← Tillbaka

Aldrig mer bloggtorka – 11 innehållsidéer för reseblogg

Aldrig mer bloggtorka - 10 innehållsteman för din reseblogg

Vilken resebloggare (eller bloggare överlag) har inte känt lite bloggtorka nu som då?

Alla har olika sätt att tackla dessa perioder – vissa skriver på fast det är motigt och andra tar en bloggpaus i väntan på nya vindar. Personligen tror jag starkt på systematik och kontinuitet som bot mot bloggtorka. De gånger inspirationen tryter vänder jag mig till min innehållskalender, där jag har uppskrivet alla de olika typerna av innehåll jag kunde skapa, väljer den kategorin som känns mest rätt och plockar en av de rubrikidéer jag listat under den kategorin.

Den här typen av struktur fungerar för mig. Den kanske också kunde fungera för dig?

Om inte kanske du bara kan låta dig inspireras av dessa innehållskategorier som alla platsar vilken reseblogg som helst!

Innehållsidéer för resebloggaren

Innehållsidéer för resebloggaren

1. Reseguider – Reseguider är det som gör en reseblogg till en reseblogg kan man många gånger tycka. Hur som helst är det alltid kul (och arbetsdrygt) att skriva en matig reseguide till bloggen.

Jag skriver alltid reseguider efter mina resor och älskar personligen att göra det. Så här kan en av mina reseguider se ut.

2. Resa miljömedvetet och hållbart- Finns hur mycket som helst att skriva på det temat. Hur reser man miljövänligt? Går det ens? Dina tankar, tips och kunskap och är guld idag då flygandet är no-no och man förbiser att det finns en massa andra sätt att leva klimatsmart på.

Läs mer om ämnet och mina miljötankar här eller om hur jag tänker kring att resa till politiskt instabila länder.

Listor om resor

3. Listor om resor – Listor är en perfekt lätt variant för dagar då man inte själv har kreativiteten att fundera ihop ett inlägg. Svara på frågor någon annan ställt dig på bloggen eller en blogglista som cirkulerar på någon annan blogg. Kom ihåg att tacka och länka till den du hittar listan hos!

4. Hur du planerar resor – Skriv om dina tankar kring långresor eller weekendgetaways. Vad gillar du att göra och vad brukar du boka, researcha i förväg?

Här är ett exempel där jag skrivit om hur jag planerar inför resor.

5. Packa inför resa – Hur packar man då inför olika typers resor? Dela med dig av tips och din expertis.

Jag har skrivit om till exempel hur jag packar min necessär samt handbagage här.

Mat i Argentina

6. Mat på resa – Finns väl inget härligare än att äta under resan, smaka på en massa exotiskt och sedan blogga om det.

Har tidigare varit dålig på att skriva om mat. Är ingen finsmakare och äter mer för att jag är hungrig. På sista tiden har jag ändå börjat fascineras mer av olika matkulturer och idag gillar jag att vara lite experimentell. Har till exempel skrivit ett populärt inlägg om den argentinska matkulturen här.

7. Hälsa på resa – Hur håller man sig frisk under resan, vilka vaccinationer ska man ha och vad gör man om olyckan är framme.

Har till exempel skrivit om höjdsjuka i bergen, vaccination mot gula febern och vad man ska göra om man är sjuk på Filippinerna.

8. Reviewa på något reserelaterat – Har någon sevärdhet varit extra bra eller en tour en besvikelse. Skriv en resereview och hjälp andra i reseträsket.

Har till exempel skrivit om den härliga tågturen högt upp i bergen i Salta, Argentina.

Minnen från resor

9. Minnen från resor – Skriv om ett minne, roligt eller tråkigt.

Det här är en av mina populäraste teman här på resebloggen. Lyfter i kategorin Minnen från världen upp olika personliga erfarenheter och händelser. Personligt är nyckeln!

10. Personporträtt – Har du träffat någon intressant eller inspirerande person under dina resor? Intervjua person och gör ett personporträtt.

Jag har till exempel lyft fram och berättat om mina upplevelser i en argentinsk familj tidigare.

11. Vykort och dagboksinlägg från resan – Skriv korta hälsningar under resans gång.

Jag själv brukar inte skriva såna här inlägg, utan samlar under resan på info i dagboksformat som jag sedan formar till matigare reseguider. Det är ändå många resebloggare som håller på med dessa korta vykort. Man tror man gör det det mer för sig själv för att ha sin resa dokumenterad?

Byt format på dina innehållsidéer

Byt format på dina innehållsidéer

Känner du att du redan skapat material i alla dessa kategorier och inte vill gå mer på djupet i någon av dem, kan du alltid byta format. Prova på att göra en video om något ämne du tidigare skrivit mycket om? Eller en miniserie på Instagram (men akta dig för dessa misstag på Instagram!).

Hoppas du fick en massa ny inspiration av det här inlägget. Du kan ta och spara det för dagen då bloggtorkan tar över – för tyvärr, den dagen kommer att komma igen, både för dig och mig.

Men nu är det bara sätta igång och blogga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.