← Tillbaka

Höstens förändringar på jobbfronten – företagare och marknadsföringskonsult!

Höstens förändringar på jobbfronten

Jag vill väldigt mycket i mitt jobbande.

Jobba, skapa och bli bättre har alltid varit superviktigt för mig och jag får verkligen kickar av att lyckas i jobbet. Duktig flicka syndrom eller ej, jag gillar att ha målsättningar, förväntningar och krav. Jag gillar att märka jag blir bättre på det vad jag gör.

Under det året jag nu drivit eget företag på heltid, har jag utmanat mig själv många gånger. Jobbat som digital nomad, haft upp och nergångar i inkomst och svurit med bokföring – lärt mig så himla mycket nytt geom att driva företag på heltid. Men jag har inte utmanat min kunskap inom marknadsföring tillräckligt.

Låt mig förklara.

marknadsföringskonsult

Utmaningar inom marknadsföring – anställning som marknadsföringskonsult, egenföretagare och bloggare

Jag har inte utmanat mig själv tillräckligt i mitt eget företag. Uppdragen jag antagit mig är oftast sådana jag vet jag är bra på och galant kan leverera till kunden. Målsättningen i mitt företag är att alltid gör mer än bra och det har samtidigt betytt att riskerna jag tagit är små.

Att leverera och göra bättre än förväntningarna stämmer fortfarande – men resten är inte jag! Jag är en sådan person som kastar mig ut hals över huvud, simmar på djupt vatten, får en kalsup och reser mig. Att leva där precis utanför komfortzonen är jag.

Därför jobbar jag idag deltid på en nordisk marknadsföringsbyrå. Ett företag med kontor i alla nordiska länder, och en massa härliga typer som liksom jag brinner för marknadsföring.

Vår spetskompetens ät tillväxt- och förändringsstrategi samt utförande, och jag känner mig så glad över alla utmaningar mitt nya jobb fört med sig. Jag är kundansvarig med budgetansvar och allt som tillkommer. Utmanande, coolt och så skrämmande! Älskar att ta kliv framåt i karriären.

företagare och konsult

Att jag nu har en deltidstjänst betyder att jag har mindre tid för det egna företaget. Jag har därför funderat mycket på fokuset jag vill ha och jobbar idag väldigt selektivt med kunder som jag verkligen tror på, och vars business jag själv också gillar.

Företagandet är ändå något som både jag och Patrik brinner för, och en dag i framtiden vill vi båda igen jobba heltid som företagare. Men den dagen är inte idag. Nu ska vi bara bli ännu bättre på vad vi gör, samla kunskap och information och jobba hårt.

Bloggandet som business - hur tänker jag där?

Bloggandet som business – hur tänker jag där?

Bloggen som business finns kvar, men även här har jag omfokuserat under sommaren. Jag kommer inte räkna med bloggen som en inkomstkälla jag behöver i vardagen, och detta gör mig glad.

Bloggen är min bonus. Samarbeten och reklampengar är körsbäret på toppen, men inget jag räknar med i mina företagsmålsättningar.

Jag kommer inte aktivt sälja min blogg under hösten. Fast självklart gör jag ändå samarbeten med företag jag känner har ett värdefullt budskap för denna blogg.

Ungefär som så.

Hur tycker ni alla dessa förändringar låter? Känns mitt tankesätt kring jobbande, pengar och bloggande rimligt i dina öron? Och hur tänker du?

5 tankar om “Höstens förändringar på jobbfronten – företagare och marknadsföringskonsult!

  1. Jag tycker det låter som ett modigt beslut att ta! Att kunna reflektera över och våga se att det man drömde om, kanske inte blev precis så som man trodde att det skulle bli.

    • Tack för din fina kommentar Alexandra! För ja, känner också att man måste våga byta riktning och ändra sig då något inte känns helt 100%. För utan att prova kan man inte veta vad som är bäst för en själv. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.