← Tillbaka

Parikkala – Kräftis vid ryska gränsen

Ingen sensommar utan kräftis, right?

Så tänker jag i alla fall och förra lördagen satte vi oss i bilen för att åka österut. Min kompis har stuga vid ryska gränsen, ungefär en halvtimme från Parikkala och där skulle vi ha fest.

Parikkala - kommunen vid Rysslands gränsParikkala - kommunen vid Rysslands gränsParikkala - kommunen vid Rysslands gräns

Parikkala – kommunen vid Rysslands gräns

Jag har tidigare också varit på besök där på min kompis landställe. Det är väldigt idylliskt, med åkrar och djup, mörk barrskog. Björnterritorium vid en stor sjö, Simpele.

Stugan är lite och mysig. Allt görs utomhus, för hela huset upptas av väskor madrasser och stövlar då det är fest i Parikkala.

Då vi efter fem timmar i bil kom fram till Parikkala började vi med skogsvandring. Att sträcka på benen och skaka av sig irritationen från den långa bilfärden är nödvändigt, i alla fall för mig. Några tog en tupplur istället. Vi är olika på det sättet.

bastu Parikkalabastu Parikkalabastu Parikkalabastu Parikkala

Efter det blev det bastu. Kvällarna är redan så långa så man måste passa på med bastandet och simmandet då man har chansen. Att det duggregnade hela kvällen spelade inte så stor roll. Det är ändå höst!

Kräftskiva i en gammal lada

Kräftskiva i en gammal lada

Då vi alla var rena och badade var det dags att förbereda kräftskivan. Potatisar tvättades, pajer bakades och sallader lagades. Den gamla ladan pyntade vi med små ljus och ballonger. Blev så otroligt mysigt!

kräftis Finland

Och så började kräftisen. Vi åt och sjöng, snapsade (med vin) och skrattade. Efter middagen satt vi ute och pratade tills alla var stelfrusna och klockan långt över tolv.

kräftis Finlandkräftis Finland

Cards against humanity kom fram i något skede, men det spelet har jag så otroligt svårt med. Jag tycker inte bara det är roligt! Fast jag försöker intala mig själv att det är spelets gång att vara hemskt, irriterande, vulgärt, kan jag inte bara förbise det att spelet väldigt elakt. Får lite ångest av det och känner det är roligt första rundan och sen inte mer.

Den långa hemresan från Parikkala

Den långa hemresan från Parikkala

Den långa hemresan från Parikkala tog hela söndagen. Till sist kom vi hem och trots att lördagen varit helt fantastisk lovar jag dyrt och heligt att inte mer åka så långa vägar för en natt.

Nästa gånge stannar jag två nätter. Eller tre.

Landeliv med kompisar är livet!

4 tankar om “Parikkala – Kräftis vid ryska gränsen

  1. Ja, cards against humanity kan ju bli lite konstigt ibland. Jag tycker kortspelet är jättekul, men ibland så kommer det upp lite dåliga kort och då lägger vi undan det kortet och drar ett nytt istället. Kul ändå att få ha kräftskiva mitt ute i ingenstans :) Har själv inte varit på kräftskiva på år och dag!

    • Det är en bra idé att modifiera spelet så det passar det egna behovet! För ja, supermysig kräftis, trots att spelet inte var min favorit

  2. “kräftskiva i en lada ute i skogen vid ryska gränsen”, haha, kunde inte låta bli att börja tänka på skräckfilm :D :D Men såg verkligen jättemysigt ut!

    • Hahah, ja det gör det faktiskt ;) men med lite vin i kroppen och goa vänner kring bordet glöms allt som heter skräckfilm snabbt ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.