← Tillbaka

Hemma hos resebloggaren – ny inredning 2018

resebloggare inredning

Över halva år 2018 har redan gått och jag tycker året nyss har börjat. En stor orsak är såklart att vi var bort under januari till mars och därför lite som hoppat över tre månader av året.

Vi har ändå varit hemma i Helsingfors i snart fyra månader och mycket här har hunnit hända och ändra. För både jag och Patrik är rätt fixiga av oss. Är det något här hemma som irriterar oss, ja då fixar vi det. Behöver vi något nytt, ja då hittar vi en lösning. Trots att vi inte lägger ned stor tid eller pengar på att inreda vår lägenhet vill vi ändå att den ska kännas som vårt hem och representera hur vi tycker om att leva.

Vi har mycket hemgjort och handarbetat, och självklart mycket reserelaterat.

Jag tänkte det kunde var intressant att kolla på vad som hänt och förändrats hemma hos oss under den första halvan av år 2018.

Casa de Lundsten Ekberg – resebloggarens nya inredning 2018

Casa de Lundsten Ekberg - resebloggarens nya inredning 2018Casa de Lundsten Ekberg - resebloggarens nya inredning 2018Casa de Lundsten Ekberg - resebloggarens nya inredning 2018
Uppiffad balkong – den andra sommaren efter att vi flyttat in tog vi äntligen tag i vår balkong. I år har vi målat om, lagt nytt golv, piffat med växter, sått kryddor, snickrat möbler och fått små presenter som sittdynor och inredningslyktor till present.

Balkongen är nu under sommaren vårt mest använda rum och jag älskar den så mycket! Perfekt för veckoslutsbrunsch eller efterrätt mitt i veckan.

Nya arbetslampor

Nya arbetslampor – vi har också två nya svarta lampor här hemma. Dessa två hittade Patrik på ett sopflask utanför hans officebyggnad och tyckte de kunde passa bra hemma hos oss. De gör de och jag har äntligen fått den där efterlängtade lampan på mitt arbetsbord. I väntan på hösten då!

Planscher (adlink smartphoto) – Vi har hängt upp tre planscher med motiv från vår långresa i Sydamerika. Tycker de gör sig väldigt fint tillsammans och bli glad varje gång jag ser på dem. Här bjuder jag på en rabattkod för som också vill ha egen konst hängande på väggarna. Är i kraft ännu några månader.

Filt mormorsrutor

Filten som jag sytt – för några år sedan visade min mamma mig några mormorsrutor hon virkat av lite restgarner. Jag tyckte typ det var det finaste jag sett och några år senare hade vi över 200 rutor och nästan slut på restgarner.

Sydde nyligen ihop hela schabraket och nu har vi världens finaste filt på soffan.

Laman från resan

Laman från resan – då jag såg den lilla flickan på gatan som sålde lamor för några pesos styck visste jag direkt att detta skulle bli Argentinaresans souvenir. Vi brukar aldrig köpa med oss mer än ett reseminne, så det måste övervägas noga. Nu står denna fluffiga varelse på vår vänstra högtalare.

Inredningsinlägg - bra eller ej?

Inredningsinlägg – bra eller ej?

Hoppas du gillade detta inredningsinlägg. Vi pysslar och ändrar om här hemma jämt, så gör gärna mer sådana här inlägg om du gillade det!

Kanske ett inlägg om alla våra växter vore intressant också..?

2 tankar om “Hemma hos resebloggaren – ny inredning 2018

  1. Spännande att få se hur ni bor. Mitt hem har fallerat fullständigt, vi bor nu delvis hos mig i min pyttelägenhet och i killens stuga i Oslo. Så det blir liksom inte “hemmigt” någonstans – mest resväskor överallt haha. Däremot är jag sjukt impad över att mina växter överlevt en hel sommar (6 veckor) på egenhand i en tokvarm vindsvåning som snittat 35 grader hela sommaren. Jag trivdes så bra med att bo i bilen en hel sommar, kanske borde fortsätta med det=)

    • Vad mysigt med flera hem! Då gör man liksom små miniresor mest hela tiden. Fast allt har väl sina bra och dåliga sidor..att packa upp måste vara det tråkigaste som finns :D Heja växterna också! Det kan inteha varit en lätt match för dem att överleva.

      Så kul också att du gillar denna typ av inlägg – inte kanske den vanligaste sorten här på bloggen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.