← Tillbaka

Julklappstips för dig som gillar att resa

Mina bästa julklappstips 2018

Har du planerat att fixa julklapparna tidigt i år, och nu en och en halv vecka innan jul märker du att det inte riktigt blivit som du tänkt? Ingen fara! Jag delar med mig av mina bästa tips på reserelaterade julklappar som du kan ge bort till nära och kära.

Jag har samlat idéer från gratis till dyrt, ekologiska till konsumtionsvaror som lever länge (inget slit och släng!), samt sådant du kan göra själv eller tillsammans med familj och vänner. Den gemensamma nämnaren är att dessa gåvor är perfekta för den resetokige!

Varsågoda, julens bästa klappar.

Julklapp åt resenär – för dig som älskar att resa

Julklapp för resenärer

Filmkväll med reserelaterad film och exotiskt tema

Ge någon du tycker om en reseinspirerad kväll som för tankarna till fjärran land. Välj en reserelaterad film som ni kollar på under kvällen och planera middag, musik och klädeval efter filmens tema. Blir hur mysigt och roligt som helst, samt framför allt minnesvärt!

Här har jag tipsat om en mina favoriter bland alla resefilmer!

Ett spel eller bok som får mottagaren att längta ut i världen

Ett spel eller bok som får mottagaren att längta ut i världen

Perfekta presenter att ge åt den som inte prick nu har möjlighet att resa men vill få in lite resekänsla i vardagen. Till favoritspelen som tar dig ut i världen hör Ticket to ride (finns både europeisk och amerikansk version), Worst case scenario och klassiska Afrikas stjärna.

Reserelaterade böcker kan vara både skönlitterära, men även fysiska reseguider som trots allt ännu idag är mer än aktuella. Ingen resenär blir besviken över att få en Lonely Planet bok eller Kugges Vad heter ångest på spanska!

Hemgjord talisman

Hemgjord talisman i julklapp

Gör en talisman som skänker lycka och trygghet för resenären under alla långa strapatser. Talismaner ska vara små och lätta och använd dig av mottagarens naturliga favoritmaterial. Ge bort något så personligt att det är svårt att toppa!

Prints från resor

Prints från resor

Ge en stor print av någon härlig plats i världen som du besökt tillsammans med personen, eller som du vet mottagaren drömmer om att besöka. Resenärer älskar att pynta hemmet med reserelaterade motiv och vad är finare än en egen, specifikt utvald plansch eller print.

Reserelaterade grunkor du vet mottagaren behöver

Reserelaterade grunkor du vet mottagaren behöver

Vet du att resenären saknar något de flest resenärer behöver? En bra grej att att ge bort i present kan vara en reseadapter, multiverktyg, plastflaska och vattenfilter, pannlampa, regnskydd för ryggsäck, stormkök eller vattenkokare på gas, uppblåsbar nackdyna, lättdunjacka, bagagevåg eller klädnypor. Idéerna är otaliga, så bara att fråga om ni vill ha fler!

Den ultimata resepresenten - en resa

Den ultimata resepresenten – en resa

Den perfekta julklappen för den som gillar att resa är väl såklart en resa! Oftast har man kanske ändå inte möjlighet att bjuda kompisen eller systern på en hel resa, så ge istället bort en trerätters middag under den gemensamma resa ni bokar var för sig. Då får ni resa tillsammans och ha en lite lyxigare stund tillsammans även under resan!

Mina bästa julklappstips 2018

Mina bästa julklappstips 2018

Det här var mina ultimata julklappstips för 2018. Många grejer här är ingen sak och kostar nödvändigtvis inte mycket – för det är så jag tycker en julklapp ska vara. Den ska komma från hjärtat och inte från plånboken.

Hoppas du fick en massa inspiration till den julklapp du ska ge åt resenären i ditt liv!

2 tankar om “Julklappstips för dig som gillar att resa

  1. Bra lista! Tycker också att “Vad heter ångest på spanska?” är en utmärkt bok för alla som älskar att resa eller drömmer om att göra det! ;) H: författarn :D

    • Tack Kugge – och ja såklart!! Nu hittar man världens bästa Sydamerika-bok i texten där den ska finnas!! <3 Bra att författaren hjälper den tankspridda innehållsskaparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.