← Tillbaka

Vardagslistan – en lista om just här och just nu

Vardagslistan – en lista om just här och just nu

I går satt jag hemma och jobbade. Funderade kring att jag skrivit mycket om resor och marknadsföring på sista tiden. Detta är de facto bloggens nisch, men tycker om att lätta upp stämningen med lite mer personligt, eller vardagligt, ibland.

Och där, medan jag funderade och läste bloggar snubblade jag över den perfekta listan inne hos Dryden. Vardagslistan.

Så nu kör vi den. Detta är min svar från igår, fredag.

Vardagslistan om det som händer i mitt liv prick nu

Vardagslistan om det som händer i mitt liv prick nu

Vad stressar dig just nu? Ganska lite faktiskt. Har en ny telefon som har någon sorts sensor som mäter stress (antagligen väldigt ovetenskapligt) och enligt den är jag näst intill kolugn. Den enda som fått ett mindre stressat resultat än jag är Patrik och alla som känner honom vet att han är lugnet själv. Så ja, inget stressar mig nämnvärt.

Vad ska du göra ikväll? Chillar hemma, jobbar lite med bloggen, försöker komma ikapp med några företagsgrejer som ligger efter, packar inför helgens resa till Estland och ringer min syster som bor i Göteborg. Bra grejer alltså.

Vad är svårt? Att hitta tillbaka till annan träning än promenader. Skulle vilja vara hälsosammare i vardagen, men får inte riktigt till det.. Ett glas vin i soffan lockar så himla mycket mer.

Vad är lätt? Mitt jobbpussel just nu. Att driva företag, jobba på marknadsföringsbyrå och blogga går så himla smidigt nu. Jag som varit rädd att det skulle bli för mycket och istället känner jag att jag lyckats skapa något som passar mig så himla bra. Men har också omprioriserat mycket i livet för att kunna ha så här många järn i elden.

Vardagslistan – en lista om just här och just nu

Vad blir det för middag idag? Åt nyss en Kismet som är typ världens godaste choklad från Fazer och dricker te. Så blir kanske bara smörgås ikväll? Patrik kommer först sent och jag är så dålig på att laga middag bara åt mig själv.

Vad vill du göra mer? Förutom motionen då så skulle jag kanske vilja ha en hobby där man typ träffas en gång i veckan och gör nåt ihop. Sjunga i kör till exempel. Skulle vara mysigt!

Vad går du igång på? Då man hittar en person, som går igång lika mycket på ett projekt som man själv och sedan driver man det framåt ihop och har bara bra flow och glada miner hela tiden.

Vad gråter du av? Sorg, orättvisa, hjälplöshet, stress och PMS. Låter som jag gråter väldigt ofta men gör faktiskt inte det. Som tur är det oftast “bara” stress och PMS närvarande i mitt liv.

Vad gjorde dig arg senast? Jag blir ganska lätt arg. Eller mer irriterad och tar ut det starkt. Lika lätt blir jag glad igen. Är inte stolt över detta, men har jobbat bort nästan alla av mina vredesutbrott som jag kunde få då jag var yngre.

Vad åt du senast? Den där chokladbaren, men före det var det nog smörgås till lunch. Älskar smörgås.

Vardagslistan Helsingfors

Vad är fånigt? Att vara så busy man inte hinner svara på whatsappmeddelanden på flera dagar. Kom igen, ingen är det och om man är borde man tänka om lite. Så inte coolt!

Vad är gott? Jag tänker inte nämna choklad eller mackor en tredje gång i detta inlägg. Så jag går med min all time favoritsmak, kokos! Andra grejer jag tycker är gott är aubergine, kaffe, tomatsås, kanelbulle och ananas.

Vad är du inte? En person som tänker före jag agerar. Allt går oftast väldigt snabbt. Beslut – taget, disk -diskat, text – skriven. Har skrivit mer om detta personlighetsdrag här.

Vad har du missuppfattat? Typ allt som har med bokföring och fakturering att göra? Alltså detta ekonomiska helvete har jag måsta öva på och göra om så himla många gånger i olika roller, på olika stället, i olika situationer. Ändå känns det som att jag inte har det under kontroll.

Vad ska du göra nu? Kanske stänga av datorn för en stund? Nej vet du, ringer nog Sofia nu.

Vad håller du på med idag? Jag vill veta hur din vardag (eller helg i detta fall) ser ut! Länka gärna till ditt inlägg i kommentarerna.

3 tankar om “Vardagslistan – en lista om just här och just nu

 1. Ändå intressant att läsa att andra har det lätt med jobbpusslet. Jag krigar ständigt med mig själv om vilka jobb som ska ta mest tid och nånstans slutar det med att de båda tar massa tid och så hinner jag inte med något annat. :)

  Själv ska jag just nu fortsätta jobba (!) och sluta dricka kaffe för resten av dagen. Primärt för att det oftast smakar skit efter lunch men också för att undvika havererad mage.

  Peace!

  • Haha, jag vet känslan. Har haft en så extremt busy höst att jag inte liksom haft tid att tänka. Det har inte funnits tid att stanna upp, så då är det bara att köra :) Nu är det redan rutin, så känns inte jobbigt – men ser ändå väldigt mycket framemot lugnare tider.

   Lycka till med jobbandet och motivationen! Vi grejar det :)

 2. Pingback: Mellan raderna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.