← Tillbaka

Spikar äntligen målsättningarna för 2019!

Spikar äntligen målsättningarna för 2019!

I veckan kom mitt bloggisgäng äntligen till oss för middag, snack och lite jobb. En träff vi försökt få ihop i flera månader, men som av olika anledningar hela tiden blivit avbokad eller flyttad.Svårt att få fyra personer på samma ställe och tid – men det hör väl livet och dagens hektiska scheman, antar jag.

Jag vet hur det känns för jag har under så många år i livet varit där. Nu då jag inte längre är det och känner att jag har tid för det mesta jag vill göra, känns det så främmande med superfulla dagar och veckor. Att inte ha tid. Men ja, inte länge sedan jag var sen nästan jämt och inte hade en lugn stund.

Hur som hade vi det så supermysigt då vi sågs, så som det alltid blir! Älskar att snacka livet och business med bloggisarna, även om kvällen gick allt för fort denna gång!

Målsättningar i livet - vad har hänt på ett år?

Målsättningar i livet – vad har hänt på ett år?

Vårt tema för kvällen var att skriva ner målsättningarna för detta år. Jag har tidigare i januari öppnat mig om mina svårigheter att sätta relevanta mål för i år som jag verkligen vill nå. Det mest på grund av att jag är väldigt nöjd just nu i stunden!

Jag har jobbat hårt för att komma hit och under det senaste 1,5 åren har jag omstrukturerat, förändrat (till exempel vill jag inte ha en så full kalender), förbättrat och fått ihop en vardag jag är väldigt och nöjd i och som är hållbar i längden.

Samtidigt tycker jag det är sjukt tråkigt att inte ha målsättningar. För jag är en person som alltid haft dem och alltid strävat framåt. Att nu inte ha dem gör mig lite förvirrad.

Såklart hjälpte det att sitta ner och snacka med mina visa bloggisar. Under kvällen kom jag med deras hjälp fram till två insikter.

Mina målsättningar får 2019 - så här ser de ut

Mina målsättningar får 2019 – så här ser de ut

Den första målsättningen känns nästan för simpel för att vara sant. Då jag sa att jag var verkligen nöjd i nuet, kommenterade Kugge att upprätthålla dagens mående också är en målsättning. Så får det alltså bli.

Min första målsättningar för i år är att vara lika nöjd med läget i december som idag. Jag antar det här är en av de grejerna i livet som låter så lätta och visar sig vara omöjliga att uppfylla.

Den andra grejen som jag fastnade för var en grej de andra bloggisarna gjort tidigare, men som var ny för mig.

Den fungerar så här: Man delar in livet i områden (vi hade runt 10 punkter med allt från karriär, romantik, till hälsa) och bestämmer i till exempel procent hur nöjd man är med det området. Varje punkt kan alltså få 0%-100%, inte så att helheten bör vara hundra.

Det intressantaste för mig var att jag gav mig själv nästan hundra procent på allt. Förutom på fritid och hälsa. Ingen av dessa två är punkter jag haft som mål att bli bättre på eller uppnå under de senaste åren. Samtidigt som jag inte varit missnöjd över min fritid eller hälsa, vet jag att jag inte fokuserat överhuvudtaget på dessa.

Och jag borde göra det!

Därför blir min andra målsättning för i år att hitta en ny hobby, kanske en som har med hälsa att göra?


Har du gjort denna övning tidigare? Fick du några ahaa-upplevelser?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.