← Tillbaka

Lyxhelg i Estland – en perfekt getaway med vänner

Lyxhelg i Estland - en perfekt getaway med vänner

Du som hängt med här på bloggen vet att jag har en stor svaghet för att åka över till Tallinn. För det första är det så enkelt, att härifrån Helsingfors hoppa på färjan över till Estland och för det andra är det alltid lika kul med en mini-getaway.

Speciellt i oktoberrusket!

Matresa till TallinnMatresa till TallinnMatresa till Tallinn

Matresa till Tallinn

Jag, Patrik och våra kompisar körde en helg i Tallinn med fokus på mat! Det blev en två rätters till lunch på Pegasus, som är mitt go to ställe i gamla stan. Alltid gott och alltid fräscht, även om de inte uppdaterar sin meny tillräckligt ofta för att jag alltid ska få smaka på nytt. Vilket problem, haha.

Tallinn, Estland

Efter lunchen vandrade vi runt i timmar i Kalamaja, som nog är det finaste området i Tallinn med en massa trähus. Vi traskade på för att jobba upp hunger inför nästa måltid.

Lyxhelg i EstlandLyxhelg i Estland

Patrik som är ett geni på att hitta roliga middagsställen och supergod mat, hade letat fram Tallinns mest spännande skaldjurs- och fisk restaurang. Salt finns i området Kadriorg, som för övrigt är supermysigt för promenader eller fika på kvällen.

På Salt åt vi trerätters med portioner som små konstverk. Stämningen i den lilla lokalen var varm och vi satt alldeles intill kockarna som lagade vår mat.

Efteråt tog vi en taxi till Telliskivi på andra sidan stan för 5 euro (så välspenderade pengar!). Där drack vi sedan flera drinkar och kanske hade lite huvudvärk följande morgon..

Lyxhelg i Estland - Spahotell och plättbrunchLyxhelg i Estland - Spahotell och plättbrunchLyxhelg i Estland - Spahotell och plättbrunch

Lyxhelg i Estland – Spahotell och plättbrunch

Följande morgon vaknade jag tidigt och låg kvar i sängen länge tills Patrik vaknade. Kanske nog det allra bästa med hotellmornar, att kunna ligga kvar bland fluffiga täcken och mjuka lakan.

Då den irriterande huvudvärken hann ikapp mig gick vi ner på frukost, eller brunch som det visade sig att vara på hotellet. Därifrån kunde vi rulla rakt in på spa-avdelning och låg där och njöt i flera timmar före vi begav oss ut på Tallinns gator igen.

Vandrade runt i gamla stan, tog en fika och åkte sedan hem. Hur bra kan en helg vara? Och hur fint är det inte att ha en sådan perfekt weekend getaway alldeles nära där man bor!

7 tankar om “Lyxhelg i Estland – en perfekt getaway med vänner

  1. Vad härligt att ha ett sådant litet favoritställe nästan runt knuten! Jag gillar också Tallinn men det var så länge sen jag var där att jag knappt kommer ihåg mer än den fina gamla staden, marknaderna på torget och sjösjukan på färjan… Vilnius däremot, den stan gillar jag skarpt!

    • Ja, visst är det! Nästan närmare över till Tallinn än den närmsta staden i Finland, märkligt. Usch fy för sjösjuka ändå, åkte du då över från Stockholm? Vilnius har jag också fallit för, fast dit är det förstås en lite längre bit. Mysigt med alla kyrkor och katter! Åh, nu fick jag lust att åka dit igen!

  2. Åh perfekt! Jag har just bokat hotell i Tallinn för december. Var bodde ni? Eller ska du skriva mer om det senare? :)

    • Mysigt!!! Hur länge ska du stanna och till vilket hotell bokade du? Kommer inte riktigt ihåg vad det hette, men var precis söder om gamla stan. Inget superextra, så kommer antagligen inte skriva om det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.