← Tillbaka

Mina värsta resmål – Fem städer jag aldrig skulle åka till igen

Tucumán - kriminalitet och osäkerhet

Kändes nästa hemskt att skriva rubriken. Jag vet att dessa ställen är någons hemstad, någons favoritresmål och någons dröm att besöka.

Men, sanningen är att dessa ställen varit de fem resmål jag besökt som jag aldrig behöver återbesöka. Detta är mina objektiva tankar kring städer jag besökt, så här kommer de fem värsta städerna jag besökt!

Mina fem värsta resmål – städer

Dessa städer är utan inbördes ordning, men har alla av en eller annan orsak varit en besvikelse.

Birmingham - grått och tristBirmingham - grått och trist

Birmingham – grått och trist

Då någon frågar mig vilken som varit mitt värsta resmål någonsin brukar jag svara Birmingham. Jag har besökt staden flera gånger, och sammanlagt spenderat veckor här, men staden har alltid känts grå, kall och ovälkomnande.

Alla resor har varit arbetsresor till tråkiga förorter och mässcentrum. Kvällar har vi spenderat i centrum på restauranger och i barer med kollegor. Om natten känns hela staden väldigt brittiskt medelklassig med fulla och bråkiga män och tjejer som trippar omkring i topp och minikjol i minusgrader.

Den gamla stan är ändå rätt fin, för att nämna något positivt också.

Tucumán - kriminalitet och osäkerhetMina värsta resmål

Tucumán – kriminalitet och osäkerhet

Nästa stad är Tucumán, som vi besökte i Argentina på basis av en väns rekommendation. Han beskrev staden som grön och modern, vi upplevde staden som osäker och asiatisk. Har aldrig fått lika många varningar på något ställe i Sydamerika som vi fick i Tucumán.

Inga bilder har vi heller därifrån eftersom varje gång vi lyfte kameran ur väskan kom någon och sa vi skulle lägga bort den direkt. Ingen höjdare.

irginia Beach - Alkohol och douches

Virginia Beach – Alkohol och douches

Vi besökte denna partystad på USA:s östkust under lågsäsong och kommer aldrig åka dit igen. Det var blåsigt och kallt, allt var stängt och det ändå vi gjorde var att vandra upp och ner längs stranden i två dagar. Den var å andra sidan fin.

Det värsta med Virginia Beach var ändå att jag föredrar stället som sådant, alltså under lågsänsong. Under högsäsong är detta partymeckat för studerande, så kan tänka mig hur hemskt här är då. Det ända butikerna i stan sålde var tanktops, hattar som du kunde montera fast ölburk på och annat doucheigt.

Manila - Asiens sexmecka

Manila – Asiens sexmecka

Manila var en stad jag inte skulle återvända till på grund av hur öppet sex köps och säljs på gatorna där om nätterna. Vi kunde inte gå ut och ta en drink på kvällarna eftersom vi blev illamående av alla gamla, vita män, sexturisterna, som öppet köpte unga flickor. Fy.

Kouvola - sömnig finsk stad

Kouvola – sömnig finsk stad

Vi cyklade till den med finska staden Kouvola för äventyr och fick..en kväll med Netflix. Sömnigare stad får man leta efter och inte på ett gulligt sätt. Jag kommer nog aldrig frivilligt att besöka Kouvola igen.

Mina icke-rekommendationer för städer att resa till

Mina icke-rekommendationer för städer att resa till

Detta var mina sämsta reseupplevelser vad gäller städer att besöka. Har du besökt någon av dessa? Och tyckte du som jag om dem? Eller kanske helt tvärtom – det roliga är ju ändå hur objektivt reseupplevelser är.

11 tankar om “Mina värsta resmål – Fem städer jag aldrig skulle åka till igen

 1. Ja Birmingham. Tycker mycket bättre om Bristol och Manchester men sååå trist är staden inte väl? Det är mest lägre klass som springer runt så där i bara ben och det gör de ju i varenda engelsk stad på helgerna. I övrigt är kanalkvarteren i Birmingham fina tycker jag och de indiska restaurangerna är många och bra (särskilt Asha’s mitt i centrum). Men visst, någon favorit blir det inte.

  • Haha, nej självklart inte! Birmingham innerstad är faktiskt väldigt mysigt, men tog staden överlag som ett exempel. För dBirmingham säger mig generellt faktiskt väldigt lite och tror inte jag skulle åka dit igen frivilligt. Åt faktiskt ändå den kanske godaste indiska maten någonsin i Birmingham (kommer inte ihåg namnet), så ja härliga restauranger finns där helt klart!

  • Ja i en storstad som Manila ser man lite av varje och tyvärr är sexturismen ett stort problem där. Håller även helt med om att Manila mest var ocharmigt och ogreppbart så åker inte helt gärna dit tillbaka, även om jag gärna skulle besöka härliga Filippinerna snart igen!

  • Tack Oscar, roligt att du tycker det! Och ja, mycket bra med Manila också, även om sexturismen tyvärr tog smaken av besöket.

  • Nej det är det verkligen inte – men håller helt med dig där ändå, alla resmål har något positivt! Oftast ser man också främst den positiva sidan då man besöker en plats eller stad som turist. Därför tycker jag att det är lite kul att ibland vara liiite, liite negativ och lyfta fram baksidan av vissa platser. :) Jag gillade också mycket i Manila, men besöket överskuggas tyvärr av sexturismens långa skugga.

 2. Hag brukar benämna stan “Behändiga Birmingham” o gillar den skarpt :-). Koncentrerat centrum, alla kedjor o affärer koncentrerat. Gillar att drälla runt i Ragmarket.. käka Egg Benedict på nån pub lr favoritkedjan Café Rouge, som inte lugger lika bra till i London.. 15 min med tåget in till New street så är man mitt i. Glatt överraskad förra året i november av jättejulmarknaden. Har varit där på flera härluga konserter mdd Depecge Mode, OMD, PdtShopBoys…o kommer åka igen. Gillar utformningen av Bullring …

  Värsta städer Vilnius och Aten. Vilnius grått trist svprt begripa kommunikationer (lite före Googleappen).. Aten nergånget klottrigt, alla strejkar, fylla i A4 på grekiska för att åka Uber..ingen info om hur man tar sig till konsertarena utanför..(blev Uber i 1,5 timme). Ingen som är intresserad av att svara artigt när man frågar efter vägen tillbaks till bussen.. nää det besöket stärkte bara min känsla att jag föredrar Turkiet framför Grekland..

  • Haha, ja Behändiga Birmingham låter rätt catchigt och sant! Var själv också i Birmingham under förra november och visst är julmarknaden ståtlig, men trots det nådde staden inte riktigt min topplista ;) Här ser man också hur personlig smak alla för resandet – jag själv gillade starkt Vilnius med alla kyrkor och små gränder – och är sedan länge ett stort fan av Grekland! Tänk så bra att alla inte gillar samma, då skulle det vara så fullsmockat på dessa ställen och andra platser helt tomma! :) Ha det härligt på din nästa resa till Turkiet (som för övrigt också är ett land jag älskar!).

 3. Räknas inte Manila dessutom till en av världens farligaste städer? Vettefasen om jag skulle sätta min fot där även om sexturmismen inte existerade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.