← Tillbaka

Mina mest lästa inlägg 2018 – analyserar bloggdata

Mina mest lästa inlägg 2018 - analyserar bloggdata

För ett par dagar sedan skrev jag om mina nyårslöften inför 2019. Egentligen blev det ett inlägg om avsaknandet av nyårslöften och varför det blev så.

Trots att jag inte har nyårslöften om förändring har jag ändå målsättningar i mina nuvarande jobb och hobbyn, ja livet överlag. Jag har under mellandagarna arbetat med mina målsättningar för bloggen. Denna plattform är oerhört viktig för mig och älskar att hela tiden utveckla och omforma bloggen.

Som datadriven marknadsförare förlitar jag mig också på data då jag gör beslut för bloggen. Analys av året som gått har därför varit i fokus då jag spikar mål inför 2019.

Tänkte det kunde vara kul att dela med mig av lite tankar kring mina inlägg och idag presenterar jag det första analysinlägget med mina mest lästa inlägg 2018 på bloggen.

Populära inlägg på min reseblogg 2018

Populära inlägg på min reseblogg 2018

Detta är mina topp fem lästa inlägg under 2018 som också är skrivna under detta år.

1. Tre grejer jag önskat jag vetat före jag reste till Marocko. Som inläggets rubrik avslöjar handlar detta om tips för den som reser till Marocko. Har en video i inlägget som fått över 1500 visningar, vilket är mycket för min Youtube-kanal.

2. Packa necessären inför resan. Bra tips inför långresan. Mitt tips om shampoo- och balsamkakor på resan har jag fått väldigt mycket positiv feedback på, så in och läs mer om dem.

Populära inlägg

3. Packa ryggsäcken inför resan. Tips på vad man ska ha med på långvandringen. Jag reser med så lätt packning som möjligt och detta inlägg har på grund av det intresserat många.

4. Säkerhet i Sydamerika. Skrev en guide om hur du håller dig säker i Sydamerika som innehåller de vanligaste typerna av rån och scams. Konkreta tips för dig som ska resa till Sydamerika.

5. En jämförelse mellan Panama och Costa Rica. Tipsar om de två latinamerikanska ländernas för och nackdelar.

Det alla dessa inlägg har gemensamt är att de är informativa. Inläggen öppnar upp ett nytt land och förbereder resenären för vad som komma skall under resan. Dessa är alla rätt arbetsdryga inlägg och är fint att i efterhand få bevis på att det lönar sig att skapa bra material, för det lever också länge!

Trafikkällor och intressant data

Trafikkällor och intressant data

Det inlägg som varit mest populärt på Facebook är mitt inlägg där jag skriver om det värsta hotellet jag någonsin bott på. Till skillnad från de (kanske) mer kvalitativa inläggen ovan är detta ett väldigt objektivt inlägg med en klickvänlig rubrik. Intressant, men kanske inte det inlägg jag skulle önska denna blogg blir ihågkommen för.

De mest populära inläggen att återkomma till är mina inlägg om 10 steg för en marknadsföringsstrategi och guiden till Costa Ricas finaste stränder.

57% av all trafik under året kom från mobil, vilket är lite högre än det allmänna sidmedeltalet på runt 50% mobil trafik. Viktigt att komma ihåg!

Majoriteten av er läsare är nya besökare, kvinnor och från Sverige.

Hoppas ni gillade detta inlägg och det är bara att fråga om det är någon specifikt ni undrar över angående data eller analys.

2 tankar om “Mina mest lästa inlägg 2018 – analyserar bloggdata

    • Haha, vad härligt att höra! Hoppas ni hade nöja eller nytta av det :) Och ja, jag går så igång på lite statistik! Sku vara intressant att höra mer om din statistik på din blogg/irl. KRAM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.