← Tillbaka

Studera spanska i spansk miljö – min dröm!

I samarbete med EF – språkresor

Studera spanska i spansk miljö

Det finns så många orsaker till att lära sig spanska. Min drivkraft fann jag i resandet.

Då jag och Patrik 2014 reste runt i Sydamerika hade varken han eller jag tidigare läst ett ord spanska. Något vi direkt kom att ångra då vi började åka runt på kontinenten, tala med människor och få saker till stånd. I Sydamerika är spanskan kung. Engelskan är ungefär lika viktig som finskan..

Därför var det första vi gick in för att lära oss just spanskan. Vi läste, pratade och försökte. Att ge sitt bästa ger resultat och idag, flera år och vändor till Sydamerika och Spanien senare talar vi båda en okej spanska.

Det vi ändå aldrig lärt oss är grammatik. Vi har aldrig studerat språket och därför känner jag att mitt kunnande är på en rätt lös grund. Jag upprätthåller aktivt mitt språk genom att läsa på spanska och lyssna på spansk musik, men det är inte riktigt samma som att faktiskt sitta ner och plugga ett språk. Grammatik hjälper förstå varför man gör som man gör. Man lär sig annat än kommunicera känslor och heartbreaks, som de flesta spanska sånger handlar om.

Flytta utomlands för att leva på spanska

Flytta utomlands för att leva på spanska

Patrik och jag har i flera omgångar drömt om att flytta utomlands och då har ett spansktalande land alltid legat högst upp på listan!

Därför blev jag jätteglad då EF språkresor kontaktade mig och berättade mer om sina möjligheter att studera spanska utomlands. EF har språkresor för ålder 10 år och uppåt, med ett stort fokus på vuxenstudier för 25 plussare.

Exakt det jag drömt om alltså. En övergripande intensivkurs i spanska, där man bor i en spansk omgivning och där idén är att förbereda en för ett arbetsliv på spanska. För prick den delen känner jag att verkligen saknas mig.

Studera spanska med EF i Spanien eller Costa Rica

Studera spanska med EF i Spanien eller Costa Rica

Med EF kan man studera spanska i Spanien, med språkkurs i Madrid, Barcelona eller Malaga.

För mig är det klara valet Madrid. Främst för att det är huvudstaden med mer arbetsmöjligheter inom annat än turism, men också för att jag upplever ortsbefolkningen håller mer på spanskan där än i de två andra städerna.

En flytt till Spanien skulle jag vilja resulterar i ett bra jobb inom marknadsföringssektorn och då ser jag Madrid som den bästa möjligheten!

EF har även språkkurs i Costa Rica. Jag tror att det kan vara det allra roligaste och mest inspirerande sättet att lära sig spanska. Plugga lite på dagen och upptäcka de oändliga stränderna, vulkanerna eller annat om kvällarna.

Ja nu drömmer jag mig bort.

Ser framemot att en dag jobba på spanska

Ser framemot att en dag jobba på spanska

Jag längtar efter dagen jag bor i Spanien. Och jag hoppas den också kommer en dag! Tills dess fortsätter jag resa och drömma mig bort till spansktalande länder!

11 tankar om “Studera spanska i spansk miljö – min dröm!

  1. Ja, plugga spanska. Var så inne på att göra det direkt efter gymnasiet, och då plugga i San Sebastián. Tyvärr blev det inte av, men reser helst till spansktaliga länder för att ha nytta av det lilla jag kan. Min dröm var länge att jobba på flygplatsen i Palma. :)

    • Åååh så härligt! Tänk att vi båda går omkring i en dröm om det spanska. Det bästa är ju att det aldrig är försent att förverkliga drömmarna! Så hoppas och önskar du en dag jobbar och bor på spanska!

  2. Det vore kul att bo en period igen i ett spanskspråkigt land, för att friska upp kunskaperna ordentligt igen :) Eller gå en intensivkurs i något annat språk. Kanske fördjupa italienskakunskaperna, eller något arabspråkigt land för det är ett språk jag vill lära mig från grunden :)

    • Eller hur! Har du alltså studerat spanska tidigare? Och italienska också? Jag har bara läst den “halvobligatoriska” tyskan i skolan och det gick tyvärr ganska segt :D

  3. Ja plugga spanska! Superbra att lära sig! Jag ångrar att jag inte läste spanska i skolan och åkte på språkresa för att lära mig ordentligt. Nu är det mycket svårare att lära sig men jag kämpar på med Duolingo, TV och övar när jag kan :)

  4. Kul idé, ibland leker jag med tanken attt bosätta mig någon annanstans än Sverige.. Varför inte Spanien?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.