← Tillbaka

Långhelg med vänner i Stockholm

Långhelg med vänner i Stockholm

Att vara finlandssvensk i Helsingfors resulterar i många fall att du rätt långt lever på finska. Du jobbar antagligen på finska, använder finska på stan och har finska kompisar.

Många finlandssvenskar tycker detta är trist och flyttar över till Stockholm. Det är ju inte längre än en timme med flyg eller 16 timmar med färja över från Helsingfors till Stockholm.

Därför kommer det sig också att jag har flera kompisar från Finland som bor i Stockholm idag, samt även många svenska kompisar såklart. Att åka över och hälsa på familj och bekanta är alltid lika roligt, så då jag och Patrik fått nog av novembermörkret i Helsingfors bestämde vi oss för en långhelg i Stockholm istället.

Det blev en alldeles härlig helg som jag tänkte vi kunde kika på lite.

centrala Stockholmcentrala Stockholmcentrala Stockholm

Boende i centrala Stockholm och middag på Södermalm

Via Patriks jobb hade vi fått boende på ett härligt hotell alldeles intill T-Centralen. Elite Hotel Adlon var en fullträff i Stockholm. Mysigt, bra läge och god frukostbuffét. Kan verkligen rekommendera!

Vi började vår helg med en långpromenad norr om Norrmalm före vi begav oss söderut mot Södermalm. Det var löning den dagen och Stockholm är sällan lika busy som då det är löning, Black Friday och julen kör igång. Vi måste nästan armbåga oss genom Södermalm, till vår kompis lägenhet.

Stockholm och vänner

Där bjöd han på hemgjord ravioli och vi fick träffa hans nya och härliga flickvän. Efter lite rödvin begav vi oss mot Södra Teatern och Kägelbanan där David August spelade. Jag kan inte berätta desto mer om konserten än att det var kul att dansa lite, är ingen kännare av elektronisk musik. Patrik hade ändå sett framemot konserten ända sen vi bokade biljetter till Stockholm, så var roligt att se honom njuta av den så mycket!

Promenader och middag på ÖstermalmPromenader och middag på Östermalm

Promenader och middag på Östermalm

Följande dag promenerade vi runt den resterande halvan av Stockholm vi inte sett dagen innan och njöt av det underbara vädret. Några minusgrader, härligt solsken och ett tunt lager av nyfallen snö.

På kvällen gick vi ut på drinks med några kompisar, som följdes av middag. Efter det strosade jag och Patrik ännu runt i centrum och kollade på festglada personer. Älskar att vara den som kollar på personer och följer med vad som händer omkring.

Julmarknad StockholmJulmarknad Stockholm

Långhelg Stockholm – en söndag med julmarknader och brunch

På söndagen brunchade vi länge och gick sedan ut för att gå på julmarknader. Myste runt i doften av glögg och rostade mandlar, kollade på julpynt och tog det lugnt.

Det är det bästa med kravlösa helger borta från de gator man vanligen traskar. Startar den nya veckan med så mycket energi och glädje. Älskar att resa bort på långhelger, också då det är till grannstaden från där man bor.

2 tankar om “Långhelg med vänner i Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.