← Tillbaka

Reseappar jag har på telefonen

Reseappar jag har på telefonen

Nyligen såg jag en tråd på Facebook där några resebloggare talade reseappar (kan inte hitta diskussionen mer..). Strax därefter satt jag och Jennifer och åt lunch och samma samtalsämne kom upp.

Jag sade åt henne att jag inte har så många reserelaterade appar på min telefon. Att jag inte riktigt använder såna.. Visst, vanliga Google produkter, men inget mer.

Sedan gick jag igenom min telefon och märkte hur fel jag hade. En stor del av de appar jag har på telefonen är på grund av att jag reser mycket.

Så då tänkte jag vi kunde ta en titt på vilka dessa appar är, samt hur jag använder dem. Tror att det kan vara mitt användarsätt av många välkända appar som skiljer sig från det vanliga.

Reseappar jag har på telefonen

De viktigaste reseapparna som jag aldrig skulle ta bort från telefonen

Först och främst en lite varning. Om du inte ännu har sålt din själ till Google, och kanske inte heller vill eller planerar göra det, så kommer detta inlägg vara väldigt snuskigt i dina ögon. Jag har för länge sedan gett upp försöken att leva utan Googles influence och idag är jag en stolt förespråkare för detta monsterföretag.

För Google gör trots allt fantastiska produkter. Så, slut på disclaimer.

Google Trips

En reseplanerare som bäst lämpar sig för roadtrips. I Google Trips kan du samla alla dina hotellreservationer, flygbiljetter, passkopior och annat som jag tidigare hade i Google Drive.

Trips erbjuder också rekommendationer för olika destinationer och du hittar info om sevärdheter, restauranger, barer och allt möjligt annat. Dessutom får du rekommendationer rekommenderade specifikt för dig.

Allt går att spara offline så du har något att studera under långa bussresor.

Reseappar jag har på telefonen

Google Maps

Google Maps använder jag såklart för att hitta runt på nya ställen. Sparar kartor offline och märker på förhand ut intressanta platser att besöka.

Jag är också en storkonsument av att reviewa grejer på Google. Är uppe på Local Guide nivå 6 och desto mer jag utvärderar desto mer beroende blir jag. Bara ett badge till, eller en bild extra. Detta är också ett bra sätt att hålla reda på var man varit och vad man tyckt om upplevelsen.

Som resebloggare är jag även väldigt förtjust i funktionaliteten Your Timeline, där Google automatiskt listar exakt var du varit, hur länge och addar de foton och omdömen som du delat till tidslinjen. Blir som en resedagbok i miniformat som är guldvärd du jag som resebloggare senare skriver guider.

Google Translate

I ett land jag inte kan språket laddar jag ner det offline via Google Translate appen. Då kan jag, oberoende situation i realtid översätta text från engelska till språk X eller vice versa.

Har man nät fungerar det utmärkt med att tala in det du vill översätta också.

Google Fit, Drive

Alltså shit.. Nu märker jag hur oerhört Google beroende jag är.. Dessa appar talar väl för sig själv. Trackar hur mycket jag rör på mig och var i Fit och backuppar bilder och annat i Drive.

Reseappar jag har på telefonen

Been

Been är en gullig liten app med den enda funktionaliteten att du kan tracka vilka länder du besökt. Sedan räcknar appen ut en procent över hur stor del av världen eller en världsdel du besökt.

Finnair

Eftersom jag är Finnair-medlem föredrar jag det bolagets eller One Worlds flyg. Finnair appen är perfekt för allt som har att göra med flygbolaget. Här har jag alla flygbiljetter, kan checka in och välja sittplats, samt kommunicera direkt med kundservicen.

Reseappar jag har på telefonen

Lightroom

Den absolut bästa bildredigeringsappen i mitt tycke. Fast så är jag också van att använda mig av Lightroom då jag redigerar bilder på datorn. Under hela vår långresa i Sydamerika iår redigerade jag alla bilder på mobilen. Var så otroligt avslappnande att sitta och pyssla med bilder under alla långa bussresor.

WordPress

WordPress appen använder jag sällan för att blogga, men den är perfekt för att svara på kommentarer och publicera inlägg med.

Later

Later är en app för att tidsinställa inlägg på sociala medier. Perfekt då man reser och helst fixar så mycket som möjligt färdigt på förhand.

Reseappar jag har på telefonen

Mina reseappar – hoppas du blev inspirerad

Det här var ungefär alla appar jag använder som specifikt är reserelaterade. Sedan är det ju en massa till som tillkommer, men som jag också använder i mitt dagliga liv.

Hoppas du fick något nytt tips eller idé om hur du kunde använda dessa appar i ditt resande. Eller har du kanske någon app som du vill rekommendera åt mig?

6 tankar om “Reseappar jag har på telefonen

 1. Tänkte innan jag läste inlägget att “jag har väl inga reseappar” men kom på att jag faktiskt har ett liknande utbud som dig nu. Flygappar, kartor, WP mm.

  • Haha, ja men exakt! Det var ju också min första tanke – tills jag satte mig ner och funderade. Många av apparna tror jag också resebloggare kan använda på ett annat sätt än andra resenärer som inte dokumenterar lika noggrannt som vi.

 2. Mina bästa är tripadvisor (jag håller mig på armlängds-google avstånd) och park4night som vi varit helt beroende av under vår Eurotrip i sommar (för att hitta bra campingar/ställplatser – gärna till förmånliga priser, mestadels gratis) och Västtrafik-appen då såklart, mitt liv är helt beroende av reseplaneraren, både i jobb och privat.

  • Haha, jaa det är väl så att antingen hatar eller älskar man Google. Jag tänker jag inte kan undvika dess vakande öga, så går all in istället ;) Så bra tips med campingappen – guldvärt med gratis boende om man är på resa länge! Ska kolla in den inför höstens långresa. Tusentack för inspirationen!

 3. Laddade genast ner Google trips. Smidigt att ha allt samlat men lite läskigt att se hur mycket Google faktiskt “vet” om mig. Resor några år tillbaka och kommande, t.o.m mailkonversationen ang. dessa resor. Du skrev att passkopia gick att ladda upp där men det hittar jag ingenstans?
  Hälsningar Helena

  • Ja men eller hur! Min hat-kärlek för Google är så total. Så smidigt, men så skrämmande.. Jag gillar ändå funktionaliteten i Trips. Personligen har jag passkopian i Drive, men den går att länka ihop med foldern för alla resebiljetter med mer. Lycka till med Google Trips och tack för en intressant kommentar! Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.