← Tillbaka

Tälta i Costa Ricas djungel – Minnen från världen

Apor Costa Rica

Då vi reste runt i Costa Rica var önskan att leva så nära naturen och havet som möjligt.

Eftersom vi ändå inte ville packa med eget tält att släpa på, så tog vi reda på var man kunde hyra tält på de ställen vi planerat att åka till. Ett ställe där man kan bo i tält, alldeles invid havet, men samtidigt inne i djungeln är ön Bastimentos. Den ön lockade oss med sitt lugn, mindre turism än på den stora ön Bocas del Toro och med sin natur, så vi bestämde oss att åka dit.

Ett mycket bra beslut. Har så många fina minnen från den ön, men det roligaste var nog följande..

Tälta i Costa Ricas djungel - Minnen från världen

En överraskande väckning och en utfärd in i djungeln

På Bastimentos regnar det ofta under nätterna och så också då vi var där. Jag kommer ihåg hur vi låg där i tältet och lyssnade på regnet som smattrade mot duken medaan vi långsamt gled in i den där underbara sömnen. En sådan sorts sömn man bara har då man varit utomhus hela dagen och sedan får somna i tält.

Sov gott tills gryningen då jag vaknade av att det ännu droppade mot tältduken. Vände mig om och såg att Patrik också vaknat tidigt och låg och lyssnade.

Han sa att det slutat regna och att det inte var regndroppar vi hörde på tältet. Ett ojämnt droppande. Vi låg och lyssnade tills vi var säkra på att det var något som föll ner på tältet, något som inte var vatten.

Så vi klättrade ur sängen och kröp ut ur tältet.

Apor i träden utanför - Costa Rica äventyr

Apor i träden utanför – Costa Rica äventyr

Ovanför oss i träden satt kanske 10 apor och kastade små bitar av något på vårt tält! En mäktig syn och vi blev helt till oss.

Då de insåg vi sett dem började de alla hoppa och klättra iväg från oss, in i djungeln. Vi försökte springa efter en bit – ville ju bara se dem igen – men apor är supersnabba då de svingar sig fram i träden.

Efter en stund i den svåra djungelterrängen fick vi ge upp och bege oss tillbaka till stranden igen. Men det här var definitivt den bästa väckningen jag haft i tält!

4 tankar om “Tälta i Costa Ricas djungel – Minnen från världen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.