← Tillbaka

Mitt favoritområde i Köpenhamn – Nørrebro en levande och mysig stadsdel

Nørrebro en levande och mysig stadsdel

Vet du vad? Jag har ett nytt favoritområde i Köpenhamn. Om jag beskriver det som levande, down to earth, avslappnat med mycket pubbar och restauranger på gångavstånd från centrum, kan du då gissa vilket område jag talar om?

Ja, det är Nørrebro!

Då jag, min Patrik och mina två systrar kom till Köpenhamn i juli var det för att få tid ihop. Vi hade börjat vår semester hemma hos Sofia i Lund och nu skulle vi leva storstadsliv under en helg.

Lite turistande, god mat och många skratt var planen – och så blev helgen till slut.

Nørrebro en levande och mysig stadsdelNørrebro en levande och mysig stadsdelNørrebro en levande och mysig stadsdelAirbnb i Nørrebro

Airbnb i Nørrebro – mitt favoritområde i Köpenhamn

Då man reser fler än två personer blir Airbnb oftast det vettigaste boendealternativet. Denna gång ledde bostaden oss till området Nørrebro som vi alla fyra föll för redan den tidiga morgonen då vi promenerade upp längs en av de livligare gatorna.

Här finns pubbar och små mysiga restauranger överallt. Människor satt utomhus vid långa träbord och åt frasiga våfflor med fina latten som par. Designbutiker och secondhand shops stod vägg i vägg och hela kvarteret är alldeles grönt.

–> Här kan du läsa mer om hur du kan spendera en budgethelg i Köpenhamn.

Nyhavn KöpenhamnNyhavn Köpenhamn
Turistande till fots i KöpenhamnTuristande till fots i KöpenhamnTuristande till fots i Köpenhamn

Turistande till fots i Köpenhamn

Med mina systrar blir det alltid väldigt mycket promenerande. Jag vågar faktiskt gissa på att vi promenerar mer än de allra flesta då vi turistar. I alla fall 30 – 40 000 steg per dag. Slår du det?

Med den stegmängden kommer man långt. Vi hann strosa (eller trängas) på Strøget, beundra husen och båtarna i Nyhavn och dricka öl vid Kayak Bar som är min favorit vid havet. Middag blev det i Kødbyen på Tommi’s Burger Joint med supergoda vegetariska burgare.

Kødbyen, KöpenhamnKødbyen, KöpenhamnKødbyen, Köpenhamn

På kvällen drack vi lite mer öl på Mikkellers pub. Det blev faktiskt konstigt många öl under vår Köpenhamnvisit – tror den galna värmen spelade in där!

ChristianiaChristianiaChristiania

Vi hann också till Amalienborg, Kastellet och lyssna på livemusik i Christiania.

Helg i KöpenhamnSommar i Köpenhamn

Väldigt mycket för två dagar känns det som i efterhand. För samtidigt tror jag, att jag kommer komma ihåg denna resa som gången då vi satt mycket vid vår lägenhet. Gapskrattade och talade livet. Brunchade och småbråkade. Funderade och filosoferade. Njöt av varandras sällskap helt enkelt.

Det behöver man trots att man befinner sig i Nordens kanske härligaste stad! Köpenhamn, vi ses strax igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.