← Tillbaka

Checkar ut efter intensiv höst – Jullov väntar!

Checkar ut efter intensiv höst - Jullov väntar!

Det kändes nästan lite märkligt igår kväll. Jag hade bra jobbflow och satt länge och knåpade med svar på email och projekt som skulle slutföras. Tills jag plötsligt kände att jag var färdig, done, och slog ihop datorns lock.

Framför mig väntar nu 11 långa och oplanerade dagar på hemmaplan.

Jag kan inte ens komma ihåg då jag senast haft så här lång ledighet utan några planer? Oftast är jag ledig från jobb för att kunna resa och redan samma kväll som ledigheten tar vid sitter jag på ett plan någonstans långt bort. Självklart är det semester av bästa slaget, men det är annorlunda. För själva ledigheten blir ett äventyr, en upplevelseintensiv period som man vill maxa.

Ofta kommer man hem från resan sent kvällen före vardagen kör igång igen, och får ofta inte tiden att landa och växla om. Det är bara full rulle från ett till det nästa.

Jag gillar det också så! Älskar att maximera resetider och kommer antagligen alltid att göra det. Trots att jag nu efter denna väldigt programtäta höst verkligen inser värdet av oplanerad tid.

Intensiv höstperiod - planer inför våren

Intensiv höstperiod – planer inför våren

Intensiteten av min höst har jag inte berättat mycket om här på bloggen. Då man är mitt inne i något är det ibland svårt att se helheter och storleken på det man håller på med.

Efter en höstperiod där jag med facit på hand jobbat 80% heltidsekvivalent på marknadsföringsbyrå, drivit vårt företag med flera löpande kunder, dragit en bloggkurs på två timmar per vecka och jobbat fullhjärtat med denna blogg, känner jag att jag verkligen kommer att njuta av mitt jullov.

Jag håller för tillfället på och funderar hur jag ska strukturera min vår, för alla ovannämnda aktiviteter vill jag gärna hålla kvar! Men inser att jag inte haft någon tid över för spontana resor eller motion, så något måste jag kanske tänka om här..

Det är inte så att jag haft för mycket nu eller att jag varit stressad nu under hösten. Visst har sådana överväldigande dagar förekommit, men på det stora hela har jag njutit av det höga tempot. Tror ändå på att varva för balans. I det långa loppet är denna takt inte hållbar.

Kanske kunde starta 2019 som 2018 med 10 veckor i Sydamerika?

Bloggkurs om att driva bloggen som business

Bloggkurs om att driva bloggen som business

Har förresten kanske heller inte berättat så mycket om bloggkursen jag dragit i höst?!

Jag har alltså här i Helsingfors hållit en kurs som heter Skapa en framgångsrik blogg, där jag delar med mig av mina bästa bloggtips, marknadsföringshemligheter och annat bra att veta.

Har varit så kul att tillsammans med en grupp motiverade bloggerskor fundera kring innehåll, SEO och att göra pengar på bloggen. Eftersom detta var den första kursen av denna storleksgrad som jag drog har mycket tid och energi gått åt till att skapa material och planera lektionerna.

Ser framemot att nu efter denna pilotkurs gå tillbaka till materialet. Förbättra, finjustera och snart igen hålla en ännu bättre kurs!

Det ska jag nog se till att ha som mål inför 2019, att ha åtminstone en till bloggkurs.

Ha några sköna och lugna dagar dagar fram till jul!

Ha några sköna och lugna dagar dagar fram till jul!

Nu vet ni varför jag känner dessa följande 11 lediga dagar är mer än välkomna! Gillar också att vi i min familj inte tar julen så seriöst och mera bara är under helgen. Det här med att bara vara kommer ganska långt att bli en ny erfarenhet för mig. Som jag ser framemot det!

Hur kommer du att fira jul i år? Stora planer eller hemmalugnet?

Vi hörs snart igen, för kommer antagligen blogga hela julen. Bara för att jag vill. Ha en härlig juletid!

2 tankar om “Checkar ut efter intensiv höst – Jullov väntar!

  1. God jul! Känner så väl igen det att maxa resandet och vara borta varje ledig timma. Idag och imorgon plus julafton är jag faktiskt också helt superledig och bara gör vad som faller mig in. Så härligt!

    • God jul!! Så fantastiskt att ha fått lära känna dig så här via bloggarna! :) Och ja, visst är det skönt att ibland bara koppla bort totalt och vara. Riktigt sköna mellandagar önskar jag dig och ett spännande nytt reseår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.