← Tillbaka

Listan om mina resor i Europa

Listan om mina resor i Europa

Dags att dyka huvudföret in i en till lista perfekt för resebloggare och andra reseintresserade. Den här listan hittade jag inne hos Resa medvetet för nån vecka sen och blev direkt imponerad över vilken stenkoll hon har på sin resebakgrund.

Jag upplevde spontant alla frågor som svåra. Visste att detta inlägg skulle komma att ta länge för mig att knåpa ihop eftersom jag aldrig räknat länder, resdagar eller fört annan statistik över mitt resande. Samtidigt kände jag att det här är en rolig och perfekt utmaning!

Så här får ni mina svar på den stora Europa-utmaningen, en lista om mina resor i Europa.

Europa-utmaningen, en lista om mina resor i Europa

Europa-utmaningen, en lista om mina resor i Europa

Sista land i Europa att besöka?

Vilket land som kommer att bli det sista för mig att besöka i Europa har jag ingen aning om ännu. Det finns ännu så många länder kvar för mig att upptäcka och besöka. 12 stycken av Europas 44 länder för att vara mer exakt.

Av de obesökta länderna är jag väldigt peppad på att en dag besöka Slovenien, Rumänien och Moldavien. Så de hoppas jag inte kommer att bli mitt sista land. Men kanske det kunde vara Ukraina eller Vitryssland? Två länder jag i nuläget inte har någon som helst iver över att åka till.

Första land i Europa utanför Sverige?

Här ändrar jag frågan till Första land i Europa utanför Finland? eftersom jag är född i Finland. Men det kanske lite tråkiga svaret blir ju att min första resa gick till Sverige. Enligt mina föräldrar var jag inte mer än några månader gammal heller då vi första gången steg på färjan över till Sverige.

Sedan dess har det blivit väldigt många vändor dit eftersom vi både har släkt och vänner där borta i Svealand.

Land besökt flest gånger?

Land besökt flest gånger?

Här måste jag igen svara Sverige. Har ingen aning om hur många gånger jag varit i Sverige, men flera gånger per år i hela mitt i vilket fall som helst.

Näst efter Sverige tror jag Tyskland eller Estland kommer. Tyskland har jag besökt många gånger både via jobb och privat. Har varit både i Berlin och München flera gånger och veckor i sträck, medan jag också besökt till exempel Hamburg, Frankfurt, Düsseldorf, Nürnberg och många andra städer.

Till Estland har jag också varit några gånger per år sedan jag var liten, så det ligger också högt på topplistan.

Bästa landet i Europa?

Svårt, så svårt! Spanien var det första svar som ploppade upp i hjärnan. Älskar som känt kulturen, språket och stämningen. Men samtidigt älskar jag allt här i Norden. Närheten till naturen, att så mycket fungerar så bra och att jag känner mig hemma här.

Att bo i ett av alpländerna vid de massiva bergen skulle heller inte vara helt fel. Eller kanske i matparadiset Grekland? Jaja, omöjlig fråga.

Land spenderat längst tid i?

Land spenderat längst tid i?

I ett sträck gissar jag på Sverige. En sommar swappa vi lägenhet med ett par i Stockholm och bodde där. Eftersom jag inte långvarigt bott någonstans i Europa, utan endast i Asien och Sydamerika, så tror jag Sverige blir svaret.

Tidsmässigt över hela min livstid är Spanien, Tyskland och Storbritannien starka utmanare.

Land varit kortast i?

Vatikanstaten antar jag. Där stannade vi nog inte mer än några timmar för att se Peterskyrkan och påven.

Utöver det tror att jag åtminstone stannat en förlängd helg i alla andra länder jag varit i. Förutom Schweiz! Där var jag bara i två dagar på en arbetsresa och har inte ännu åkt tillbaka. Det vill jag gärna ännu göra en dag.

Huvudstad gillas mest?

Huvudstad gillas mest?

Fascineras överlag väldigt mycket av europeiska huvudstäder. Hur stora och livliga nästan alla känns! Väldigt annorlunda från det jag är van med här i Finland.

Huvudstäder jag gillat väldigt mycket och gärna skulle åka tillbaka till snarast är bland annat Rom, Budapest, Berlin och Warszawa.

Antal dagar spenderat i Europa (exkl. Finland) totalt?

Jaa-a du, nu måste jag säga att jag inte har den blekaste aning. När jag var yngre tror jag vi sammanlagt var utomlands kanske två veckor per år. Nu de senaste 10 åren i snitt 1,5 månader per år.

Väldigt grovt räknat blir detta alltså kring 770 dagar sammanlagt som jag spenderat i Europa. Inte helt fy skam och hoppas det blir många fler. Skulle gärna en dag ännu bo någonstans i Europa.

Min reselista om Europa

Min reselista om Europa

Hoppas du tyckte denna reselista var kul! Gör du den gärna också och lämna en länk till din blogg i kommentarerna så jag hittar dig och får läsa dina svar.

Ha det bra i Europa!

5 tankar om “Listan om mina resor i Europa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.