← Tillbaka

Påsk i Göteborg med hela familjen

Påsk i Göteborg med hela familjen

Nu är det redan en vecka sen påsken, men har man haft världens mysigaste och mest kravlösa påsk i Göteborg, så tycker jag man kan prata om det ännu en vecka senare.

Min syster bor sedan flera år tillbaka i Göteborg och därför är jag på besök i snitt två gånger per år! Har genom mina många besök där på djupet fått lära känna staden och Göteborg har kommit att bli en stad jag gillar väldigt mycket. En perfekt blandning av storstad med lite lugnare tempo, många fina olika stadsdelar och grönområden. Gillar att få känna mig hemma där. Ja har du inte varit i Göteborg ska du definitivt åka dit en dag!

Påsk i Göteborg med hela familjen

Det som gjorde den här påskresan så speciell jämfört med mina tidigare resor dit, var att hela min familj för första gången var där tillsammans! Och det är påskstämning om något.

Påskveckan i Göteborg - jobb och utflykterPåskveckan i Göteborg - jobb och utflykter

Påskveckan i Göteborg – jobb och utflykter

Jag åkte till min syster redan under påskveckan för att hinna umgås under längre tid. På dagarna satt vi på biblioteket och jobbade på med vårt, men om kvällarna promenerade vi och lagade mat. Tror vi picknickade alla måltider under mina dagar där!

Våren är bra mycket längre kommen i Göteborg än i Helsingfors och vårens första värmande strålar vill man aldrig missa. Åt vegansk tofugryta på bibliotekets trappa och pastasallad högt upp på ett berg med utsikt över Mölndal.

Mölndal och GöteborgMölndal och GöteborgMölndal och Göteborg

Min syster har flyttat till ny lägenhet i Guldheden i början av året. Så det området var något nytt jag fick lära känna den här gången. Vi promenerade också för första gången (för mig) över till Mölndal under den här visiten. Vandrade i Ängårdsbergen och tittade på villor. Områden där är verkligen fina! Så naturnära och lyxigt.

Guldheden

En annan rolig grej vi gjorde i Guldheden var att fika uppe i vattentornet! Bra och billig fika med utsikt över hela staden.

Resten av familjen kommer till GöteborgResten av familjen kommer till Göteborg

Resten av familjen kommer till Göteborg

På fredag joinade resten av familjen oss och plötsligt var vi ett stort gäng på sju personer som yrade runt i staden.

Påsk i GöteborgPåsk i Göteborg

Under påsken var vi fortsättningsvis mest ute. Promenerade runt i stan, fikade i Haga, åt räksmörgås vid Feskekörkan och doftade på nyutslagna blommor i Botaniska trädgården och Trädgårdsföreningen. Så märkligt att gå omkring i ett så påskigt och dött Göteborg! Man märkte helt klart att många åker bort över påsken.

Brännö, GöteborgBrännö, Göteborg

En dag åkte vi också ut till skärgården för lite havsluft! Vi promenerade runt hela Brännö, halvsprang tillbaka till den sista färjan och slocknade som ljus då vi satt oss.

Den kvällen åkte vi ännu över till Hisingen för att gå på fiskrestaurang. Fin påskmiddag på en båt, som innehöll lite väl mycket klåpande från restaurangens sida.

Bra påsk i Göteborg

Bra påsk i Göteborg

Vi åkte alla hem tillsammans då påsken var slut. Ett riktigt bra koncept att resa bort över påsken och samtidigt ta det riktigt lugnt!

1 tanke om “Påsk i Göteborg med hela familjen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.