← Tillbaka

Lundsten besöker Lund – och Mölle

Lundsten besöker Lund - och MölleLundsten besöker Lund - och Mölle

Att jag ofta besöker Göteborg är ingen nyhet här på bloggen. Men det du kanske inte visste var att mina besök på västkusten under 2018 förflyttats ner till Lund. Det är nämligen så att min syster jobbar här nere under detta år och då är det väl mer än rätt att hälsa på i Lund istället.

Under mitt första besök på tre dagar i Lund hann vi med en hel massa kul. Vi tar en titt.

ta sig hit med flyg, tåg och cykelLunds centrum

Lundsten i Lund – att ta sig hit med flyg, tåg och cykel

Jag och Patrik bor i Helsingfors och att ta sig till Lund visade sig vara en enklare och billigare uppgift än till Göteborg. Flyg till Köpenhamn går det hur många som helst per dag och priset ligger på under 100€ tur-retur. Göteborg snackar vi alltid nästan 200€ för flyget och Finnair har monopol på rutten.

Lundsten i Lund - att ta sig hit med flyg, tåg och cykel

Från Köpenhamn hoppade vi på Öresundståget över bron till Lund där Sofia och Anton plockade upp oss. Vi skulle direkt och bada.

Lund ligger som känt inte vid havet, men att ta sig ut till badstranden i Lomma tog inte många minuter med bil. Där badade vi hela eftermiddagen, picknickade och pratade ikapp oss sedan vi senast setts i en dag under midsommaren.

LundLund

Vi fortsatte hem till Sofias kompisar Tiia och Leo där hon bor inneboende under året. En riktigt mysig lägenhet med egen gård och katter som tassade omkring.

Turist i Lunds centrumTurist i Lunds centrumTurist i Lunds centrum

Turist i Lunds centrum

Nästa dag anlände också vår lillasyster Miriam till Lund och vi turistade riktigt ordentligt. Besökte Sofias nuvarande och kommande arbetsplats, gick genom universitetsområdet, centrumgatorna och åt middag på gräsmattan vid domkyrkan.

Lund måste ha Nordens billigaste falafelpitas! 30 kronor för stora matiga pitabröd med massa gott.

På kvällen drack vi lite öl och försökte hitta en sval plats i staden. Det lyckades inte.

Dagsutfärd till Skånes horn - Mölle, Kullen och KrapperupDagsutfärd till Skånes horn - Mölle, Kullen och KrapperupDagsutfärd till Skånes horn - Mölle, Kullen och KrapperupMölle, Kullen och KrapperupMölle, Kullen och KrapperupDagsutfärd till Skånes horn - Mölle, Kullen och KrapperupDagsutfärd till Skånes horn - Mölle, Kullen och Krapperup

Dagsutfärd till Skånes horn – Mölle, Kullen och Krapperup

Följande dag körde vi iväg på äventyr igen. Vi skulle till Skånes horn. På vägen upp fikade vi på Krapperups café där de har Sveriges största tårtbitar och ett sortiment på tiotals sorter. De har en mysig trädgård där man får spatsera omkring och läsa på små lappar om alla blommor och träd.

Lundsten besöker Lund - och MölleLundsten besöker Lund - och MölleLunds, Sverige

Vi fortsatte mot fiskebyn Mölle där vi bara stannade på kisspaus eftersom en skarp kloaklukt hängde över hela staden. Vi åkte ut till yttersta spetsen av hornet istället, till Kullen. Där stupar klipporna brant ner i det alldeles klarturkosa havet. Ett av de vackraste ställen jag sett i Sverige!

Där går det bra att vandra också, Skåleden kommer ända hit ut.

Tillbaka till Lund för pastaTillbaka till Lund för pastaTillbaka till Lund för pasta

Tillbaka till Lund för pasta

Här fortsatte Anton vägen hem mot Göteborg och vi tog tåget från Helsingborg tillbaka till Lund. Eller försökte, det var banstrul och inhiberade tåg. Då vi kom tillbaka till Lund var klocka runt 21 och vi hade bara fikat under den långa heta dagen. Alla mådde sådär..

Vi fick bord på den mysiga restaurangen Italia i centrum av Lund där vi åt skaldjursrisotto och frutti di mare pasta. Med vin – det behövde vi nästan efter den långa dagen. Supergott och mysigt där.

Efteråt ville Patrik ut och fota blodmånen, så vi sprang runt Lund några varv i jakt på den. Hann se den i några minuter för månförmörkelsen tog slut.

Tusen tack för besöket - vi kommer gärna åter

Tusen tack för besöket – vi kommer gärna åter

Lund är en rätt liten stad som ligger nära beläget mycket att se och göra. Jag och Patrik åkte till exempel också på cykeltur runt Österlen och tillsammans med mina systrar åkte vi även till Köpenhamn för några dagar.

Mysig stad – och hit kommer jag igen. Vi hann ju inte ens besöka Malmö!

2 tankar om “Lundsten besöker Lund – och Mölle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.