← Tillbaka

Helg i Stockholm – Åker med Sverigebåten

Helg i Stockholm - Åker med Sverigebåten

En helg i maj överraskade Patrik mig med en resa till Stockholm. Bara för att. Han tyckte vi behövde lite tumistid i annan miljö och vad passar då bättre än en helg i Stockholm.

För ovanlighetens skull tog vi färjan över. Resan betalade så gott som sig självt med poängen vi samlat i januari då vi åkte till Tallinn och shoppade drycker inför vår 30-årsfest.

Trots att resor och upplevelser är och alltid kommer vara något jag vill sätta pengar (och tid!) på, så känns det nog så bra när man får något väldigt billigt. Och att dessutom måltiderna ingick gjorde inte resan sämre.

Helg i Stockholm - Åker med SverigebåtenHelg i Stockholm - Åker med Sverigebåten

Det som trots allt gjorde resan lite sämre var då vi insåg att båtarna ännu idag är rätt fokuserade på alkohol. Jag trodde arbetet Sverigebåtarna gjort för att locka personer som vill äta gott och barnfamiljer som vill ha en mysig resa tillsammans, skulle ha gett resultat också med färre personer som super sig stupfulla – men icke. Trots att det idag finns mycket roligt på båten är en stor kundgrupp ännu de som gör att Sverigebåtarna inte alltid har så bra rykte.

Trots det här hade vi ändå en supermysig tid på båten. Vi åt som sagt mycket, buffét på vägen dit och på restaurang på väg tillbaka. Och så frukost båda vägarna!

Annat vi hann med på båten var att gå i alla butiker, vinna rätt mycket på spelautomat för att sedan förlora det igen, kolla på Eurovision från stor screen och bara mysa i hytten.

Stockholm för en dagStockholm för en dag

Stockholm för en dag

I Stockholm blir det ändå väldigt lite tid om man bara åker på kryssning. Vi valde därför att satsa på en långpromenad och träffa kompisar. Det var underbart väder och vi promenerade omkring på Södermalm för att sedan fika med kompisar ute i solen.

Vips var det sedan dags att gå tillbaka till båten och åka hem.

Trots att jag är lite kritisk till båtarna hade vi ett superhärligt veckoslut! Jag är så glad att vi ännu efter 7 år tillsammans trivs så perfekt ihop och kommer ihåg att överraska varandra.

Överraskningar kan ni förresten se som mitt sommartips! Kom ihåg att överraska alla du gillar ibland. Det behöver inte vara stort, huvudsaken är att du gör någon annan glad.

2 tankar om “Helg i Stockholm – Åker med Sverigebåten

  1. Trist att ryktet som båtarna har stämmer. Annars låter det precis som du skriver, som en mysig helgutflykt att göra men att vara med fulla människor när man inte är full själv är inte min favorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.