← Tillbaka

Syster på besök i Helsingfors – 7 månader sedan sist

Syster på besök i Helsingfors - 7 månader sedan sist

Det har gått sju månader sen min syster var i Helsingfors sist. Trots att hon inte bor längre ifrån än Göteborg, är ändå tidtabeller, pressade scheman och flyg mellan länderna sådant som satt stopp. Som tur är det ändå inte fullt så länge sen vi sågs sist – under dessa sju månader har vi träffats en gång i Göteborg, en gång i Lund och en gång hemma i Ekenäs.

Sedan vi sist sågs har det ändå gått flera månader och nu då hon äntligen var i Helsingfors tog vi ut allt och spenderade en härlig helg ihop, hela familjen.

Så här såg vårt helgäventyr ut tillsammans.

Inflyttnignsfest hos syster i Rödbergen

Inflyttnignsfest hos syster i Rödbergen

På fredag bjöd vår yngsta syster Miriam in på inflyttningsfest till Rödbergen. Hon lagade rödbetsrisotto åt hela familjen och vi skålade med skumpa. På kvällen blev det filmmys före vi fick bråttom att hinna hem med sista metron och tåget.

På lördag var det bokmässa i Helsingfors och vi gick dit med mamma, mina systrar och Patrik. På bokmässan i Helsingfors finns det ett utsatt område för svenska böcker och svenska förlag (läs finlandssvenska), så där strosade vi runt i några timmar, träffade mycket bekanta och lyssnade på olika presentationer.

Efteråt tvingade jag ut alla på en långpromenad i ett vindpinat och minusgradigt Helsingfors. Pappa mötte upp oss och vi gick på pizza efteråt. Kvällen avslutades med frågesport och film.

Söndag på Drumsö i det vackraste höstvädret

Söndag på Drumsö i det vackraste höstvädret

På söndagen kom Sofia och Miriam till oss och vi gick en långrunda kring ön vi bor på. Höstvädret var soligt, luften alldeles krispig med ett tunt lager is på vattenpölarna. Vi gick och njöt, vi tre systrar ses klart för sällan (bara) vi tre tillsammans. Fast det är kanske därför det blir så speciellt då det händer – med så mycket att prata om.

Efteråt åkte vi hem på middag, grönsakslasagne och så var det redan dags för Sofia att flyga hem till Göteborg.

Vi ses alldeles strax igen! På julen blir det <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.