← Tillbaka

10 tips på vad du ska och inte ska göra på Instagram

10 tips på vad du ska och inte ska göra på Instagram 2019

Okej vänner, dags att tala Instagram algoritmer. Idag delar jag med mig allt jag lärt mig om Instagram värt att noteras under 2019. Detta är inlägg kommer spräcka hål på myter och ge dig strategier som verkligen fungerar, så häng med.

Vad är instagram? Instagram är ett socialt nätverk som lanserades i oktober 2010. Det är en gratis mobilapplikation för foto- och videodelning, med både permanent innehåll och IG Stories som finns kvar i 24 timmar.

Orsaken till att jag experimenterat så mycket på Instagram 2019 och 2020

Jag blev irriterad på Instagram början av sommaren ungefär. Har hittills ändå avstått från diskussioner (och gnäll) om algoritmens fel hit och dit, mest för att jag tycker det är rätt självklart att IG har en algoritm som gynnar den och det, som gynnar Instagram.

Hur som. I början av sommaren gick jag in i en gramsvacka, där både min motivation och engagemanget på mina inlägg sjönk. Jag försökte hålla humöret uppe och köra på som jag gjort – tänkte liksom att det måste vända i nåt skede så som det alltid har gjort. Men det gjort det inte.

Så då sa jag fuck it och började experimentera hejvilt. Det är resultaten av alla mina experiment som jag vill dela med mig av med er. En liten göra och inte göra på Instagram, från mitt subjektiva perspektiv.

För detta är faktiskt också en marknadsföringsblogg, så då passar Instagram bra in.

Göra och inte göra - Instagram tips 2019

Göra och inte göra – Instagram tips

1. Posta den tid som dina följare hänger på IG – är en myt! Det har absolut ingen skillnad när du postar din bild. Vill Instagram visa bilden gör algoritmen det, annars inte. Då vi var i Argentina brukade jag posta då klockan var cirka 4 på morgonen i Norden och inte en själ var vaken. Har aldrig haft så bra engagemang som då. Så kanske posta på tider din målgrupp inte är vaken kunde vara mitt tips.

2. Engagera dig och interagera med andra 15 minuter före och efter du postar – är en myt med modifikation. Här säger jag igen – vill IG att du får likes, får du det. Annars kan du få några extra hjärtan via nån som hittar dig i ett kommentarsfält. Men seriöst – hur ofta går du in på någons profil via kommentarerna? Å andra sidan är detta ett av de få sätt för dig att sprida din profil, så något är alltid bättre än inget..

3. Få andra konton att reposta ditt material – är så sant! Detta är det absolut bästa sättet att få mer synlighet för ditt material och nya följare. Händer bara tyvärr rätt sällan här hemma, men i Sydamerika repostades det mycket.

Göra och inte göra - Instagram tips 2019

4. Posta många bilder för mer engagemang – är sant! Eftersom detta är en relativt ny feature på Instagram belönar algoritmen ännu dig för att du använder den. Dessutom kan din bild visas “en gång till”, men användandes en annan av de många bilder du postade, för en sådan följare som inte likeat första gången.

5. Stories är viktigast på Instagram – är SÅ sant! Personligen lägger jag mycket mer tid på att scrolla stories än det riktiga flödet, så varför skulle man inte som innehållsskapare lägga mest fokus där då också? Jag gör inte ännu detta, men försöker bli bättre på stories.

6. Boostade poster ger lätt nya följare – är en myt. Att boosta en post kommer att ge dig mer synlighet och likes, men inte många följare i proportion. Dessutom tror jag algoritmen straffar en tiden efter att man lagt pengar på en post, så man ska känna sig tvungen att lägga ännu mer pengar på plattformen. Jag tror inte boostandet är vägen att gå, fast det är roligt att experimentera.

7. Långa, personliga texter fungerar bäst – är en myt. Det finns så många olika sorters insta-användare, där en stor del aldrig läser texter. Jag upplever att bilden är väldigt mycket viktigare än texten, och bara en väldigt stor text som till exempel “jag är gravid” är tillräckligt stark för att väga upp en dålig bild. En bra bild klarar sig bra med eller utan text.

Instagram tips 2019

8. Hashtags behövs – är sant! Utan hashtags ger du bort din enda chans att själv kunna sprida din bild organiskt på Instagram. Att ha maximumet 30 hashtags är att ta i, men att bara köra med tre noggrant utvalda är inte bättre än 20 utvalda. Jag brukar köra på sådana hashtags där jag tror att min bild kan ha en chans att synas längre än 1 sekund. Skippar därför såna tags som #travel, men man döms inte heller av Instagram om man använder den.

9. Att vara supersnabb med att svara på kommentarer – är en myt. Jag har märkt att kommentarer av andra föder kommentarer, och tror därför detta mer är en algoritmgrej och mänsklig faktor att man vågar kommentera då någon annan gjort det. Trots det ska man alltid svara på alla kommentarer, fast det vet ni redan!

10. Vara sig själv på Instagram – är det mest sanna och den största myten! Idag måste du vara mer än flickan i gul regnjacka i ett perfekt landskap. Fast du får ändå inte vara för mycket av dig själv, för då blir det bara konstigt. Liksom största delen av mina kvällar sitter jag på soffan och slösurfar, men sådana bilder lägger jag inte upp. Dels för att jag inte gillar att se på andras “vardagsbilder” på ingenting och dels för att jag inte vill lägga upp en sådan bild på mig. Fast detta är också bara min personliga åsikt!

Den stora listan om Instagram

Den stora listan om Instagram

Med andra ord – vill ni göra mig eller någon annan riktigt glad på IG så kommenterar ni på mina bilder alternativt repostar dem! Eller följer mig såklart, jag heter @malinlundsten på the gram.

Kände ni igen er i dessa tips eller kom insikterna som nyheter? Jag älskar att snacka (och trash talka) Instagram, så dela gärna med dig av dina bästa IG tankar med mig.

Är du intresserad av att lära dig mer om marknadsföring och sociala medier rekommenderar jag att du laddar ner av mina gratis marknadsföringsguider!

36 tankar om “10 tips på vad du ska och inte ska göra på Instagram

 1. Intressant! Är ingen stjärna på instagram, men har en klar bild av att om man är mera aktiv så blir det flera likes, kommentarer och följare av det! @reiselinda är nytt för i år, men har ett till konto sen tidigare och har sett samma tendens där.

  • Tack snälla, roligt att du tycker det! Ja aktivitet lönar sig, men har ibland känt att man borde vara så otroligt aktiv för att det ska vara lönsamt, att jag inte riktigt har tid för andra än dem jag följer och bryr mig om men bra tips!

  • Tack gillar och hatar insta lite om bland annat, men håller alltid på med att utveckla både mina bilder och stories

 2. Har läst den här listan flera gånger om nu – den är så himla bra! Lär mig något nytt varje gång. :-)

  • Ååh så glad jag blir – tack Sanna! <3 Hur är din relation med Instagram, bara rosigt eller har du också stunder då du funderar på att radera hela skitet?

 3. Hej Malin,
  Intressant läsning och bra tips! Gällande tider när man postar sina inlägg så har jag däremot helt andra erfarenheter. Jag har testat att posta dygnets alla timmar men får stor skillnad på vilken tid jag gör det och jag får mycket fler likes och följare på eftermiddag och kväll svensk tid. När du skriver ”posta många bilder ger mer engagemang” menar du då fler bilder i samma inlägg eller menar du att man ska göra fler inlägg efter varann?
  Ha det gott!

  • Hej Christian och tusen tack för dina vänliga ord! Personligen tycker jag det är mycket annat än tid som spelar in om en bild får synlighet eller inte, men kan såklart finnas skillnader konton emellan och också enbart tider emellan. Bra poäng! Men att posta många bilder menar jag flera i samma inlägg så man swajpar för att se mer. Det fungerar oftast väldigt bra på IG! Ha det bra och hör gärna av dig om du har fler frågor

 4. Hej! Tack för dessa tips! som helt nybörjare på Instagram undrar jag dock en sak..vad menar du med stories?
  Är det att jag skriver en personlig text till bilden eller hur menar du?

  • Hej Linda, så roligt du gillar tipsen och finner dem användbara! :) Stories är Instagrams tillfälliga innehåll, de historierna du hittar högst upp i IG appen som försvinner efter 24 timmar. Hoppas detta hjälper dig och hör av dig om du har fler frågor. Malin

 5. Hej Malin!
  Flera bra tips av dig!
  Jag bryr mig inte om hur många likes jag får på mina bilder men det skulle vara så kul med flera följare.
  Får nya följare men desto fler som avföljer. Vet ej vad jag gör för fel? Fel# eller något annat? Har du möjligen något tips? Hälsn Lotta
  @lottalinderssons

  • Hej Lotta, tack snälla för din fina kommentar ofta då någon avföljer beror det på att innehållet inte motsvarar exakt det som utlovats. Kolla att profilbeskrivning, hashtags, bildmotiv och copytext alla handlar om relaterade ämnen. Det tar tid att bygga upp en stark följarbas, så tappa inte hoppet utan fortsätt kämpa! Lycka till, Malin

 6. Behövde veta lite mer om vad IG är för något och om det är något för mitt företag. Enkelt, kort och tydligt, fick jag svar på mina frågor. Flera av dina tips som du generöst delar med dig av
  hjälpte mig en bit på vägen.
  Tack !

 7. Hej, tack för fina tips!
  Mitt konto är privat.. vad händer när jag lägger till #’s på inläggen? Är det fortfarande bara ‘mina’ vänner som ser eller kan alla som följer #-en se bilderna?

  och en väldigt irriterande sak.. hur slipper jag alla följförfrågningar från “personer” som typ nesse_blablaa_0952157, som jag misstänker är spam och 7minus1-profiler :(

  • Hej, tusen tack för din kommentar! Har du ett privat konto kommer bara dina vänner se din bild, oberoende av hur många öppna hashtags du lägger till.

   Tror tyvärr inte det är möjligt att slippa denna typ av spam. Men du kan putsa upp dina följare med olika cleaner apps och där automatiskt ta bort allt spam! Bra att göra nu och då lycka till med Instagram!

 8. Hej och tack för bra tips! En sak bland dina tips har jag precis råkat ut för och det var den anledningen till att jag hittade din blogg.

  Jag kör ett konto på IG som heter Humorjakten där jag dagligen lägger ut roliga bilder och klipp. Förra veckan så tänkte jag för första gången prova at boosta ett populärt inlägg för att dra mer följare till kontot. Den skulle gå i 6 dagar men efter en dag avbröt jag annonseringen för att jag inte tyckte att det gav något.

  Efter det föll den naturliga tillväxten med följare från ca. 200 per dag ner till 10-20. Så det MÅSTE finnas en koppling som du är inne på. Vad händer för dig, fick du tillbaka inflödet av nya följare sen och hur lång tid tog det?

  • Hej, tack för ditt meddelande! Hoppas att inflödet av nya följare växt till sig igen. Det är verkligen trist hur bestraffad man kan bli för att annonsera och sluta med det. Följarna kommer tillbaka, men som tips rekommenderar jag att prova på en ny vinkling av din ig strategi, liksom för att förvirra algoritmen en smula. Lycka till!

 9. Hej! Jag har en fråga jag har marknadsfört ett inlägg på instragram fast via fb. Fått sjuuukt mkt likes vilket är roligt. Men. Det är bara jag som ser dessa..så mitt ursprungliga inlägg har 100 likes men då jag marknadsförde via fb fick jag på det inlägget 960 likes. Men det syns inte liksom..

  • Hej Emma, kul att marknadsförandet går bra! Är det så att du boostat originalinlägget eller har du skapat ett nytt via FB? Har du skapat en ny kopia av ditt existerande inlägg lever det bara som betalmaterial och syns tyvärr inte i flödet. Men de likes du fått organiskt finns kvar. Lycka till i fortsättningen!

 10. Jag blev så trasig utan hjälp av den psykiska Dr. Ola. Han tog tillbaka min man efter separationen! Går du igenom någon relation / ekonomisk fråga? Titta inte längre eftersom Dr. Ola är bäst på alla trollformler. Kolla in hans sida på IG: @olatemple_spells för kärleksåterförening, lotterivinnande nummer, ängels vägledning och läsning, vinn EX tillbaka, stoppa uppbrytningar och utrota negativitet. Du kan kontakta honom via e-post: drolaspell@gmail .com, telefonnummer: +14094491764

 11. Tack Malin! Superbra info och generöst du delar med dig av tips. Jag har en mission framöver, en häftig sådan. Min romankaraktär Vanja_romankvinnan har drivit på mig som författare att hjälpa henne skapa ett eget insta INNAN romanen är klar. Hon har som – vad jag vet – första romankaraktär egen kontakt med kommande läsare. Och nu närmar vi oss lansering av första boken om henne. Så jag vill verkligen lära mig massor mer om hur jag på bästa sätt ska hjälpa henne på hennes insta. Nu ska jag läsa dina tips! Allt the best, – och följ gärna Vanja. Hon har skickat en förfrågan om att följa dig <3 Happy day, Lena Gennerud, författare

 12. DET HÄR ÄR INTE ETT SKÄMT. LITA PÅ STORA DR ISIKOLO ATT HJÄLPA DIG MED DINA PROBLEM.
  Jag heter Senna Rayan. Fantastisk DR ISIKOLO är verkligen kraftfull och vet hur man gör sitt jobb perfekt. Om inte för honom kunde jag inte föreställa mig vad som skulle ha hänt. Min före detta man bråkade alltid med mig och misshandlade mig alltid. Han började bete sig konstigt och roligt och lämnade mig utan anledning för en annan kvinna. Jag trodde att allt hopp var ute. Jag sökte efter hjälp på internet och jag stötte på DR ISIKOLO. Jag såg så många vittnesmål om honom. Jag blev glad och jag kontaktade honom på hans e-post och berättade för honom vad som pågick. Han skrattade och försäkrade att jag skulle lugna mig att han kommer att hjälpa mig och att mitt ex kommer tillbaka och tigger mig. Han gjorde sitt arbete och förtrollade mig och efter två dagar kom min ex man och bad om ursäkt precis som han sa till mig. Idag bor vi båda tillsammans och vi är ännu mer kära än hur vi brukade vara innan han gick. Kontakta den stora DR ISIKOLO för din egen hjälp. Du kan kontakta honom på WhatsApp/Viber honom på +23481333261196.

 13. Hjälp mig att fira DR ISIKOLO för hans stora hjälp. Jag heter Laura Ivano och jag är en av dem som sa att jag aldrig kommer att ringa en synsk eller trollkarl eller vad som helst för att hjälpa mig med mina problem – minst av allt mina kärleksproblem, men jag nådde den punkt där jag visste att jag behövde lite vägledning, och jag är så glad att jag hittade den här mannen som heter Dr Isikolo. När jag nästan förlorade David i ett av våra dumma bråk och ständiga bråk (han gjorde slut med mig), trodde jag att jag hade förlorat allt. jag gråter hela dagen och tänker att han aldrig kommer tillbaka till mig igen. Jag läste så många vittnesmål om Dr. Isikolo kärleksförtrollning, hur han hjälpte till att få tillbaka ex älskare tillbaka. Jag kontaktade honom snabbt. och även få tillbaka min man med sin kärleksförtrollning. Och när jag var som mest desperat utnyttjade han mig inte. Du utförde en mycket bra service för en person i verklig nöd. Jag vet inte hur du gjorde det, eller hur den här magin fungerar, men allt jag vet är att DET FUNGERAR och min man kom tillbaka till mig inom 48 timmar som han lovade mig. och jag kommer alltid att vara tacksam mot Dr Isikolo. maila honom för alla typer av hjälp är mycket kapabel och pålitlig för hjälp: WhatsApp honom på +23481333261196

 14. Är du i stort behov av kärleksbesvärjelser för att få tillbaka din före detta älskare eller återförena ditt äktenskap? Maila DR ISIKOLO för snabb 48 timmars lösning. Jag heter Melina Marius. Jag hade problem med min man för en månad sedan, vilket ledde oss ifrån varandra. När han gjorde slut med mig var jag förvirrad och visste inte vad jag skulle göra för att få tillbaka honom, jag kände mig så tom inombords. Tills jag stötte på DR ISIKOLO på internet om hur han har hjälpt så många människor att lösa olika problem. Jag mailade honom och jag berättade för honom om mitt problem och jag gjorde vad han bad mig göra för att han skulle hjälpa mig, för att kortfattat göra den långa historien kort. Innan jag visste ordet av, på mindre än 48 TIMMAR, ringde min man mig och han kom tillbaka till mig och berättade att han var ledsen över vad som pågick mellan oss båda. Slutligen skriver jag detta vittnesbörd för att framföra mitt tack och djupa tack till dig DR ISIKOLO för att du har hållit dina ord och dina löften genom att föra honom tillbaka till mig på bara 48 timmar av din kraftfulla trollformel, och för att du använde dina begåvade och stora krafter för att ta honom tillbaka. Om du behöver hans hjälp kan du maila honom på: WhatsApp honom på +23481333261196.

 15. LOTTO, lotteri, jackpott. Hej, jag heter Diana Zocfic och jag är mycket glad över att få dela med mig av dessa fantastiska vittnesmål. Det bästa som någonsin har hänt i mitt liv är hur jag vann lotteriet i miljoner euro megajackpott. Jag är en som tror att jag en dag kommer att vinna på lotteriet. Äntligen gick mina drömmar i uppfyllelse när jag mailade DR ISIKOLO. och sa till honom att jag behövde lottonumren. Jag har spenderat så mycket pengar på en biljett bara för att vara säker på att jag vinner. Men jag visste aldrig att det var så lätt att vinna förrän den dagen jag träffade trollformlern på nätet som så många har pratat om att han är väldigt bra på att kasta lotteriförtrollningar, så jag bestämde mig för att prova. Jag kontaktade den här fantastiska doktorn och han gjorde en trollformel och han gav mig de vinnande lottonumren. Men tro mig när dragningarna var ute var jag bland vinnarna. Jag vann 5780.000 euro. DR ISIKOLO du är verkligen bäst, med dessa fantastiska Dr kan du vinna miljontals pengar genom lotteriet. Jag är så mycket glad över att träffa denna stora man nu, jag kommer för alltid att vara dig tacksam DR ISIKOLO. Maila honom för dina egna vinnande lottonummer WhatsApp honom på +23481333261196

 16. TACK DR ISIKOLO SOM KOMMER TILL MIN RÄDDNING PÅ MINA VÄRSTA STUND.
  Jag heter Dora Badila. Min man och jag har kämpat mot äktenskapsproblem under de senaste 6 månaderna och jag visste inte att familjen var hjärnan bakom de problem vi någonsin haft. Problemen eskalerade och han flyttade så småningom ut ur huset. Jag var ensam med min dotter och livet var eländigt utan honom vid min sida. Jag gjorde allt jag kunde för att få slut på problemen men utan resultat. Så jag var tvungen att söka hjälp vilket ledde till att jag kontaktade DR ISIKOLO. Precis som jag alltid har velat hörde han mitt rop och kom mig till hjälp. Han löste problemen vi hade och min man och jag kom tillbaka tillsammans och det förvånar mig fortfarande när jag får resultatet inom 2 dagar som han lovade. Om du har problem med din partner, kontakta honom nu och han kommer inte att svika dig lika bra eftersom han är pålitlig och pålitlig. mejla honom: isikolosolutionhome@gmail.com

 17. Jag heter Dorothy Karl. Äktenskapsproblem fick mig i en stor röra som tyvärr ledde till att jag skilde mig från min man. Jag gick igenom en hel del i nästan ett år. Jag försökte gå vidare och jag kunde inte eftersom jag var hjärtat krossad och krossad och hade två barn att ta hand om helt ensam. I allt detta slutade jag aldrig älska min före detta man och jag fortsatte att försöka fixa vårt förbund igen tills jag fick reda på DR ISIKOLO som var allmänt känd på internet för att hjälpa människor. Jag var tvungen att kontakta honom och fick veta att han kan hjälpa mig också, vilket han gjorde när jag följde honom. Han återställde bandet mellan mig och min man och skilsmässan ogiltigförklarades och vi är ännu lyckligare tillsammans än jag någonsin föreställt mig. Han är pålitlig och pålitlig och på bara 2 dagar kommer resultatet av hans arbete att manifesteras utan tvivel. maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

 18. Hej jag heter Annie Nathalie. Livet har ingen mening när du förlorar din älskade och kämpar mot känslomässiga trauman som blir outhärdliga. Tack till DR ISIKOLO som kom till min hjälp och gav mig en lösning när allt hopp var ute. Inför mina ögon lämnade min man mig för en annan kvinna och jag försökte på alla sätt få tillbaka honom men lyckades aldrig. Jag var tvungen att söka hjälp tills jag fick reda på DR Isikolo. Han gav mig den maximala uppmärksamhet och stöd jag behövde och han gjorde sitt bästa och fick min man tillbaka till mig och resultatet efter 48 timmar förvånar mig fortfarande. Nu har vår kärlek och lycka återupplivats och för att fungera bättre för oss. Få inte panik längre eftersom DR ISIKOLO kan hjälpa dig också. maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

 19. DR ISIKOLO ÄR EN LIVSRÄDDARE OCH DET KAN JAG FÖRSÄKRA DIG OM.
  Jag heter Denisa Popescu och jag är här för att gå med de många människorna här ute för att tacka Dr Isikolo för hans hjälp och vänliga gester mot mig. Jag hade en hemsk upplevelse att gå igenom hjärtesorg med min man. Han lämnade mig och jag var förkrossad och kunde inte hitta någon sökt hjälp för att få tillbaka honom. Vid något tillfälle var jag deprimerad tills jag stötte på sidor där folk vittnade om hur Dr Isikolo hjälpte dem. Jag kontaktade honom och han tvekade aldrig att hjälpa mig också. Inte nog med att jag fick tillbaka min man efter 48 timmar, kärleken och lyckan har också återställts bättre än någonsin. Dr Isikolo är en fantastisk personlighet och jag kan inte tacka honom nog för hans osjälviska tjänster gentemot mänskligheten. kontakta honom nu via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com

 20. Tack så mycket DR ISIKOLO för att du fick min före detta pojkvän att komma tillbaka till mig. Jag heter Nela Jayden och jag skriver detta underbara vittnesbörd om den här mannen. Han förverkligade alla mina önskningar. Min pojkvän och jag dejtade i mer än 3 år och även om vi hade haft så många bråk men vi tänkte aldrig på ett uppbrott. En dag ringde han mig över telefon och berättade hur han är trött på förhållandet och inte kan se någonstans att vi är på väg till. Det har gått månader och min pojkvän kontaktade mig inte längre och jag hörde inte från honom längre och hans mobiltelefon var frånkopplad. Jag visste att jag måste söka hjälp på grund av den så mycket kärlek jag har till honom. Jag kontaktade den här fantastiska trollformaren eftersom jag aldrig har kontaktat någon förut och jag berättar att efter en veckas kontakt ringde min ex pojkvän mig och bad att få träffa mig efter 48 timmar han gjorde jobbet för att jag skulle försonas med min man, han bar en ring på mitt finger. Jag är väldigt glad eftersom jag snart kommer att bli en gift tjej med hjälp av denna fantastiska trollformler. Jag lovade att manifestera dina verk för alla och kontakta den här mannen för att hjälpa dig på isikolosolutionhome@gmail.com

 21. DR ISIKOLO är helt enkelt den bästa trollformaren och hjälparen. Jag heter Loreta Emilio, av respekt för dig och dina trollformler måste jag göra detta vittnesbörd känt för alla. Jag har varit hos andra trollformler utan att se något resultat. Jag önskade bara att jag kom till dig tidigare, jag fick det bästa av dig. Min ex man var borta i ett år och jag gick överallt och andra trollformler för att få hjälp men inget resultat förrän min vän presenterade mig för Dr Isikolo. Efter att kärleksbesvärjelsen var klar fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans besvärjelser gjorde underverk och min man är tillbaka med full av kärlek. Det är ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som sa att jag skulle förlåta honom, jag blev verkligen förbluffad och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och att jag skulle acceptera honom tillbaka..Jag har verkligen ont om ord och glad, du är en Gud skickas till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo. Till alla som letar efter en riktig trollformel bör kontakta DR ISIKOLO på e-post: isikolosolutionhome@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.