← Tillbaka

Vad betyder äventyr för mig? – Tips på hur du gör varje resa till ett

Vad betyder äventyr för mig? - Tips på hur du gör varje resa till ett

Då jag säger att jag älskar äventyr, skjuts ibland den självklara frågan över till mig. Vad är äventyr? Vi alla vet antagligen på ett ungefär vad det betyder, men så där i grund och botten, vet du vad äventyr är?

Jag ska försöka mig på att förklara min syn på äventyr.

Äventyr på resa och mina 10 bästa tips

Vad är äventyr för mig

Jag tänker att äventyr är något nytt och spännande jag gör, något som inte går att planera rakt ut. Något som kommer att överraska mig.

Äventyr behöver inte vara att stöta på problem, men sånt händer ofta då man äventyrar. Äventyr är problemlösning och nya situationer. Det vidgar din värld, tar dig in på nya vägar, främmande stränder och annorlunda kulturer.

Du kan vara med om äventyr utan att lämna hemmet eller resa till så kan du resa till andra sidan världen. Äventyr beror inte på distans eller tidsmässig längd. De behöver heller inte vara stora eller dyra.

Det som varje äventyr har gemensamt är att de stannar hos en, förändrar det egna synsättet och lämnar en som ny människa med minnen livet ut.

Vad är äventyr för mig

Äventyr på resa och mina 10 bästa tips

Då jag reser brukar jag snarare säga att jag åker ut på äventyr. För det är så det känns. Jag hoppar ut i det okända och tar aldrig den lätta vägen. Upptäcker hellre själv och följer mitt eget hjärta genom livet och resorna.

Hur jag gör mina resor till äventyr?, är en annan fråga jag fått av flera personer. Nedan är 10 tips på hur du kan göra var resa lite mer spännande, unik och äventyrlig.

1. Res utanför huvudstaden – Åk utanför huvudstaden i landet du besöker. Se mer och annorlunda.

2. Använd kollektivtrafik – Strunta i tourer och taxin. Vill du få känslan för vardagen i ett annat land finns det inget bättre sätt än att trängas på samma buss eller tåg med lokalbefolkningen.

3. Bo på Airbnb eller lokalt hotell/hostell – Skippa kedjorna och bo på ställen som kan överraska dig positivt (eller negativt).

4. Fråga de lokala – Be personalen på dessa lokala boenden om rekommendationer på lokala sevärdheter och ställen där de själva spenderar tid. Vi besökte en gång en sorterad soptipp i Riga tack vare tips från lokala.

5. Ät på lokala restauranger – Glöm kedjorna även här och stig in i en livlig, lokal lunchrestaurang.

Hur gör du resan till ett äventyr?

6. Ät sådant du inte ätit tidigare – Smaka på sånt på menyn du inte vet vad det är eller har provat innan. Oftast brukar kockens rekommendation vara en hit!

7. Res med cykel – Ta dig runt i staden eller landet på två hjul för garanterade äventyr.

8. Turista då ingen annan gör – Gå ut på natten och upptäck en sovande stad (Obs! Kom ihåg att vara försiktig)

9. Vandra i andra länder – Gå ut i naturen och upplev vandring borta hemifrån.

10. Bekanta dig med de lokala – Sist men verkligen inte minst. Bekanta dig med de som bor dit du reser, det är det största äventyret du kan vara med om.

Hur gör du resan till ett äventyr?

Med dessa tips hoppas jag du gör din nästa resa till ett äventyr. För det behöver inte vara så krångligt eller svårt. Äventyr handlar mer om att prova på nåt nytt man inte gjort innan och göra grejer från en spännande vinkel.

Tipsa gärna mig om hur du gör dina resor till äventyr.

2 tankar om “Vad betyder äventyr för mig? – Tips på hur du gör varje resa till ett

  1. Några fler tips från mig:
    – Våga åka på dagsutflykt/roadtrip med människor du inte känner/knappt känner sen innan, kanske folk från hostelet? Såklart måste man följa magkänslan här och vara lite smart..
    – Vissa länder är speciellt bra vad gäller lokal mat/matkultur – försök då utmana dig själv att enbart äta mat som hör till landets matkultur och inte falla för de “enkla” alternativen som pommes eller pizza. Det lyckas kanske inte alltid till 100%, men så roligt och spännande om majoriteterna av måltiderna bestått av lokal mat. Tangerar lite med din 6a :)
    – Upptäck själv istället för att gå guidade turer. T.ex. städer tycker jag är mer spännande att upptäcka på egen hand, än de guidade stadsvandringarna som brukar erbjudas. Man hittar ofta något udda och intressant när man även vågar ta lite avstickare från turiststråken :)

    • Tack Maria för så många bra tankar!! Tar och fyller på bloggposten med resexperten Marias tips också tror jag :) För instämmer verkligen med allt du säger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.