← Tillbaka

Vädret i Hamburg – när ska man besöka staden?

Vädret i Hamburg - när ska man besöka staden?

Att resa i Europa i februari är sällan en garanterad fullträff vad gäller vädret.

Hamburg hör definitivt till en av de mer riskabla destinationerna vad gäller väder, då staden ligger långt i norr och nära Atlantkusten. Du ska ändå inte låta dig avskräckas av kalla väder och hårda vindar, Hamburg har så mycket att erbjuda att staden definitivt är värt ett besök.

Men när ska man åka till Hamburg? Hurdant väder kan man förvänta sig?

Vädret i Hamburg på vintern

Vädret i Hamburg på vintern

Vinter i Hamburg kan vara en iskall historia med mycket snö. Den kan också vara relativt behaglig eller stormig. Varierande kort och gott. Medeltemperaturen under vinterhalvåret är 0 grader Celcius, maxmedel är +3 och minmedel -2 grader.

Februari i Hamburg kan också vara som vi hade det. Gröna gräsmattor och växlande molnighet. Vi fick uppleva riktigt hårda vindar, soliga dagar men ingen snö.

Det blåste hårt då vi anlände till Hamburg. Riktigt hårda vindar och att landa i det vädret med vårt lilla plan var rätt så skakigt, men det hade piloten redan innan landningen varnat oss för. Då vi under första dagen begav oss ut på stan måste man stundvis gå riktigt dubbelvikt för att överhuvudtaget komma framåt. Blåsten var inte kall men hård.

Och så plötsligt tog blåsten med sig ett regnoväder och för en halvtimme låg staden inbäddad i ett vått och blåstigt helvete.

Regn i Hamburg

Den följande dagen var det molnigt med lite mindre blåsigt. Det regnade så gott som hela dagen, men bara ett lätt duggregn, så vi kunde vara ute på stan hela dagen. Dessutom gick vi då på miniatyrmuseum! Det finns en massa bra museum och inomhusaktiviteter att göra i Hamburg då det är mindre bra väder.

Höst- och vårväder i Hamburg - Sommaren är mildast

De två sista dagar i staden var ändå fullträffar i februari. Soliga dagar och runt 10 grader varmt – vi gick omkring och njöt.

Kort och gott ska man vara förberedd på allt om man besöker Hamburg under vinterhalvåret!

Sol i Hamburg

Höst- och vårväder i Hamburg – Sommaren är mildast

I Hamburg regnar det ganska jämt över hela året. Under hösten och våren regnar det i medeltal 10-12 dagar per månad och mellan 50-70mm regn per månad. Våren är lite torrare än hösten.

Under sommaren regnar det mest under året, men temperaturerna är även sjävklart högre (medeltal 17 grader) och soltimmarna många fler.

Vindstyrkan i Hamburg varierar genom året, men starkast vind är det under vintern. Mellan april och oktober är det lite lugnare i staden, så den som inte gillar starka vindar rekommenderas att åka då.

Vädret i Hamburg

Vädret i Hamburg är varierande och svårt att förutspå

Vädret kan man aldrig förutspå, men speciellt i Hamburg är det riktigt svårt. Atlanten gör vädret väldigt ombytligt, men håller också lite intressant.

För att turista är sommaren självklart dem bästa årstiden, men bara du inte är rädd för lite vatten är Hamburg ett bra resemål under vilken tid på året som helst.

Tro mig, för jag har besökt Hamburg i februari!

2 tankar om “Vädret i Hamburg – när ska man besöka staden?

  1. Ja, vädret är omöjligt att bestämma över, men tur att ni fick lite solsken ändå! :) Museum är ju en klockren dåligt-väder-aktivitet, och miniatyrmuseum lät väldigt intressant! :)

    • Ja men verkligen! Lite riskabelt mes Hamburg i februari ändå. Och rekommenderar verkligen varmt att besöka museumet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.