← Tillbaka

Våren kommer och jag smider sommarplaner 2019

Våren kommer och jag smider sommarplaner 2019

På jobbet blev det tal om våren i förra veckan. Att vi verkligen snart landar i våren, även här i Finland. Här blommar inget ännu och drivor av snö finns kvar längs vägarna, men vissa dagar värmer redan solen varmt och löftet om vår ligger över hela Helsingfors.

Det att våren överraskar mig nu i april är egentligen helt galet. April är ju faktiskt redan vårmånad. Men nånstans här mellan jobb, resor, kompisar och omställningar har vintern gått mig förbi.

Nu har vintersemestrar bytts ut till tal om sommarsemestrar och hur få hela arbetsveckor det är kvar innan semesterperioden. Tydligen kommer det nu under våren en massa högtider som infaller på veckodagar, typ påsk, första maj och Kristi himmelsfärd.

Sommarplaner

Våra sommarplaner för semestern – Norden och bil

Att våren nu kommer så snabbt fick mig att börja fundera på sommaren. Jag brukar själv inte planera så långt in i framtiden. Drömmer självklart om den och gör mentala planer, men är dålig på att spika grejer i god tid. Har liksom tillräckligt med att få nudagen att rulla. Gillar att leva i nuet och inte ha ett fullplanerat liv ett halvt år framåt.

Trots att inget är bestämt inför nästa sommar har jag ändå en liten tanke om hur jag vill att sommaren ska bli.

Jag önskar stanna i Norden igen denna sommar. Förra sommarens skärgårdsliv, cyklande, vandrande och tältande var så absolut fantastiskt att jag gärna fortsätter med det i år. En sommar i Finland och kanske Sverige. Hoppas vädret blir lika fint som i fjol!

En grej vi ändå funderat på inför i år, är att hyra bil över sommaren. Vi tycker som ni vet om att röra på oss och utforska. Trots att mycket går bra med cykel (som att cykla till Ekenäs), är vår billöshet ändå ofta ett hinder. Vi har heller inte möjlighet att låna bil.

Därför överväger vi nu för och nackdelar med en sommarbil. Får se hur det går.

Övriga semesterplaner - lång ledighet och varma dagar

Övriga semesterplaner – lång ledighet och varma dagar

Utöver våra planer att stanna hemma under sommarhalvåret planerar jag att ha mycket semester. Tänker göra mitt yttersta att ta ut långsemester och bara njuta! Jobba kanske några dagar per vecka från skärgården och annars ta vara på årets finaste månader.

Vad har du för planer för sommaren?

2 tankar om “Våren kommer och jag smider sommarplaner 2019

    • Så roligt att du tycker det <3 Sommar i Norden är bäst, och tror det blir ännu lite bättre om man är mer mobil ;) Hoppas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.