← Tillbaka

Costa Rica – den perfekta destinationen för vintersemester

Costa Rica - den perfekta destinationen för vintersemester

Oftast väljer vi i Norden att åka österut då vi flyr vinterns kyla och mörker. Asien lockar och Thailands stränder fylls av nordbor.

Förra vintern gjorde vi precis tvärtom och åkte västerut istället, till Centralamerika och Costa Rica.

Det blev ett underbart äventyr på så vackra stränder. I det här inlägget motiverar jag varför du ska ge Costa Rica en chans denna vinter.

Resa till Costa Rica från Europa

Resa till Costa Rica från Europa

Costa Rica är ett av de länder som är lättast att ta sig till från Norden. Det går flera flyg till huvudstaden San José och priserna, samt flygtiderna är rimliga. San José ligger mitt i landet, så därifrån kan du lätt ta dig både till kusten på Atlantens och Stilla havets sida, samt ut i naturen inne i landet.

Costa Rica är ett på sydamerikanska mått mätt litet land och under en två veckors semester har du möjlighet att se både kust och natur. Försök ändå inte att maximera för mycket. Det är trots allt Centralamerika vi talar om och infrastrukturen är inte lika utvecklad som i Europa.

Jag har skrivit mer om hur det är att hyra bil i Costa Rica här.

resa runt i Costa Rica

Hur är det att resa runt i Costa Rica – språk och säkerhet

I Costa Rica klarar man sig utmärkt på engelska. Den största gruppen turister är förutom centralamerikaner personer från USA. Många i Costa Rica talar en okej engelska och även utan att kunna spanska klarar man sig bra i landet. Detta kan man inte säga om många länder i Sydamerika!

Det att amerikaner vågar sig till Costa Rica pekar också på det att landet är säkrare än många andra sydamerikanska länder. Fast det såklart alltid kan hända något är Costa Rica generellt säkrare än resterande länder i Sydamerika. Dessutom är landet rikare än många andra av de närliggande länderna.

Costa Rica erbjuder något för alla

Costa Rica erbjuder något för alla

Vare sig man gillar storstäder, aktiva naturupplevelser eller slappa stranddagar har Costa Rica något att erbjuda. Klimatet är varmt året om även om Atlantkusten kan vara lite regnig.

Eftersom det finns stora höjdskillnader i landet finns det således också stora temperaturskillnader. Inlands i bergen och i molnskogarna sjunker temperaturen så lågt att man gärna har långbyxor och tröja. Vandring finns det olika längder och sorter av, och det härligaste enligt mig är avsaknandet av insekter under dessa vandringar. Molnskog är mycket lugnare djurmässigt än regnskog.

På Stillahavssidan är det varmt och skönt året om, samt härliga surfvågor. Här finns lättåtkomliga stränder med mycket turister och öde sandstränder utan en själ. Något för alla.

Också matsidan är mycket mer varierande än resterande Sydamerika. Hit har alla globala mattrender nått och vegetariskt är lätt att finna.

älska Costa Rica

Bara några av många orsaker att älska Costa Rica

Att besöka Costa Rica under vintermånaderna är allt annat än en besvikelse. Älskade våra veckor i landet och skulle gärna återvända snart igen.

Har du några frågor eller andra bra tips för Costa Rica är det bara att höra av sig i kommentarerna.

12 tankar om “Costa Rica – den perfekta destinationen för vintersemester

 1. Men åh, började läsa din blogg efteråt du varit där. Åker dit nästa tisdag. Flyger till San José och har sedan tänkt två dagar där, 5 nätter i Manuel Antonio nationalparken och sedan El Salvador. Är så taggad! Måste in och läsa mer tips här :)

  • Så kul!! Både att detta var då du hittade bloggen och att du nu åker dit själv! Underbart resmål <3 Bara att fråga om det är nåt du undrar över!

  • Superfina bilder i ditt inlägg! Tortuguero är en orsak att en dag åka tillbaka till Costa Rica, såg så härligt ut! <3

  • Ja Costa Rica är så drömmigt! Och håller med, det är en mjukstart till resten av Sydamerika. Lite som Singapore är en mjukstart till Asien, enligt mig.

  • Men tack Daniel! Och ja, varje gång jag kollar på Costa Rica bilder får jag lust med långsemester prick nu. Hoppas se de perfekta stränderna igen en dag.

 2. Hej! Vi åker 14-30 jan 2020 med våra barn 2 och 4 år. Flyger till San jose. Tänker 2-3 olika orter/boenden under vår vistelse, vilka rekommenderar du och vilket färdsätt rekommenderar du?
  Gärna mycket strand, natur och lagom äventyr.
  Tack! /Annie

 3. Hej,

  Jag och min syster (26 och 29 år) ska åka iväg 10-14 dagar till Costa Rica i början av Februari. Vi vill ha värme, bra bad och se lite av vad landet har att erbjuda.

  Har du några specifika tips? Vi funderar på om det är värt att kolla in båda kusterna eller om vi kan begränsa det till en. Vilken skulle du välja i så fall?
  Tack för ett fint inlägg, jag blir ännu mer taggad på att åka till Costa Rica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.