← Tillbaka

Det bästa vårtecknet – omplantering av växter och fixande med plantor!

Det bästa vårtecknet - omplantering av växter!

Det började med Paris. Våren anlände till staden samma dag som vi och att få uppleva soliga dagar och gröna träd var bara så mycket mer än underbart.

Efter att vi kom hem till Helsingfors igen ville jag fortsätta leva vår fast marken här ännu ligger frusen här. Jag bestämde mig för att ha mitt årliga balkongsfix och omplantering av växter efter vintern!

Det redan veckan efter Paris. Men ändå gick veckan så långsamt fram. För hur tokigt det än låter längtade jag så mycket efter lördagen då jag skulle få sticka ner fingrarna i jorden och pyssla med mina växter så tiden sniglade sig fram.

Födelsedagspresenter och omplantering

Födelsedagspresenter och omplantering

Jag älskar grönväxter av alla de slag och hemma hos oss har vi åtminstone 50 stycken växter. Många har fått sticklingar sedan förra våren, endel vuxit ur sin kruka, medan andra bara såg lite ledsna ut. Jag visste att det skulle bli ett heldagsprojekt att plantera om allt.

Dessutom ville jag så frön inför årets balkongsäsong! Ännu kan man inte ha ute växterna, eftersom temperaturen precis klättrar över noll, men lönar sig ändå att så i god tid för våren.

Jag ringde in min syster till planteringshjälp och började med att gå en runda till matbutiken efter 50 liter mull.

Efter det åkte jag in till centrum av Helsingfors för att gå på växtaffär. Till 30-årspresent hade jag fått ett presentkort dit av min kompisar. Snacka om att kompisar känner en bra – en så perfekt gåva åt en crazy plant lady som jag!

Här köpte vi frön, krukor och annat nödvändigt och cyklade sedan hem på stadscyklarna som äntligen är här igen!

Omplanterandet börjar!

Omplanterandet börjar!

Att omplantera så många växter som vi har tar sjukt lång tid – och är rätt smutsig göra inomhus i vardagsrummet.

Vi höll på i flera timmar och hann nästan omplantera alla de mest kritiska plantorna. Redan där och då insåg jag att jag inte skulle orka så något under dagen.. Det tog helt enkelt för länge!

Så istället blev det en mellanfika med aprikos- och kvargbulle innan vi fortsatte med växterna. Hann nästan med alla innan det var dags att duscha och piffa till mig.

Jag och Patrik skulle på teater samma kväll! En annan eminent födelsedagspresent vi fått av mina föräldrar.

Fast vi ändå inte hann med allt på en dag hade vi en produktiv och rolig planteringsdag. Och det känns så bra i hjärtat att alla mina växter nu har det lite bättre igen!

1 tanke om “Det bästa vårtecknet – omplantering av växter och fixande med plantor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.