← Tillbaka

Vart reser vi nu i oktober? Tips, vandring i bergen!

Vart reser vi nu i oktober?

Som jag berättade här i veckan är varken jag eller Patrik soldyrkare. Vi älskar att upptäcka olika delar av världen, vilket stundvis tar oss till fantastiska vyer och miljöer i varma länder. Fast skulle jag få välja, skulle temperaturen aldrig stiga över 25 grader.

Patrik byter nästa vecka jobb. Det betyder att vi antagligen inte kommer att göra någon långresa som i år under vintern. Synd, men allt har sin tid. Det vi istället kan göra är att åka på resa före Patrik börjar på det nya jobbet.

Och det är precis en sådan resa vi nu planerat in.

Längtan till bergen

Vart åker vi 10 dagar i oktober? Längtan till bergen.

Vi funderade länge på vart vi egentligen ville åka nu under våra tio dagar i oktober. Italien var länge valet. Planen var pizza, pasta och vandring, men kändes aldrig riktigt hundra. Så vi bokade inget.

Det var antagligen den varma sommaren som gjorde att vi för några veckor sedan konstaterade att vi helst inte ville ha mer sol just nu. Mitt hjärta längtade till bergen och Patrik föreslog de österrikiska alperna.

De kändes alldeles, fantastiskt rätt!

Roadtrip och vandring i Alperna, Österrike

Roadtrip och vandring i Alperna, Österrike

Så om ett par dagar åker vi till Alperna. Har hört och läst det ska vara underbart vackert där så här års. Så planen är att vandra mycket och njuta av bergsmiljön.

Och jag väntar och längtar så sjuttons. Efter Patagonien har min kärlek för berg bara vuxit och redan bilder från Alperna får mig alldeles knäsvag.

Vår rutt är ännu inte spikad eftersom vi kommer ha hyrbil under en hel vecka. Därför frågar jag nu dig – var är ditt favoritställe i de österrikiska Alperna? Vi har siktat in oss på västra Österrike och kanske Liechtenstein.

Är det någon by vi inte får missa? Eller någon vandring du aldrig glömmer? Jag önskar tips, så dela gärna med dig av ditt bästa tips i kommentarerna.

11 tankar om “Vart reser vi nu i oktober? Tips, vandring i bergen!

  • Tack för inspiration! <3 vi har faktiskt planerat att vandra i områden kring Lech, så kanske vi får ta oss en förbi stickare ;) Alltså Österrike är så drömmigt - tänk att bo sådär i Alperna!

  • Ja alltså bergslängtan är enorm nu! Väntar så efter att vandra runt och bara andas frisk alpluft. Roligt att du gillar vatteninlägget också – finns mycket delade åsikter kring drickandet av kranvatten har jag lärt mig efter det ;) Stor kram <3

  • Haha, oj! Hur kommer det sig att du var en så kort tid i Österrike? Tack för tipset, ska ta och kolla in inlägget.

 1. Ser magiskt ut! Jag har ju som jag sagt tidigare aldrig någonsin vandrat, men är sjukt pepp på att testa, min första kommer troligtvis bli Machu Pichu nästa vinter. Men hade också gärna gått pilgrimsvandringen, eller iaf delar av den på El Camino. Såg skymtar av leden i somras och fick inspiration!

  I oktober bär färden av till Rumänien, Bukarest och en roadtrip i Draculas fotspår, och i slutet av månaden till Norska Bergen för att se om den vackra tågbanan är så vacker som alla säger, och hoppas hoppas hoppas på en skymt norrsken…

  • Åååh vandring är så härligt! Du kommer säkert att storgilla det <3 Machu Picchu var en så drömmig vandring, perfekt start på kommande vandringar. Dina höstresor låter väldigt spännande också. Rumänien har jag igen varit sugen på en längre tid! Ser framemot att läsa mer om dina äventyr där. Kram

 2. I Krimml finns ett stort vattenfall som man kan vandra upp längs. Vi var i Österrike och Schweiz i augusti och vandrade. Fantastiskt vackert!
  Hinterrux, mayerhofen, Höhenwandergebiet Wilkogel arena var andra fina områden med fina vandringsleder.
  Hoppas ni får en fin resa!

  • Åååh låter underbart, ska direkt ta och googla fram var Krimml ligger. Tack för tipset! :) Jag ser otroligt mycket framemot resan, så nu är det bara att njuta av Alperna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.