← Tillbaka

Vem är jag som resenär – backpacker eller suitcaser?

Vem är jag som resenär

Kreativa Resfredag skapade för någon vecka sedan en eminent lista om resor. Är både svag för reslistor, samt gillar att läsa andras svar och svara själv, så tar och delar med mig av min resepersonlighet.

Det här är alltså jag som resenär i tio korta frågor.

Jag som resenär på tio frågor

Jag som resenär på tio frågor

1. Dyka i från poolkanten eller smyga i från badstegen/poolkanten?

Mitt favoritelement har alltid, alltid varit vatten och att vara först i havet är lite av min grej. Trots det dyker jag sällan i huvudföre, eftersom jag som liten alltid blev varnad för att inte göra det då man aldrig vet hur djupt det är. Ryser bara jag tänker på tanken att dyka rakt ner i bottnen..

2. Backpacker eller “suitcaser”?

Väldigt klassisk backpacker skulle jag säga. Gillar hur mycket mer vikt man orkar bära bara för att man får upp den bekvämt på ryggen. Jag är ganska svag, och 12-13 kg på ryggen är för mig en passlig mängd som jag klarar av även under längre sträckor. Har aldrig själv ägt en resväska, så blir inte suitcasaet nåt för min del. Bra ord där ändå!

3. Packa kvällen före eller packa i god tid?

Planerar att packa i god tid och gör det kvällen före. Samma morgon om det gäller businessresor, eftersom jag har en väldigt inövad morgonrutin.

4. Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där 1 timme innan deadline?

Samma svar som ovan. Tanken är alltid att vara ute i god tid, men av någon konstig orsak är jag sällan framme med sådan marginal jag önskat. Är kanske lite mittemellan.

5. Paketresor eller sy ihop själv?

Sy ihop själv, alltid och för alltid. En stor del av nöjet med resan är planerandet och drömmandet. Dessutom finns de inget ljuvligare än att slippa höra finska under semestern, och det är omöjligt med paketresa från Helsingfors.

Foodie eller naturjunkie

6. Foodie eller naturjunkie?

Naturjunkie, klart! Nästan alla våra resor handlar om natur och har vandring, cykling eller camping i central roll. Fast jag älskar god mat, är det mer den mysiga grejen med att äta på nya ställen som jag går igång på. Tror inte jag har ett superutvecklat smaksinne liksom? Många gånger upplever jag att andra får fram så många fler olika toner i mat som jag bara klassar som väldigt god.

Skidsemester eller sandstränder

7. Skidsemester eller sandstränder?

Nationalpark kanske? Skidsemester har jag inte varit på sen jag som tonåring åkte till norra Sverige med mina föräldrar. Sandstränder älskar jag att besöka, men är verkligen ingen solare. Bränner mig lätt och blir inte brun, så gillar mest sandstränderna för att de kan vara så underbart fina.

8. Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

Både och! Reser ofta till ställen för att träffa familj, vänner eller bekanta och då reser jag ofta till samma ställen. Nytt har ändå sin klara charm och väljer kanske varannan resa till nytt och varannan till favorit.

Roadtrip eller tågresa

9. Roadtrip eller tågresa?

Roadtrip är härligt för att man får göra exakt som man vill, gå efter egen tidtabell och uppleva det man vill. Med tåg upplever man mer av det lokala. Man sitter ihopträngda i en varm tågkupé med främmande människor som i bästa fall vill dela med sig av sitt liv. En gång i Serbien bjöd en gammal tant i samma kupé som mig och min syster oss på en trerätters hemlagad måltid hon tagit med på tåget. Vi talade inte samma språk men hon ville visa oss det riktiga Serbien. Äventyr!

10. Systemkamera eller mobilkamera?

System alla gånger. På resor går jag alltid runt med systemkameran runt halsen. Mobilen lämnar jag ofta på boendet, för att kunna koppla bort från vardagen helt totalt.

11. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Morgonmänniska! Älskar att vakna tidigt och känna man har hela dagen framför sig och man kan forma den som man själv vill. Känns som att man vinner tid genom att kliva upp tidigt på morgonen. Det gillar jag!

Resebloggar jag följer

12. Spanien eller Italien?

Spanien! Mest på grund av spanskan. Fast italiensk mat är trots allt ändå min absoluta favorit matkultur.

13. Läsk eller alkohol?

Jag dricker sällan läsk, men alkohol gillar jag. Att ta ett glas vin om kvällarna tycker jag är supermysigt då man reser. Att sitta på en uteservering i mörkret, lyssna på syrsorna och sippa på en kall öl är nog enligt mig bättre än…motsvarande situation med en Coca cola.

14. Äkta böcker eller ljudbok?

Har aldrig riktigt fallit för ljudböcker. Tycker de går lite långsamt framåt och gillar att läsa. Trots att böcker är lite tråkiga att släpa med på under resan är ändå boken mitt klara val!

Packa kvällen före eller packa i god tid?

Vad är dina tankar om att resa

Oj vad jag gillar sådana här listor! Man måste själv fundera över de egna preferenserna samtidigt som varje svar är så himla självklart. Har du svarat på denna lista? Länka nedan eller låt dig inspireras av denna.

16 tankar om “Vem är jag som resenär – backpacker eller suitcaser?

 1. Vilken rolig läsning, och kul att få lära känna dig bättre! Tror att jag också måste göra min egen variant av denna lista, även om jag blir flera veckor efter alla andra! ;) Men det är ju så kul att få veta vilka resetyper alla är!

  • Så glad jag blir över din kommentar! Och jag älskar också sådana inlägg där man får veta lite annorlunda eller random fakta om bloggaren bakom. :) Läser väldigt gärna ditt inlägg också då du skrivit det ;)

  • Ja men självklart! Älskar listor och att fundera kring mitt eget resande – även från en så lättsam vinkel som denna. :) Håller med dig helt!

 2. Roligt att så många gör listan Jag tänker precis som du angående stränder! Jag kan sola nån timme, ibland, med en god bok eller så, men jag är inte ute efter solsemester direkt..

  • Jag håller med, det är så kul att läsa allas svar! :) Haha, ja vi tänker verkligen lika där. Har helt gett upp att ens “intala mig själv” att jag tycker det är roligt, för det är det inte att sola ;)

  • Så roligt att du gillar det :) Och ja gör det – roligt om listan sprider sig utanför “resebloggarbubblan”. Hoppas vi träffas snart igen!

  • Så roligt!! Och bättre sent än aldrig, hehe ;) ska direkt gå in och läsa hurudan resetyp du är! Ha en bra kväll :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.