← Tillbaka

Varför är min blogg alltid positiv och glad?

Varför är min blogg alltid positiv och glad?

Jag fick en fråga häromdagen. En fråga kring min reseblogg och mina sociala kanaler. Kring den positiva fasaden som jag målar upp här.

För ja, visst är det oftast bara välvalda bitar av mitt liv som jag visar här. Bitar som passar in i mina kanaler och delar av mitt liv – och jag väljer att ha det som så. Har gjort valet att bara visa en del av mitt liv och göra det på mitt sätt.

hur jag hanterar ämnen som inte är positiva?

Min blogg är min oas och här vill jag lyfta fram det fina i att resa, naturens magiska inverkan, tips kring marknadsföring och hur härligt livet ofta är.

Det betyder inte att jag inte har skoskav, grälar med Patrik, har ångest över jobb, saknar att tala med en vän. Tvärtemot är detta en högst verklig del av mitt liv och därför väljer jag aktivt att ha mitt rum och min tid, som jag ägnar åt det ljusa i livet.

Vad jag väljer att dela på denna blogg är de fina stunderna i mitt liv. De ämnen som jag blir gladast åt att tänka på.

positiv reseblogg

De svårare ämnena på min blogg – hur jag hanterar ämnen som inte är positiva?

Jag har en kategori här på bloggen som heter Minnen från världen, och omedvetet har denna kategori blivit som min offentliga klagomur. Den var aldrig riktigt tänkt som en sådan. Men eftersom jag gillar att resa och att upptäcka vår värld från en lokals perspektiv, så har det hänt och skett under moina resor. En krissituation, något svårt eller ett misslyckande – de formas till historier som jag väljer att dela med mig här trots att de inte är lika positiva som mina vanliga inlägg.

Alla mina minnen från världen är ändå i grunden del av ett större reseminne. Ett positivt reseminne med goda stunder och känslor. För trots kalabalik eller tårar kommer jag ändå tänka på historierna med värme.

Min blogg är positiv för att det är så jag väljer att se världen. Som något positivt och ljust.

Det bästa med en egen blogg är också att det är en plats jag alldeles själv får forma. Här är mitt liv så likt det liv jag vill leva som bara möjligt.

4 tankar om “Varför är min blogg alltid positiv och glad?

  1. Bra skrivet! Jag tänker lite i liknande banor, och varför skulle jag egentligen behöva ta upp t.ex. relationsproblem, kanske jag inte vill hänga ut de personerna i min blogg? Vissa mindre positiva saker händer det sig förstås att jag tar upp, men var och en måste ju själv avgöra hur långt in i sina mörka skrymslen man vill gå i det offentliga..

    • Tack Maria! :) håller med om att det också är ett sätt att skydda de som står en nära. För det är faktiskt okej att välja vara privat på bloggen och skriva om sådant som gör en själv glad. Ha en skön helg!

  2. Jag ser ganska likadant på det. Jag vill inspirera och dela med mig av det roliga med resandet. Hade jag velat dela med mig av det privata hade jag kanske haft en annan typ av blogg :).

    Sen väljer jag också oftast att dela med mig av de positiva från resorna. Fokuserar hellre på att lägga tiden på att dela med mig av de bra tipsen, istället för att slösa tid på det dåliga :)

    • Ja men exakt, tack för din genomtänkta kommentar! Håller helt med – tycker om att hålla min blogg på den nivån att jag får vara privat. Tar hellre en expertroll och sätter min kunskap om resor och marknadsföring i centrum, istället för att hänga ut mitt privatliv. Sedan är det såklart inget fel på att göra det heller, det är bara ett val man själv måste göra. :) Ha en fin weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.