← Tillbaka

Farlig taxi i Mexico City – Minnen från världen

Inlåst i taxi i Mexico City - Minnen från världen

Då jag och Patrik reser händer det väldigt ofta något.

På ett konstigt sätt lyckas vi alltid hamna i någon sorts obehaglig situation vi helst skulle vara utan. Men även skrämmande eller obehagliga situationer blir till sist goda minnen och framför allt bra historier.

Så kanske vi bara ska fortsätta resa på vårt egna lilla sätt.

Vart denna introduktion leder mig, är till en incident jag och Patrik råkade ut för i Mexico City år 2014 då vi besökte staden. En historia som tyvärr förstärker huvudstadens ökända rykte som en osäker stad.

Mexico city farligt

Nattliv i Mexico City – att lära sig navigera genom staden

Vi bodde hos min mexikanska kompis Lina då vi spenderade några veckor i Mexiko.

Lina är social och älskar att gå ut på middag med vänner eller festa en hel natt. Därför blev det rätt mycket festande också för vår del i Mexico City. Vi lärde oss snabbt hur man navigerar genom denna kaotiska stad på säkraste sätt. Att inte röra sig ensam, akta sig för poliser, inte åka metro på kvällen och ta taxi då det behövs.

Vi var försiktiga, men alla småbrottslingar kan du inte akta dig för.

Åker taxi hem genom natten i Mexiko

Åker taxi hem genom natten i Mexiko

En kväll hade vi åkt till en annan del av Mexico City för att gå på fest i ett ödehus. Vi kom fram till det rivningsfärdiga höghuset med fem våningar och en smal trappa som gick ända upp på taket. Ur varje fönster hängde människor och på varje våning fanns det en liten temporär bardisk där man fick köpa hemlagade drinks och öl.

Vi hängde runt med Lina och hennes vänner. Dansade och festade tills klockan var runt två på natten och jag och Patrik tyckte det räckte med det roliga.

Lina ville ännu stanna kvar, så vi fick nycklar av henne och gick ut på gatan för att ta en taxi hem.

Vi fick snart en bil och den började köra mot Condesa där vi bodde.

Bli lurad i Mexico City

Oärliga taxikusker – bli lurad i Mexico City

Då vi närmade oss Lina svängde taxichauffören av åt ett annat håll och började åka iväg på smågator tills han stannade och sade vi var framme.

Vi sade att vi inte var det, men ville inte bråka så sa okej. Vi betalade och jag försökte öppna min dörr för att hoppa ut. Den var låst. Likaså Patriks.

Taxicahuffören vände sig mot oss och sade att vi inte betalat tillräckligt. Visade en sedel och sa att detta var det enda vi betalat. Det stämde inte.

Men här var vi redan rädda. Inlåsta och kunde bara nätt och jämt förstå spanska, än mindre börja käftas emot. Vi betalade mer och mer. 200 mexikanska pesos till och så var han nöjd, öppnade dörrarna och lät oss gå.

Vi tog snabbt våra saker och lämnade taxin. Chockade över vad som nyss hänt promenerade vi de få kilometrarna tillbaka till Lina i den tysta natten.

Så tacksamma över att vi var här och att inget värre hade hänt. 10 € fattigare än vad vi borde vara, men vi hade klarat oss iväg utan större missöden.

8 tankar om “Farlig taxi i Mexico City – Minnen från världen

    • Jaaa verkligen inte det bästa reseminnet – men får en att inse hur viktigt det är att ta det försiktigt och inte leva dumdristigt i kulturer där det händer mer än i Finland. Men ja, usch!

  1. Åh, kanske obehagligast känslan. Men är det en vanlig grej där? Tänker att det absolut bästa är att göra som ni gjorde, bara betala och vara lugn.

    • Skrämmande var det minsann. Och tyvärr har jag hört det inte är alltför ovanligt att det händer nåt under taxifärder. Tidigare var mikrokidnappningar vanligare och i få fall också utpressning. Men oftast går ju allt superbra! Det här var en obehaglig erfarenhet som med facit på hand gick väldigt bra. Som tur!

  2. Huu! Själv har jag under sammanlagt typ 7 månader i Latinamerika aldrig upplevt något lika obehagligt. Nu senast i Mexiko körde en taxi visserligen helt GALET på motorvägen och jag tyckte det var sjukt obehagligt, men aldrig nåt hot eller så just i taxi – vilket jag är väldigt tacksam för.

    • Exakt, instämmer! För oftast är det så att inget händer – och att inte vara rädd för Latinamerika är något jag alltid förespråkar. Älskar också Sydamerika så mycket <3 Men samtidigt har det här hänt, och jag är så glad över att det ändå gick så bra till sist. Fast usch så rädd jag var!

    • Jaa, verkligen så hemskt skrämmande :( Fast det händer och sker ofta då man reser och det får man bara ta och försöka göra det bästa av situationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.