← Tillbaka

Vi åker till Sydkorea – IDAG!

Vi åker till Sydkorea - IDAG!

Resan är inte lika dramatisk, oplanerad eller överraskande som rubriken kanske låter – men ganska nära!

Både jag och Patrik har under förra året gjort väldigt stora förändringar i vårt arbete (både det egna företaget och anställningar) och vi hade därför tänkt oss att inte vara borta några längre tider nu under vintern.

Som person är jag ändå väldigt företagsam och om jag vill något tillräckligt mycket ser jag till att jag arbetar hårt mot det målet – och når det. Under julen då vi myste omkring hemma och hade det bra började jag ändå känna en lite längtan ut i världen.

Vi hade vår familjeresa till Hamburg att se framemot, men då januari blev mörk och jag i samma takt kände energin dippa, visste jag att jag vill ta vintersemester.

Vintersemester i Sydkorea

Vintersemester i Sydkorea

Patrik och jag är inte stora på att köpa födelsedagspresenter åt varandra. Då vi ändå båda fyller jämna år i februari-mars i år, tänkte vi att vi skulle fira det tillsammans med en resa.

Tanken var att det inte fick ta gör länge att ta sig dit, möjlighet till direktflyg, samt inte för varmt och soligt. Sagt och gjort, med den inställningen gick vi till Resemässan i Helsingfors och talade med några olika intressanta destinationer.

Valet föll rätt snabbt på Sydkorea.

Sydkorea - Intressant land med nära till naturen

Sydkorea – Intressant land med nära till naturen

Sydkorea verkar vara ett så intressant land med kulturupplevelser och natur mest överallt. Vår plan för resan är att vandra mycket, vilket är fullt möjligt i detta med asiatiska mått mätta lilla land. Vi kommer vara borta i ett par veckor.

Den här pausen i vår hektiska vardag kommer så lägligt. Har under de senaste veckorna jobbat non-stop för att bli klara med deadlines inför resan. Är seriöst så glad att nu ha alltid fixat inför denna underbara resa. Nu är det bara att njuta – och hoppas på att våren nått Norden då vi är tillbaka!


Sist vi åkte på långresa till Patagonien efterfrågade jag era bästa tips – och jösses så många fina resetips jag fick!

Så jag försöker igen denna gång. Har ni några härliga tips till Sydkorea?

4 tankar om “Vi åker till Sydkorea – IDAG!

  1. Det här är inte riktigt relaterat till Sydkorea men jag undrar om du någon gång har känt hemlängtan under långresor? Om, hur har du hanterat hemlängtan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.