← Tillbaka

Resefilmer – det här är mina favoriter

Resefilmer - det här är mina favoriter

Oftast är jag inte en filmperson. Jag gillar serier bättre eftersom det är lättare att klämma in ett avsnitt på 40 minuter i kvällsrutinen än att se en hel film. Dessutom somnar jag väldigt ofta i mitten av filmer, så också där passar serier mig bättre.

Jag och Patrik brukar kolla film på helger. Får Patrik välja blir det oftast någon psykologisk triller som jag går runt och tänker på de följande veckorna. Får jag välja blir det äventyrsfilm eller något reseinspirerat. Likadan smak med filmer som i livet vanligtvis.

För lite mer spänning och äventyr från hemmasoffan tänkte jag dela med mig av mina favoritfilmer som är reserelaterade.

Resebloggaren rekommenderar filmer om resor

Resebloggaren rekommenderar filmer om resor

1. Kon-Tiki (2012) – feelgood äventyrsfilm

Filmen Kon-Tiki handlar om den kända, norska äventyraren Thor Heyerdal som i mitten av 1900-talet skulle bevisa att det är möjligt att på en flotte ta sig från Sydamerika till Polynesien. Rolig, fin och spännande film om hur det var att resa på 1940-talet. Att lämna allt bakom sig och åka till världens ände, för att kanske inte återvända.

2. Into the wild (2007) – fin och sorglig film om natur och familjeband

En film som handlar om Christopher McCandless då han lämnar sitt liv i en överklassfamilj och beger sig ut på sitt livs äventyr. Under resans gång träffar han intressanta personer och vägen tar honom till sist till Alaska. En film som också är baserad på verkliga händelser.

3. The Darjeeling Limited (2007) – rolig film om hur det kan bli då man reser med tåg

Tre bröder som beger sig ut på en resa för att lära känna varandra igen efter att deras pappa dött. Rolig, underhållande och fin.

4. Wild (2014) – en film om att hitta sig själv

En film med Reese Witherspoon som fick mig att vilja vandra genom USA och hitta mig själv igen. Se denna för gigantiskt vandringsinspiration och can do feeling.

5. Berättelsen om Pi (2012) – vacker och spännande film

Älskar den här typen av film, där man blandar in lite övernaturligt eller fantasi med verkligheten.

Min typ av favoritfilmer - resor och äventyr

Min typ av favoritfilmer – resor och äventyr

Nu i efterhand då jag kollar på min filmlista kan jag verkligen säga att jag har en tydlig filmsmak. Det ska vara mycket natur, äventyr, humor och känslor. Det ska vara fint och stort, men jordnära och verklighetstroget.

Filmer ska kännas.

Har du något sådant filmtips på lager? Jag tar gärna emot fler filmtips inför kommande fredagsmys.

5 tankar om “Resefilmer – det här är mina favoriter

  1. Många bra tips som jag inte sett ännu! Tack! ❤️
    Jag gillar förresten ”The Best Exotic Marigold Hotel”, blir så påmind om det charmiga med Indien när jag ser den…

    • Ååh så roligt att höra! Helgen är snart här igen, så då kan du förhoppningsvis gotta ner dig i nån av dessa mysiga resefilmer. Och tack för ditt tips! Den ser jag framemot att se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.