← Tillbaka

Älskar att bo på Drumsö!

Älskar att bo på Drumsö!

Att jag älskar att bo i Helsingfors håller jag inte tyst om. Skrev nyligen ett inlägg om varför jag väljer att bo prick här av alla ställen, som jag fick en massa fin respons på. En fråga jag fick på inlägget handlade om var i Helsingfors jag bor och hur jag valde att bo precis här. Så det tänkte jag försöka förklara idag.

Jag och min sambo, pojkvän och resekumpan Patrik bor på ön Drumsö (finska Lauttasaari) ett stenkast från Helsingfors centrum. Vi flyttade hit för snart tre år sedan då vi köpte vår första lägenhet.

Valet föll på Drumsö av tre orsaker: närheten till centrum, boendemiljön och prisnivån. Vi har inte ångrat oss en dag att vi flyttade hit och det känns nästan som jag blir mer kär i ön dag för dag.

Älskar att bo på Drumsö - det här är varför!Älskar att bo på Drumsö - det här är varför!

Älskar att bo på Drumsö – det här är varför!

Att vi från början flyttade till Drumsö berodde som sagt på att vi inte har mer än 3-4 kilometer in till centrum från ön och att det här är ett område där priserna är snäppet billigare än i centrum.

Den tredje orsaken handlade om miljön. Vi visste att ön var mysig, med olika områden från olika tidsepoker, nära till naturen och havet var på ön du än befinner dig och alla services du kan behöva inom gångavstånd. Här finns alltså både matbutiker, bibliotek, yogastudios, blombutiker, caféer och post, för att nämna några.

Dessutom är Drumsö rätt svenskt och här kan man höra svenska i butiken eller på promenaden.

Drumsö bro

Drumsö växer på en!

Lyxen av att bo så nära naturen och ändå nära centrum är något jag gläds över nästan varje dag. Här är så fint nästan året om!

Jag som går på promenad de flesta dagar i veckan kan variera mellan små skogspromenader, gå längs någon av de många stränderna eller promenera genom höghusområden. Det blir inte tråkigt.

Det negativaste med Drumsö är ändå bron över till fastlandet. Där blåser det nästan alltid så sjuttons hårt. Vind är för övrigt något man är väldigt van vid i Helsingfors. Men på Drumsö bro är det regel och inte undantag med stormvindar.

Annars älskar jag att bo på den här ön och hoppas vi bor kvar ännu länge!

1 tanke om “Älskar att bo på Drumsö!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.