← Tillbaka

Varför jag väljer att bo i Helsingfors (nu och i framtiden?)

Varför jag väljer att bo i Helsingfors (nu och i framtiden?)

Helsingfors är en härlig stad på så många sätt och jag älskar verkligen att bo här. Efter över 10 år i staden (med flera perioder utomlands) känner jag mig bekväm, hemma och lugn här.

Nu som då kryper det ändå till i kroppen och jag kan få en längtan bort.

Varannan gång är det drömmen om det stora livet utomlands, livet som city girl i metropol som lockar. Den nästa är det ett långsamt liv ute på landet.

Att vi ännu bor i Helsingfors är för att staden prick nu ger oss mest av det vi önskar oss av livet. Ett socialt liv, bra jobbmöjligheter och karriär, nära till familj, nära till naturen och havet med ett vardagsliv i storstad.

Men en dag kommer kanske mitt storstadsliv och liv ute på landet också vara sanning? Det här är det jag ibland längtar efter!

Fördelar med att bo utanför Helsingfors på landet

Fördelar med att bo utanför Helsingfors på landet

En tanke jag ofta får, är att jag vill flytta iväg från storstaden och bo ute på landet. Där som tempot är lite lägre och naturen är mer närvarande i vardagen. Det finns så många goda sidor med att bo på landet, som till exempel att ha den där egna gården och få pyssla med växter varje vecka!

Vi skulle också ha mer rum än idag och kunna ha ett separat arbetsrum och pysselrum. Hur härligt! Dessutom drömmer Patrik om att en dag bo i egnahemshus. Det hör inte till mina drömmar, men på en del punkter måste man visst kompromissa i en relation. :)

Fördelar med att bo utanför Helsingfors på landet

Orsaken till att vi väljer att inte flytta ut på landet just nu är våra jobb. Vi är båda mitt inne i karriären och prioriterar högt att lära oss mer och bli ännu bättre på det vi gör. Att flytta 1-2 timmar från Helsingfors skulle betyda 2-4 timmar pendlande varje dag och det är jag inte färdig för! Det skulle sänka min livskvalitet och någon distansdag per vecka hjälper inte situationen.

En dag kommer vi båda jobba heltid för vårt företag och då är situationen självklart en annan.

Det sociala livet i Helsingfors vill jag heller inte då gå miste om. Jag behöver ändå storstadslivet, pulsen och vännerna för att må som bäst. Så även i framtiden vill jag någon dag i veckan jobba i stan.

Flytta utomlands till storstad

Flytta utomlands till storstad

Att flytta utomlands har som många som följer den här bloggen vet, varit en av mina långvariga drömmar. Jag skulle vilja bo i en riktig metropol bra mycket större än Helsingfors! Kanske Berlin eller Paris. Helst Madrid eftersom spanskan står mig så nära hjärtat.

Det här steget har vi ändå inte ännu velat ta, eftersom vi båda haft rätt framåtgående karriärer som vi inte velat lämna. Men att bo utomlands hör ändå ännu idag till drömmarna!

Välja bo i Helsingfors

Jag önskar ändå komma tillbaka till Helsingfors efter utomlandsperioden. Älskar den här staden och hur lätt det är att bo i en stad tillräckligt stor för att ha allt, men tillräckligt liten för att vara mysig och personlig.

Vad för boendedrömmar har du om för din framtid?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.