← Tillbaka

Min ogenomtänkta och praktiska klädstil – Hållbar konsumtion

Min klädstil - lätt, praktiskt och ogenomtänkt

Jag är ingen modebloggare och det ska vi alla vara glada över.

Min klädstil är varken genomtänk, moderiktig eller varierande. Men hållbar, det tycker jag man kan säga den är. Jag köper väldigt sällan nytt, både på grund av miljötänk, men också för att jag inte bryr mig så mycket om vad jag har på mig. Då jag införskaffar något nytt för garderoben, kommer jag antagligen slita slut plagget till det är trasigt eller så noppigt och omodernt det bara inte går att använda det något längre.

Dessutom är det inga stora skillnader mellan mina jobbkläder, det jag har på mig då jag går på fest, reseplaggen eller outdoorsgarderoben. Jag har en väldigt basic stil som syns genom allt jag klär på mig.

Jag vill inte heller att det ska vara svårare än så. Kanske för att det inte behöver vara desto mer komplicerat?

Resebloggarens festkläder

Då jag går på fest vill jag vara bekväm och är jag bekväm i de kläderna kan jag väl lika gärna ha på mig samma då jag jobbar. Mina utomhuskläder vill jag kunna använda då jag går på stan i Helsingfors, alla plagg ska kännas så som jag att de går att kombineras och användas i de flesta situationer.

Självklart har jag snyggare kläder för fest och jobb, än då jag cyklar eller tältar. Men ofta är dessa plagg avsatta snyggkläder. Kläder som jag tidigare haft i jobbet, som nu är för slitna för det, använder jag ofta senare för vandring eller landekläder!

Jag tycker inte det är svårare än så här.

Klassiska Malin-plagg - resekläder och vandringsplagg

Klassiska Malin-plagg – resekläder och vandringsplagg

Den som regelbundet läser min blogg har säkert sett dessa favoritplagg som jag har. Tänkte vi tar en titt på dem.

svart topp

De ljusröda och svarta sporttopparna är outdoorsfavoriter. Jeansshortsen mitt trognaste sommarplagg för resor och outdoors.

Den blårandiga tröjan

Den blårandiga tröjan eller svarta fleecen har jag på så gott som på alla resor. I alla fall om det handlar om att vara utomhus.

mörkblå kappa

I stadsmiljö ser du mig oftast strosa omkring i en lång mörkblå kappa som beroende av temperatur har ett gäng tröjor under eller t-shirt.

Min mörkröda fjällräven ryggsäck har hängt med på alla kontinenter i världen (förutom Antarktis) och med den har jag vandrat i hundratals kilometer.

Sommartopp 2018

Sommaren 2018 använde jag denna top så gott som varje dag.

Bonus! Även Patrik är som jag, honom ser du största delen av tiden i grå collagetröja.

Hållbar konsumtion

Hållbar konsumtion – miljövänliga klädvanor

Även om jag då jag köper kläder inte noggrant kollar på ursprungsland eller hur miljömedvetet eller männiksorättsfast företagen är, skulle jag ändå säga mina konsumtionsvanor är rätt miljövänliga. Tror man kommer långt genom att fundera till om man verkligen behöver nåt före man köper.

Att också köpa “lyxplagg”, alltså sådant man inte behöver men gärna vill ha, som secondhand är ett tips jag utmanar dig att haka på.

För själv tycker jag det är roligt och utmanande att försöka klara sig på den garderob jag har och leta fram skatter secondhand.

Hur tänker du kring konsumtion och kläder? Och vilket är ditt go to plagg i alla lägen?

2 tankar om “Min ogenomtänkta och praktiska klädstil – Hållbar konsumtion

  1. Det är nästan som om jag själv skulle ha kunnat skriva det här inlägget – min garderob verkar vara väldigt lik din! :) de flesta plagg jag har funkar i nästan alla lägen, förstås finns det de där några undantagen (finklänning vs. arbetskläder ämnade för riktigt skitigt arbete). Jag orkar heller inte dra med mig halva garderoben när jag reser, så då är det ju hemskt praktiskt att kläderna funkar oberoende om man skall ut och vandra eller ut på fest! :)

    • Tack snälla Victoria för din kommentar! Låter verkligen som att vi tänker rätt lika kring kläder och deras funktion :) Det är så mycket lättare också då man kan mixa och matcha fritt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.