← Tillbaka

Budgetvänliga weekendresor – Storstäder i Europa

Budgetvänliga weekendresor

Det finns så mycket fint att se och uppleva i Europa. Storstäder med spännande arkitektur, annorlunda matupplevelser, kultur för alla och härlig stämning.

Att resa är tyvärr oftast ändå inte gratis, vilket kan vara en orsak till att den där resan du drömmer om blir ogjord. Här kan du läsa mina bästa tips för att faktiskt komma iväg på resa så ofta du vill.

Jag har alltid rest väldigt billigt. Är en person som inte heller i vardagen spenderar mycket och därför har jag oftast möjlighet att resa när jag vill. Har rest kors och tvärs genom Europa, till dyra huvudstäder och lyxiga kustorter.

Budgetvänliga weekendresor

En storfavorit för mig är ändå att resa på budgetvänliga weekendresor till storstäder i Europa. Är en så fin upplevelse att kunna leva lite lyxliv, typ promenera in på vilken restaurang som helst utan att kolla menyn eller bo på ett snäppet bättre hotell, utan att ruinera sig på kuppen.

Det är möjligt i billiga europeiska storstäder. Därför tänkte jag dela med mig av mina europeiska budgetfavoriter. Så att du också kan du njuta av att resa ofta, utan att slå hål på hela budgeten.

Res ofta till billiga resmål

Här är mina fem bästa tips för billiga storstäder i Europa.

Estland - spahelg i Pärnu eller turistande i TallinnEstland - spahelg i Pärnu eller turistande i Tallinn

1. Estland – spahelg i Pärnu eller turistande i Tallinn

Reser man till ett billigt land är det lättare att sätta en extra guldkant på tillvaron. Eftersom jag som bor i Helsingfors kan ta färjan över till Tallinn på ett par timmar, så gör jag det flera gånger om året.

I Estland kan man till exempel spendera en skön spahelg i Pärnu eller ett roligt veckoslut med alternativt turistande i Tallinn.

Bratislava - liten storstad i centraleuropa

2. Bratislava – liten storstad i centraleuropa

I hjärtat av Slovakien finns huvudstaden Bratislava. En liten och lugn huvudstad med billiga priser. Ät gott för under 10€, åk buss till närliggande Devin för att vandra eller eller njut av arkitekturen.

En perfekt getaway dit turismen ännu inte nått.

Levande Budapest - en modern stad med billiga priserLevande Budapest - en modern stad med billiga priser

3. Levande Budapest – en modern stad med billiga priser

Jag känner att Budapest kan få även den mest skeptiska på fall. I Budapest finns något för alla och en var, turism, natur, fest och mysiga bad. Detta är en stad man kan återvända till gång efter gång utan att se eller göra samma grejer som sist.

Här har jag tipsat om grejer för förstagångsbesökaren och här lite off the beaten track idéer.

Warszawa och Krakow - Polens magiska storstäder

4. Warszawa och Krakow – Polens magiska storstäder

Både Warszawa och Krakow är superbilliga storstäder med mycket att uppleva och göra! Det går även att kombinera de två under en långhelg i Polen, och åka tåg mellan städerna.

Krakow är en stad med lång historia och mycket kultur, medan Warszawa osar modernt storstadsliv. Upplev båda för de värdefulla kontrasterna.

Underbara Riga och Vilnius - alternativ till EstlandUnderbara Riga och Vilnius - alternativ till Estland

5. Underbara Riga och Vilnius – alternativ till Estland

I samband med att Estlands popularitet stigit, har även Riga och Vilnius fått sig ett uppsving. Bägge städer är idag billigare än Tallinn och har ändå mycket av den forna Sovjetkänslan och öststatsvibben. Båda erbjuder mycket att se utanför stadskärnan, trots att det kan vara lite trixigt att få fram information om man inte talar det lokala språket eller ryska.

Här finns lite tips på vad man kan göra i Riga och Vilnius utanför gamla stan.

Östeuropeiska storstäder är billigare

Östeuropeiska storstäder är billigare

Nu då jag kollar på min tipslista märker jag att jag ändast tipsat om europeriska storstäder i Östeuropa. De är generellt billigare att åka österut (räkna bort Finland här) och de storstäderna har mycket att erbjuda!

Hoppas detta inspirerar dig till att åka iväg på ditt nästa europeiska storstadsäventyr! Hör av dig om det är något mer du undrar över.

2 tankar om “Budgetvänliga weekendresor – Storstäder i Europa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.