← Tillbaka

Nu stänger vi för hösten – hejdå skärgården

Nu stänger vi för hösten - hejdå skärgården

Det är alltid lika trist den dagen då det är dags att stänga ner ute i skärgården. Då vi städar undan sommarens blommor, tvättar utemöbler och tömmer regnvattenstunnorna. All mat som ska packas ihop, golv som ska dammsugas och kläder tvättas.

Allt för att lämna huset på holmen tills isarna är starka nog att bära oss över igen.

Städar och stänger på holmenStädar och stänger på holmen

Städar och stänger på holmen

Det tråkigaste med att städa undan om hösten, är vetskapen om att stället där jag varvar ner som bäst inte är tillgängligt mer. Vår ö i skärgården är tillflyktsorten alla de vår-, sommar- eller hösthelger då vi inte har nåt inplanerat och vill komma iväg för att andas. Det är också platsen dit jag längtar då jag inte varit där på länge.

Därför är dessa höstiga “see you laters” svåra. Fast vi ofta brukar åka över en gång under vintern, då isarna är tillräckligt hårda för att bära oss. Men alltid går inte det heller.

Trots att jag älskar känslan där ute, att vara omgiven av havet, kan jag ändå ibland önska vår holme var på fastlandet. Tänk att kunna åka ut till lugnet när än på året man än önskar?

Flyttar ut till holme i skärgården permanentFlyttar ut till holme i skärgården permanent

Flyttar ut till holme i skärgården permanent

Eftersom jag känner ett så stort drag ut i skärgården och till lugnet, har jag ofta funderat på om vi inte borde bo där ute mer permanent. Inte på holmen då, men i ett hus, långt ifrån Helsingfors hektiska puls vid en strand där det alltid blåser.

Låter rätt drömmigt. Men så tar den logiska sidan av mig över. Vad skulle jag jobba med? Jag skulle säkert bli uttråkad? Och rädd? Så långt ifrån allting.

Och därefter känner jag mig rätt nöjd igen med vårt boende i den lilla storstaden Helsingfors och med ett sommarboende på en ö i skärgården. Även fast jag alltid längtar mig sjuk till ön i skärgården de veckor det inte går att åka dit.

2 tankar om “Nu stänger vi för hösten – hejdå skärgården

    • Ååh eller hur, älskar skärgården! Smögen verkar vara så himla fint också – hoppas du en dag bor och jobbar där (kanske egen business?). Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.