← Tillbaka

Härliga Buenos Aires – Fem anledningar till att älska staden

Härliga Buenos Aires - Fem anledningar till att älska staden

Har rest runt omkring i Sydamerika under ett antal gånger och månader. Har vandrat och varit ute i naturen mycket, men också besökt en massa storstäder på den sydamerikanska kontinenten. Vissa har jag gillat mer och andra mindre, men min absoluta favorithuvudstad i Sydamerika är nog Buenos Aires.

Buenos Aires är en speciell stad på så många sätt och jag föll pladask då jag för första gången satte min fot i staden. Efter tre gånger i Buenos Aires berättar jag varför du också skulle älska staden!

Fem anledningar till att älska Buenos Aires - du kommer också att falla för staden!

Fem anledningar till att älska Buenos Aires – du kommer också att falla för staden!

1. Multikulturell stad där alla passar in. I Buenos Aires är det lätt att känna sig hemma. Staden är väldigt multikulturell med lokala och turister från hela världen. Här finns sydamerikanska européer och utseende kommer aldrig vara en grej människor lägger märke till. Det är lätt att turista som en lokal i staden.

2. Det finns något för alla. Närheten till havet, skyskraporna downtown eller de hippa och färgglada områdena med rum för konst och glädje. Buenos Aires har något för en var oberoende om man älskar natur eller fascineras av arkitektur. Här har jag skrivit ett inlägg om olika områden i Buenos Aires.

Buenos Aires - Det händer något hela tiden

3. Det händer något hela tiden. I Buenos Aires finns det liv och rörelse oberoende tiden på dygnet. Gatuföreställningar, tango, sång, spel i parker, hundar som springer omkring och barn som skrattar eller gråter. Människor påväg till jobb, hem, ut och äta. Det är en väldigt levande stad och jag drogs med i pulsen direkt.

4. Det är lätt att känna sig trygg här. Trots att Buenos Aires är en storstad, en metropol i Sydamerika, kände jag mig aldrig osäker här. Visst förekommer kriminalitet även här, men med sunt förnuft kommer man väldigt långt i Buenos Aires och har möjlighet att bara njuta av staden. Här har jag skrivit mer om säkerheten i Sydamerika.

5. Maten är supergod. I Buenos Aires finns det restauranger i överflöd och det mesta är också svingott! För allätare är det argentinska köttet ett måste, medan vegetarianer säkert kommer att bli bekanta med pizza mozzarella som är den vegetariska standardmaten på de flest restauranger. I Buenos Aires hittar du all sorts mat du bara kan tänka dig. Har skrivit mer om argentinsk mat här.

Allmänna tips till Buenos Aires

Allmänna tips till Buenos Aires

Om du funderar på att resa till Buenos Aires och Argentina rekommenderar jag dig även att bekanta dig med mitt inlägg om saker du vill veta innan du åker iväg. Här har jag samlat tips om pengar, religion och beteende som jag önskar jag vetat innan min första resa till Argentina.

Har du fler frågor är det också bara att ställa dem i kommentarerna nedan. Ha en fin resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.