sådan med inte mindre än tre födelsedagsfester.

På fredag var det marknadsföringsbyrån som jag jobbar på som ställde till med sommarfest. Byrån fyllde samtidigt 15 år, så det blev dubbelfirande.

Programmet var en heldag med presentationer och workshops, som skulle avslutas med middag och fest. Jag såg verkligen framemot det! Älskar att göra annat än jobba med kollegerna.

Men typiskt nog blev jag förkyld den veckan. Låg däckad i feber från tisdag till torsdag, och fast fredag var en feberfri dag ville jag inte riskera att bli sjuk igen. Måste därför tacka nej – men de verkade ha haft en sjuttons fin dag!

Festerna jag inte missade

Festerna jag inte missade

Den helgen blev det ändå två till fester som jag inte missade. På lördagen var det min kompis sons 1-årskalas som vi firade med tårta, presenter och tiotals kids (när hände det?). Mysigt var det i alla fall.

På söndag var det min kompis Corinnes födelsedagsbrunch som stod på tur. Vi var ett stort gäng som brunchade i Koffparken och firade hennes födelsedag! Så roligt att träffa både födelsedagsbarnet, men också Jennifer och Kugge med pojkvänner.

Så det blev en kanonhelg i Helsingfors trots att den börja lite svagt! Nästa helg blir det kanske skärgård igen – balans!

2 tankar om “Festhelg i Helsingfors x 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.