← Tillbaka

Blogathon i Lojo – peppiga höstdagar och bloggövningar

Blogathon i Lojo

Förra veckan var det för andra gången dags för vår lilla bloggisgrupp att åka ut i Lojoskogarna för blogathon. Vi var samma gäng som sist, med hälso- och matexperten Corinne, bloggspecialisten Jennifer och skrivproffset Kugge som åkte ut till Kugges sommarställe för lugn och fokus.

blogathonpeppiga höstdagar och bloggövningarpeppiga höstdagar och bloggövningar

Det blev tre fina dagar med morgonyoga, mycket god mat (tack Kugge och Corinne!), långpromenad längs landsväg med SEO-skolning i lurarna och Corinne vid min sida, vinkväll och massor skratt och prat. Men framför en himla massa bloggjobb – det var ju faktiskt därför vi var där i skogen.

Förutom det egna bloggjobbet, som för mig betydde mycket skrivande av blogginlägg och förhandling om bloggsamarbeten, så gjorde vi en rolig övning tillsammans. En blogathon passande övning, som jag tycker du ska kopiera rakt av om detta inlägg inspirerar dig till att fokusera mer på din blogg.

Det bästa med blogathon - ge och få feedback på bloggenDet bästa med blogathon - ge och få feedback på bloggen

Det bästa med blogathon – ge och få feedback på bloggen

Inför denna blogathon hade vi utöver att ge våra egna bloggar mer kärlek, bestämt oss för att också ge varandras bloggar det. Vi körde en bloggsession med feedback som var delad i två.

Första rundan gick ut på att vi under 15 minuter per blogg kommenterade tekniska aspekter, blogguppbyggnad och layout av bloggarna. Konstruktivt, exakt och allt i peppande och välmenat syfte.

Det bästa med blogathon - ge och få feedback på bloggen

På denna punkt fick jag bra feedback om rubrikstorlekar jämfört med kommentarsstorlek och placering av kommentarsfält. Sådant jag själv inte reagerat på tidigare men tre par av fräscha ögon direkt lagt märke till.

Nästa punkt på blogathon var att ge feedback, bra och konstruktiv, på själva blogginnehållet och strategin kring innehållskategorier. Om den förra punkten var mer konkreta förbättringsförslag var dessa diskussioner som föddes peppande, kreativa och framåtdrivande.

Det bästa med blogathon - ge och få feedback på bloggen

Att höra vad bloggkollegorna undrar om mig, min marknadsföringskunskap och alla mina resor var guld! Jag har nu en lång lista på potentiella ämnen jag kommer ta upp här på bloggen under de kommande månaderna.

Är det något du undrar över kan du gärna skriva det i kommentarerna – det skulle betyda mycket!

Framtiden för blogathon - vad händer till näst?
Iscensatt eller ej? (svar väldigt iscensatt)

Framtiden för blogathon – vad händer till näst?

Efter denna vecka, med två nätter och två dagar av jobb, pepp, god mat och långa promenader var vi alla väldigt överens om att detta koncept får fortsättning. Sedan vårt senaste blogathon har det redan gått sex månader. Vår nästa träff planerade vi nu in till januari, så om bara tre månader.

Kanske en gång per kvartal är ett bra tidsintervall för bloggutveckling deluxe.

4 tankar om “Blogathon i Lojo – peppiga höstdagar och bloggövningar

  1. Vilken bra investering i såväl blogg som vänskap! Jag har testat på en liknande helg med Jennifer och Linda Engström i Örebro – som var så himla peppande och rolig att jag vill göra det igen och igen och igen! Nästa gång kanske vi två ses på en blogghelg/blogathon? :-)

    • Ja läste om er helg där, ni verkade också ha haft det så mysigt❤️ vet du, jag skulle älska att ha blogghelg ihop – skulle vara så givande att snacka mer blogg med dig. Ha en skön söndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.