← Tillbaka

Det lokala Argentina – Mitt bästa restips

I stolt reklamsamarbete med reseföretaget Evaneos.

Evaneos

Spännande och genuina möten då man reser med ett lokalt perspektiv

I samarbete med reseföretaget Evaneos vill jag lyfta fram värdet i att resa med ett lokalt perspektiv.

Att lära sig om resmålet från en som verkligen bor i på stället är guld värt! Det ger en ny infallsvinkel och förståelse för destinationen. Samtidigt har man förstahandsmöjlighet att ställa alla frågor man har till en som verkligen bor och lever i landet.

Det lokala Argentina - Mitt bästa resetips

Något av det bästa jag vet då jag reser, är att lära känna de som bor på stället jag besöker. Det ger en djupare förståelse i hur livet på den platsen av jorden kan se ut och man kommer närmare den lokala sanningen än man annars har möjlighet att göra.

Jag reste runt som digital nomad i Argentina under flera månader, vilket har har varit ett av mitt livs bästa upplevelser. Vi åkte framförallt till Argentina för att vandra, men fick uppleva så mycket mer under vår resa. För mig är det just de genuina möten som vi upplevde när vi reste runt i Patagonien, som jag sent kommer att glömma.

Därför vill jag tipsa om den lokala sidan av Argentina och att resa med ett öppet sinne där man verkligen möter de som lever i landet man besöker.

Hemma hos en patagonisk familj i Puerto Natales

Vandring i Puerto Natales

Innan vi åkte ut för att vandra i Torres del Paine (som är Patagoniens kanske främsta nationalpark för vandring) spenderade vi några dagar i Puerto Natales. Det är det väldigt få andra turister som gör, eftersom de flesta bara använder staden som en genomfartspunkt. Ingen stannar liksom upp här för att uppleva, utan alla har bråttom vidare till huvudattraktionen.

Inget fel med det, vi ville så klart också se den underbara nationalparken Torres del Paine. Att vandra i Argentina, både i Patagonien och andra ställen i landet, är mäktigt på helt ny nivå. Eftersom landet till stora delar är bergigt (Anderna!), så blir vandringen varierande och upplevelserna bortom det vi vanligen får uppleva i Norden.

Fast vi främst åkte till Argentina för vandringen törstade vi även efter mer. Vi ville uppleva det lokala livet i byarna och träffa lokala som kunde visa och berätta mer om vardagen i Argentina. Vi började med att bekanta oss med vad den lilla staden hade att erbjuda.

Spännande och genuina möten då man reser som en lokal

Hemma hos en patagonisk familj i Puerto Natales

Vi begav oss alltså ut på vandring direkt från staden Puerto Natales. Vandrade ut längs vägen och mot kullen som ligger österut. Vi vandrade genom fårhagar och vacker skog, över öppna fält och uppför branta backar. Också så här nära Puerto Natales var vandringsmöjligheterna många.

Ibland vandrade vi också längs med bilvägen. Det blir så då man gör sånt som inte är utspikat för en. Då man är på äventyr.

Den mest minnesvärda grejen hände ändå då vi stannade vid ett hus inte långt från huvudvägen för att klappa på en gullig katt. Det gamla paret som bodde i stugan kom ut för att hälsa och vi stannade för att prata med dem.

Spännande och genuina möten då man reser som en lokal

Vi talade och talade. Om resandet, Finland, livet i Patagonien och såklart, katten. Deras familj hade bott i den lilla stugan vid foten av berget i generationer och trots att världen utanför deras hem förändras i en rasande takt hade de lyckats spara ett sorts gammaldags lugn på gården.

Paret bjöd in oss på te och torra kex och där satt vi sedan i någon timme till och talade om hur Puerto Natales förändras med turismen och digitaliseringen (som de sade att de inte förstod sig på). Riktigt mysigt hade vi det och sedan plötsligt var det dags att gå tillbaka.

Denna eftermiddag i Patagonien, är trots alla natursköna platser vi besökte, en av de dagar jag minns allra bäst. För att vi levde som lokalbefolkningen då och fick så fin kontakt med det äldre paret!

Malin Patagonien

Res med Evaneos för direktkontakt med lokala reseexperter

Via Evaneos kommer man i direktkontakt med en lokal reseexpert som just bor och lever i landet man vill besöka. Denna reseexpert planerar resan åt en så man smidigt kan resa runt i till exempel Argentina.

Med Evaneos reser man inte riktigt lika äventyrlig som jag gjorde utan har en färdig, välplanerad, resrutt med väl utvalda platser. Men i och med det att man planerar sin resa med en lokal reseexper tar man del av denna persons lokala expertis om resmålet. Man kan, om man vill, komma nära lokalbefolkningen och till exempel bo hemma hos en familj. Evaneos resor är skräddarsydda så man berättar för experten vad man är intresserad av för resa och så sätter experten ihop det åt en.

Att resa runt som digital nomad i Argentina under flera månader har varit ett av mitt livs bästa upplevelser. Via länkarna nedan kan du läsa mer om mina äventyr i landet och låta dig inspireras!

Är du nyfiken på hur man kan resa runt i Argentina med Evaneos hittar du mer information här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.