← Tillbaka

Vinterlistan – mina tankar om vintern

Vinterlistan - mina tankar om vintern

Jag läste denna vinterlista inne hos Livet från den ljusa sidan och blev inspirerad att reflektera över mina egna vintertankar.

Ofta hör man mest negativt om vintern, men det är ju en härlig årstid som man kan få ut så mycket av bara man ser möjligheterna. Fast jag är också en evig optimist och vinterälskare.

I alla fall, här kommer den stora vinterlistan.

Tankar om snö, jul och mörker - en lista om vintern<

Tankar om snö, jul och mörker – en lista om vintern

Hur var din höst?

Min höst har varit en sorts landning för mig, en tid då jag ritat upp en klar målbild för min vardag och som jag aktivt jobbar mot. Har hittat en rutin som i dagsläget fungerar väldigt bra för mig, med familj, marknadsföringsjobb, det egna företaget och en vardag med kompisar, mycket tid i naturen och tid att vara hemma.

Jag har ändå under denna period av förändring varit ganska överarbetad. Inte stressad, men hela tiden haft en lång to do lista som för varje grej jag bockar av får tre nya.

Det har lett till att vi inte haft möjlighet att bara dra iväg på resor då vi känner för det, vilket jag saknat. Under andra år har vi ofta rest då vi känt för det, som till exempel resan till Marocko förra hösten.

Eftersom resandet är så viktigt för mig och en stor del av mitt liv är jag ändå glad vi hunnit med bland annat en lång vandringsresa till Österrike, samt semester i Budapest och Stockholm.

Jag tror att jag kommer se tillbaka på denna höst som intensiv, men en tid då jag byggde en bra grund för mitt liv.

Vad förväntar du dig av vintern?

Vad förväntar du dig av vintern?

Hoppas på en lång och kall vinter med spontana utfärder, mycket skidåkning och skrinning samt helger ute i skärgården. Njuter av att jobba och moin galna produktivitet som jag uppnått under hösten. Ser mest framemot min födelsedag i februari då hela familjen åker iväg på resa tillsammans!

Dessutom har jag lite försiktigt börjat drömma om varmare breddgrader..

Vilka är dina favoritspel under jullovet?

Vi sålde just bort vår Playstation så vet inte hur mycket spel det kommer att bli under julen.

Fast det stämmer inte alls (nog att vi sålt Playstation), för både min familj och vänner är alla ganska brädspeliga av sig. Ute i skärgården har vi en massa bra spel som till exempel Ticket to ride, Carcassonne, flera roliga strategispel och en massa kortspel. Med kompisar brukar vi spela Catan, Munchkin och Dominion.

Vinter i Finland

Vad är den mest välplanerade julklappen du ger bort i år?

Vi har för länge sedan slutat med traditionen att ge julklappar. Med Patrik brukar vi se våra resor som julklappar, med resten av familjen spenderar vi mycket tid (och kvalitetstid!) tillsammans under julhelgen och med kompisarna har vi en årlig julmiddag.

Så kanske tid tillsammans är min mest välplanerade julklapp!

Hur ändrar din väskas innehåll under vintern?

Inte mycket. Ibland om jag ska på viktigt möte kan jag ha med snyggare skor än vinterkängorna i väskan och om det regnar blötsnö kan jag stoppa in datorn i en plastpåse för säkerhetsskull. Och så ett läppfett!

Går du i ide eller lever du upp under vintern?

Jag älskar vintern och att få gosa omkring inomhus samt riktigt känna att man lever då man är ute. Mörkret brukar jag inte påverkas av under vintern, men på våren känner jag vissa år en extrem utmattning där kring mars-april. Så förutom att jag gärna kunde ha med solljus är jag definitivt ett fan av vintern.

Snö och stenar

Vad är god vintermat för dig?

Varierar inte så mycket från sommaren, förutom att jag tror jag äter mer om vintern. Är hungrigare då liksom? Till följd av vintern brukar byxorna spänna lite extra om våren.. Blir mycket soppor, smörgås, pasta och annat gott – samt te varje kväll vilket jag inte dricker varje dag på sommaren.

Vilka sånger går på repeat hos dig just nu?

Chess soundtracket på svenska. Såg den fantastiska musikalen på Svenska Teatern i Helsingfors förra helgen och kan inte sluta sjunga på “jag vet vad han vill”.

Nämn tre bra vinteraktiviteter

Skida på isen och tid i en tyst skärgård, promenader omgiven av mörkret med bra musik i hörlurarna och ett lätt snöfall, resor bort från den nordiska vintern.

Vinterlistan

Vilken var årets bästa julfest?

Har hittills bara varit på en som var mitt teams julfest med bowling, bastu, pizza och vin. En superrolig kväll!

Besökte du någon julmarknad?

Har gått igenom julmarknader både i Helsingfors och Stockholm. Njutit av doften av glögg och alla julljus. Inget mer, men var riktigt mysigt!

Vad ska du ännu hinna göra innan det blir vår?

Sätta upp målsättningar inför 2019, personliga och professionella. Tillsammans med min härliga bloggisgrupp här i Helsingfors (Kugge, Jennifer och Corinne) ska vi fundera kring bloggmål – det ser jag framemot! Annars ska jag mysa runt, ta det lugnt och njuta av den härliga vintern!

Din tur! Berätta gärna hur du tänker kring vintern – finns så många olika tankar och åsikter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.