← Tillbaka

Finns det fördelar med reklamprodukter, jämfört med online marknadsföring?

Bloggen innehåller en annonslänk.

offline produkter

Jag presenterar mig ofta som bloggare eller marknadsförare, men specificerar sällan vilken typ av marknadsföring det är jag håller på med. Mest för att jag ser på marknadsföring som en helhet, där varje bit har en väsentlig plats. Vissa delar väger klart mer, men det mest som skapar synlighet för dig, ditt brand eller företag, är hemåt.

I det här inlägget tar jag mig an en bit av marknadsföring som inte varit den mest uppmärksammade på senaste år. En typ av marknadsföring många anser vara lite gammalmodig.

Jag vill ändå försöka motbevisa detta påstående och lyfta fram vikten, samt fördelarna med offline marknadsföring. Jag snackar alltså print reklam. För i vissa fall fungerar faktiskt detta väldigt bra.

Några användningsområden för printreklam och offlinemarknadsföring

Fördelar med offline marknadsföring och reklamprodukter, jämfört med online

Även om du förmodligen kommer på flera orsaker till varför du inte skulle köra offline kampanjer (dyrt, gammaldags, inte miljövänligt osv.) för din marknadsföring, så finns det ändå en massa möjligheter med print som egenföretagare eller på ett mindre bolag.

De främsta fördelarna med printmarknadsföring, är enligt mig följande:

1. Idag står printmarknadsföring utanför normen. Du förväntar dig inte alltid få reklam hem genom postluckan och sådan reklam kan i bästa fall få mycket större fokus än online banners. Viss targeting kan göras specifikare genom offline, som till exempel adressbyten med mera.

2. Du kan nå en bredare målgrupp, samt personer utanför din målgrupp med tryckta reklamprodukter. Med tidningsreklam till exempel, kan du öka medvetenheten (awareness) om ditt företag och skapa intresse.

3. Offline marknadsföring har en stark regional anknytning och det är smidigt att skapa stort lokalt engagemang, med rätt små medel. Gerillamarknadsföring (överraskande marknadsföring på oväntade platser) är ett klassiskt exempel på bra och modern användning av print.

4. Vissa målgrupper nås inte så lätt med endast online reklam. Som exempel kan nämnas sociala medier vägrare, foliehattar eller äldre personer.

Fördelar med offline produkter, jämfört med online marknadsföring

Några användningsområden för printreklam och offlinemarknadsföring

Att marknadsföra offline är inte alltid lönsamt, men det finns några tydliga användningsområden där denna typ av marknadsföring fortsättningsvis är ytterst relevant.

Evenemang för nätverkande eller mässor är exempel på sådana.
Att träffas i verkligheten är nästan viktigare i dagens digitala värld än det tidigare var. Då du nätverkar eller ställer ut på mässor är det väldigt smidigt att branda det egna företaget med printprodukter. Rollups, visitkort, marknadsförings take-away material som anteckningsblock förmedlar ett kompetent intryck och är lätta att ta med sig från ställe till ställe.

Idag är dessutom printprodukter väldigt lätta att beställa online. Även om man skulle vara obekant med tryckta material kan man lätt klicka hem dessa marknadsföringsmaterial.

Du kan välja både online och offline marknadsföring

Du kan välja både online och offline marknadsföring

Det viktigaste inom marknadsföring är ändå att du marknadsför ditt företag, samt att du gör det på ett relevant och kreativt sätt. Allt som inte är relevant för målgruppen går direkt in genom ena örat och ut genom det andra. Eller direkt i skräpkorgen vad gäller printprodukter.

Vad gäller kreativitet är detta något som verkligen behövs i dagens hektiska värld för att sticka ut. Jag brukar försöka satsa främst på just kreativiteten då jag jobbar med marknadsföring.

Använder du dig av reklamprodukter i din marknadsföring?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.