← Tillbaka

Jobb jag haft under min karriär hittills

Jobb jag haft under min karriär hittills
Jobbar som volontär i Kenya 2013

Mitt första sommarjobb fick jag som 15 år. Snart fyller jag 30 och har således arbetat lika länge som jag, ja, inte gjort det.

Eftersom jag sedan början av min karriär har arbetat så gott som hela tiden, har jag hunnit med en himla massa olika grejer under åren. Har nästan alltid jobbat vid sidan om studier, under skollov och frilansat vid sidan om fasta tjänster. Med att börja från att ta emot det som erbjöds, har jag idag arbetat mig till en position där jag har rätt bra koll på vad jag vill, samt hur jag kan ta mig dit.

Eftersom jag gillar att jobba, tänkte jag det kunde vara kul att ta en titt på vad jag riktigt hunnit med under dessa år vid sidan av resebloggen.

Jobb jag haft i min karriär hittills
Roadtrippar längs USA:s östkust 2014

Resebloggarens och marknadsförarens jobbhistoria

Barnvakt för en familj med tre tjejer – mitt första jobb var för en rik familj där föräldrarna aldrig var hemma.

Glassförsäljare – jobbade i flera somrar med att sälja glass i Brunnsparken i Helsingfors.

Servitris och bartender – efter det tog jag steget över till restaurangvärlden och serverade både mat och dryck.

Receptionist på Finlands största dagstidning på svenska– jobbade med intern och kundservice vid sidan av studierna och på lov.

Deltidsjobb som webbansvarig på resebyrå – det var i den vevan jag startade den allra första versionen av min reseblogg år 2011!

Jobb jag haft under min karriär hittills
Sommar i Polen 2015

Grafiker och marknadsföringskoordinator för it-bolag – min första fasta tjänst efter examen var grafiker. Efter flera år på det företaget tog jag steget över till marknadsföringsteamet och på den vägen är jag.

Volontär på skola i Kenya – ett av mitt livs största äventyr var då jag jobbade som lärare i den lilla byn Ebulamba. Utmanande och lärorikt.

Frilans för digital webbyrå – gjorde grafisk design och marknadsföringsprojekt för olika kunder. På jobbet träffade jag även Patrik!

Marknadsföringskoordinator och -chef på företag inom fintech – jobbade i flera år med finansteknologi i Norden. Superintressant och lärorikt.

Advisor på Entrepreneurship Society – hjälpte nyblivna entreprenörer med att komma igång med marknadsföringen.


Albanien år 2016

Marknadsföringschef för ett globalt elektronikföretag – ett jobb som möjliggjorde att resa världen runt och ta ett milslångt kliv på karriärsstegen.

Egenföretagare inom marknadsföring mitt och Patriks företag med fokus på grafisk design, webbutveckling och marknadsföring.

Marknadsföringskonsult på marknadsföringsbyrå – mitt första jobb utanför det egna där jag också har säljansvar. Så spännande!


Pressresa i Marocko 2017

Min karriär i ett nötskal

Det var min karriär i ett nötskal. Har säkerligen glömt flera grejer, men här var det på det stora hela! Man kan säga att jag gått från matrelaterade serviceyrken till marknadsföring för företag som verkar online.

Intressant och lärorikt, ser framemot att se vart karriären för för mig till näst.

Det skulle också vara kul att höra hur din karriärstig ser ut?

Ps. Här hittar du min Linkedin om du är intresserad av att läsa mer om mitt jobb jag.

8 tankar om “Jobb jag haft under min karriär hittills

 1. Åh så roligt att läsa! Visste faktiskt inte att du jobbat som servitör, så lärde mig nåt nytt! Och btw, är din kjol på USA-bilden från Monki? Den liknar väldigt mycket en kjol jag har! :D

  • Så roligt att du tyckte det – man har ju redan hunnit med en hel del märkligt under åren ;) och haha, där har du skarpt öga. Tror faktiskt den är från Monki! Använder den fortfarande, men är nu för lat för att resa mig från soffan och gå för att kolla märket. Bra kjolsmak har du hursom!

 2. Jättekul att läsa! Har också alltid älskat att jobba och började med ”riktigt”
  sommarjobb när jag var 15. Det var på min pappas jobb – Westinghouse (de säljer kärnkraftverk och kärnbränsle) där jag jobbade i excel – var superhaj på det (då). Sedan Posten under jularna, fler somrar på w-house, ABB Finance och när jag pluggade jobbade jag extra på Friskis & Svettis, Fastighetsbyrån som mäklarassistent, caterade på events, mässvärd på Svenska mässan, konsultuppdrag för olika företag i Gbg, bl.a. MQ och skrev ISO rapporter, var nanny i usa 1.5 år, säsongare på fiskhall i Smögen en sommar, efter plugget (civilekonom) jobbade jag på Lufthansa i 2 år inom supply chain mng mnt sedan bytte jag ill SAS där jag varit lite mer än 7 år också på supply chain. Det var nog allt!

  Eller just ja, jobbade som lilleskutt för fritidsresor ett par gånger. Konstigaste jobbet ever. Min pluggkompis var bamse.

  • Haha, alltså kan inte sluta skratta. Vilket härligt jobb att vara lilleskutt <3 men wow, du har definitivt också hunnit med det ena och det andra. :) är jobbet du har idag favoriten? Har du förresten idag eget företag också eller hur gör du med konsultuppdrag med mer? Ha en skön fredag.

  • Roligt att höra du gillar!! Såna saker som känns så självklara för en själv är ju inte det för alla, som min jobbhistoria till exempel ;) Lite ett och annat har man ju hunnit med!

  • Men oj så roligt att höra du tycker det! :) Har studerat medieteknik (så är mediaingenjör) på Arcada i Helsingfors. Perfekt kreativ och dörröppnande utbildning känner jag. Vad har du studerat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.