← Tillbaka

Inga resor inplanerade – det ändrar vi snabbt på!

Inga resor inplanerade - det ändrar vi snabbt på!

Detta år har varit ett underbart resår för mig. Vi har upptäckt Sydamerika i flera månader, cyklat omkring i Sverige, besökt Ungern och Österrike.

Levt, kanske man nästa skulle våga påstå (med risk för att låta super cheesy). Eftersom både jag och Patrik båda under oktober månad har klivit in i större arbetsskor och avancerat på jobbet, kände vi att vi bra kunde mysa omkring i Helsingfors de sista månaderna av året.

Det kan ju inte vara svårt att hållas still i några månader.

En vandrande själ utan reseplaner - ingen bra kombination

En vandrande själ utan reseplaner – ingen bra kombination

Det tog inte mer än några veckor före det började klia i fingrarna och rycka i benen. Lusten att upptäcka och nyfikenheten inför annorlunda kulturer och upplevelser blev starkare.

Vi försökte hålla känsla i styr, vi reste ut till skärgården och spenderade all ledig tid i naturen. Ända tills det blev för kallt på den vindpinade holmen och vi flyttade till stan för vintern.

Då tog längtan ut i världen över. Jag visste att jag inte skulle komma att spendera hela hösten i Finland.

En resande familj på födelsedagsvift - bokar resa till världen

En resande familj på födelsedagsvift – bokar resa till världen

Det kommer ju sig som så, att både jag och min mamma fyller jämna år i februari. Och där mitt i det värsta kliet bestämde vi oss att hela familjen vara bortresta över födelsedagarna.

Sagt och gjort, någon timme senare hade vi flygbiljetter i inkorgen och ett mysigt Airbnb som väntar på oss om några månader. Det kommer att bli så fantastiskt!

Skulle vi leva på 90-talet skulle jag nu lägga in en annons i tidningen, där det står att jag har födelsedag men är bortrest då. Tycker sådana annonser är så gulliga.

Weekend getaway till Stockholm denna helg

Weekend getaway till Stockholm denna helg

En kväll inte långt senare skar jag mig djupt i två fingrar då jag lagade middag. Blodet forsade och jag var hungrig och irriterad. Patrik tog över matlagningen och efter att vi fått omplåstrat mina fingrar kunde vi sitta ner och höja på blodsockret.

Det ledde oss in på ämnet kvalitetstid. Hur ofta vi är hemma, hungriga och trötta – speciellt nu i november. Därför tänker vi belöna oss med en mysig långhelg i Stockholm den här veckan.

Träffa lite kompisar, äta gott och promenera omkring i storstan. Ska bli superfint tror jag!

Jag vet att ni är många stockholmare här inne – kunde ni inte tipsa oss om något fint att göra i stan så här års? Vi gillar natur, att promenera och upptäcka lite roliga grejer. Så tycker vi också om att dricka vin och babbla!

2 tankar om “Inga resor inplanerade – det ändrar vi snabbt på!

  1. Tycker Djurgården är ett säkert kort! Jag älskar att gå längsmed vattnet, förbi grönan och genom djurgårdsstan. Beckholmen är alltid intressant att besöka om man känner för det. Det är ju där de där lyftkranarna som är målade som giraffer finns…ja om de finns kvar. Sedan är ju Prins Eugens udde väldigt vacker. Isbladskärret kan nog också vara vackert så här års. Och sedan finns det ju lite stigar här och var som man kan vandra på. Samma på Norra djurgården, med Liljansskogen. Där finns det även många stigar. Sen har du ju Haga parken som är så mycket mer än bara Haga slott. Ulriksdal har ju även det fina platser att promenera på.

    • Tack Ann för en massa härliga tips! Hoppas vi hinner med flera av dina tips under vår långhelg. Mycket beror såklart på vad vädret tillåter, men skulle gärna vara ute så mycket som möjligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.