← Tillbaka

Egentid i skärgården – det här gör jag helst oplanerade helger

Egentid i skärgården

För att inte känna mig stressad behöver jag ha ganska mycket oplanerad tid.

Tid som jag kan fylla med det jag vill göra där och då i stunden. Alltid är detta såklart inte möjligt, men eftersom jag ofta fyller min kalender till bredden är denna insikt om egentids guld. Idag tar jag min egna tid på ett mycket större allvar än tidigare.

Det finns ett ställe jag förknippar med denna egentid. Med lugnet jag behöver. Stället är vår ö ute i skärgården dit jag åker direkt då jag har chansen.

Höstig helg i Ekenäs skärgård

Höstig helg i Ekenäs skärgård

Ett par helger sedan hade Patrik precis börjat sin tre veckor långa semester och jag hade en helg utan vidare planer. Vi hade möjlighet att låna bil och bestämde oss för att åka ut till Ekenäs.

Pappa varnade mig över telefon om stormen som skulle dra in över landet på lördag. Fast storm gör mig inte så mycket så länge det går att ta sig över till ön. Då jag åker ut till skärgården vill jag ibland bara göra inget, mysa framför brasan och äta gott.

Ekenäs skärgård

Vädret visade sig inte vara så katastrofalt som väderprognosen förutspått, men visst sjutton blåste och regnade det. Vi hann gå på en liten skogspromenad, leta svamp och andas vid havet före regnat kom och vi stannade inne resten av dagen.

Spelade spel och lagade mat. Med mörkret lugnade världen ner sig och vi fick världens finaste kväll med stjärnklar himmel. Det är som det sägs, efter regnet kommer solen – eller bara en alldeles underbar kväll.

Sedan sov vi gott i åtta timmar. Havsluft gör så gott.

Morgon i pyjamas - egentid i skärgårdenMorgon i pyjamas - egentid i skärgården

Morgon i pyjamas – egentid i skärgården

På morgonen vaknade jag strax efter soluppgången och tassade ut i morgonen.

Höstsolens strålar värmde redan och det var så lugnt i hela skärgården. Blev stående ute på klipporna tills Patrik hojtade att kaffet var klart. Så fick vi en långsam förmiddag i den öde skärgården och åkte hem med fulladdade batterier.

5 tankar om “Egentid i skärgården – det här gör jag helst oplanerade helger

    • Tack snälla Corinne❤️ ja få grejer vinner skärgården. Sku vara roligt om vi kunde åka ut till vårt ställe på blogathon nån gång!

  1. Så härligt det där låter, jag har på sistone haft alltför lite oplanerade och spontana dagar där jag kan göra precis vad jag känner för känner jag… Men efter resan ska jag försöka se till att jag har gärna en sådan dag per vecka, eller iaf varann vecka. Svårt att få till med 3-skiftsjobb ibland.

    • Man behöver verkligen de dagarna och saknar dem annars. Då man har mycket på gång tror jag också det är fiffigt att aktivt planera in dagar för en själv och utan måsten. Hoppas du lyckas få till en sån varje vecka❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.